Moja mała "dżungla" - part III

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
kohleria
200p
200p
Od: 7 paź 2011, o 10:17
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moja mała "dżungla" - part III

Post »

Idę zobaczę jak tam Miodkowej balkonowe? ;:65
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No właśnie Aga - my chcemy balkonowe ;:172 Ale już ;:14
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

Dziewczynki
powiem tak - za żadne skarby nie przekonacie mnie abym pokazała swój balkon ;:222 ponieważ przed chwilą widziałam balkon Wiktorii, wcześniej Moniki... aż taką masochistką nie jestem, aby dobijać się swoim pobojowiskiem :;230

rapunzel pisze:jak tam twoje balkonowe żyją, coś nic nie piszesz o nich. No bo chyba żyją?

no właśnie... myślałam, że zapomnicie o moich balkonowych bo... część ;:170
chciałam w sobotę dokonać cichaczem uzupełnienia doniczek w nowe i twierdzić, że wszystko rośnie super, ale mi nie wyszło ;:222 bo na rynku juz niewiele co można kupić ;:223 pelargonie takie miernoty.... a poza nimi to i nic chyba nie było na mój balkon... więc pouśmiecham się do Was, naślecie mi koleusów i będzie fotorelacja... jak urosną :;230
kohleria pisze:Idę zobaczę jak tam Miodkowej balkonowe?

a mowy nie ma, teraz Cię nie zaproszę bo mi wstyd jak nie wiem co :oops: ale przy okazji się przekonałam, że kwiatki balkonowe nie wywołują we mnie przyśpieszonego bicia serca jakoś... ;:222 tylko tak nieładnie nie mieć na balkonie nic... więc muszę się skupić na tych co to nie wymagają zbytniej uwagi

Jagoda - ja z ukorzenianiem skrętników już sobie można powiedzieć, że radzę, bo przechytrzyłam je ;:224 to z fiołkami miałam duże problemy, może nie tyle z ukorzenianiem, co z potomstwem ;:223 a teraz mam problemy z kwiatami... znaczy z ich brakiem ;:188 ale i tak dziękuję za gratulacje, no i cieszę się, że już jesteś po urlopie ;:168
justus27 pisze:Zobaczyłam cudne skrętniki i hoje

dziękuję, hoje to u mnie raptem 4 odmiany; a skoro już o hojach... to moja serduszkowa (kerri, ta od Teśki)w wodze puszcza liścia ;:202 znaczy chyba czas posadzić...?

Od kilku dni mam takiego mega leniwca w sobie, że ktoś na tym ucierpi chyba... ;:182 bo stoi kilka kubeczków z korzonkami a ja nic... dobrze, że choć podlewam swoje zielone :;230 na kwietniku wolne miejsce od tygodnia... koleus odszedł na tamten świat... (szczepki na szczęście pobrane, ukorzenione, rosną... uff) koleus od Krysi także kaput... szczepki nie chciały się ukorzenić ;:14 jednego skrętnika prawie utopiłam... znaczy utopiłam, ale się połapałam i teraz czekam aż dojdzie do siebie ;:14 nie wiem co to za rozkojarzenie ;:185 a do tego od wczoraj tak mi gardło zczerwieniało, spuchło, spać nie daje... ;:145 za dużo zimnego piwa??? NIEMOŻLIWE! muszę się chyba jakoś pocieszyć.... ;:150
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
kohleria
200p
200p

Post »

Miodkowa ja nie chcę być zaproszona , bo ledwie z wnusiem się pożegnałam o(.) (.)eraz muszę zająć się swoimi zdrowo(.)nymi sprawami! Zepsuła mi się na klawia(.)urze lie(.)ra zauważcie jaka?
Jak (.) am kerri czy się puszcza , bo moja ma nareszcie sożek wzrosu :wit .
(.) ęsknię za wnusiem:
W sobo(.)ę na bazarze na Bakałarzewskiej były jeszcze bardzo (.)anie i ładne pelargonie!!! Polecam.
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Kochana jak już się tak reklamowałaś z tym balkonikiem to nie masz wyjścia - zdjęcia muszą być ;:172
Wystaw na balkon co tam możesz i jakoś to będzie :;230 Przypomnij się jak będę robić sadzonki koleusków i pelargonii to zaradzimy coś na tą Twoją pustkę ;:215
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2011, o 12:50
Kontakt:

Post »

Łe.. nie przejmuj się straty zawsze można nadrobić, a jak chcesz to jak moje petunie będą już schły to uzbieram Ci nasionek i będziemy razem pod koniec stycznia siać. W tym roku pierwszy raz siałam i myślę, że moje własnoręczne są piękniejsze niż w tamtym roku kupne ;:108
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mniodkowa, absolutnie nie musisz się niczego wstydzić ;:108 . U mnie też nie wszystko z bliska wygląda tak dobrze, dlatego zdjęcie jest zrobione z pewnej odległości. Na początku miałam dwie skrzynki pełne surfiniopodobnych, ale trzy roślinki już odeszły i musiałam pustkę zapełnić dipladeniami ;:108 . Zdychająca fuksja na kwietniku też na moje szczęście, na czas robienia zdjęcia, odwróciła się w stronę mieszkania :lol: . Więc niczym się nie przejmuj, na szczęście nawet na zdjęciach można wiele ukryć :wink: .
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

Ale twoja kerri duza jest.Super niech rosnie w sile.:)
kohleria
200p
200p

Post »

Filigranowa27 pisze:Ale twoja kerri duza jest.Super niech rosnie w sile.:)
Miodkowa przepraszam,że Ci nabałaganiłam ;:168 ! Mam usunąć moją kerri?
Chociaż może i (.)woja kerri jes(.) (.)aka duża już?
Pozdrawiam! :wit
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

mniodkowa, coś podejrzewałam, że może być nie za dobrze z twoimi balkonowymi, :wink: ale pociesz się, bo moja szwagierka po przeprowadzce z mieszkania z balkonem od wschodu do bloku, gdzie ma balkon od zachodu czy tez południowego zachodu zrezygnowała z uprawy kwiatów balkonowych, bo nic jej sie tam nie trzymało. Jaki morał z tego wynika? ;:224 Słoneczny balkon wcale nie jest taki super. 8-)
Przy takim nasłonecznieniu wyjazd nawet na weekend może zrobić niezłe spustoszenie, a przecież z tego, co wiem, robisz takie wypady. Nic się nie łam, zwłaszcza jeśli cię kwiaty balkonowe nie kręcą. W sumie to nic zaskakującego, skoro mając balkon nic tam nigdy nie uprawiałaś. :)
Ja bym na twoim miejscu już nie kupowała nowych sadzonek. ;:224
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

Agnieszko, a co ja mam powiedzieć o balkonowych jak nie chcą żyć? Chyba, że Zuzi zdjęcia powrzucam bo ona jednym z piękniejszych kwiatków balkonowych. :;230 ;:138
Awatar użytkownika
eva-
500p
500p
Od: 24 wrz 2011, o 21:12

Post »

Piękne masz kwiaty, zdrowe i zadbane ;:333
Najbardziej podobają mi się Gloksynie i Skrętniki.
Uwielbiam kolorowe kwitnące rośliny :D
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

eva - dziękuję ;:196

Krysiu - zdjęcie Zuzi wskazane ;:108 ja kocham kicurki, pocieszenie na pogrom balkonowy to idealne ;:108

rapunzel pisze:Przy takim nasłonecznieniu wyjazd nawet na weekend może zrobić niezłe spustoszenie, a przecież z tego, co wiem, robisz takie wypady.

Jagoda dziękuję za słowa pocieszenia ;:168 dokładnie o tym samym pomyślałam... nad surfiniami "skaczę" kilka tygodni i dojść nie mogę... lubią wodę czy nie lubią? ;:223 nie potrafię zgadnąć kiedy im te liście klapną... raz wydaje się, że z przelania.. a raz z braku wody... wkurza mnie to strasznie, ale kwiatki ładne to jeszcze mają szansę ;:224 niestety na weekend znów pojadę i co? ;:182
kohleria pisze:
Filigranowa27 pisze:Ale twoja kerri duza jest.Super niech rosnie w sile.:)

Miodkowa przepraszam,że Ci nabałaganiłam! Mam usunąć moją kerri?
Chociaż może i (.)woja kerri jes(.) (.)aka duża już?

Teśka jak zobaczyłam zdjęcie to byłam pewna, że zaraz znajdzie się osoba, która tylko ogląda nawet nie zwracając uwagi na to kto wstawił zdjęcie ;:14 i się nie pomyliłam... więc jak możesz to zdjęcie usuń, ja pokażę swoją KERRI

Obrazek

nie tak wielka jak Twoja, ale w wodzie zaczęła puszczać liścia to chyba wypadało posadzić... mam nadzieję, że się na nowe warunki nie pogniewa, bo byłam w szoku, że ona u mnie rosnąć chce :shock:

Wiktoria, Ania, Monia
- dziękuję dziewczynki ;:168 trochę mi wstyd było przez ten niewypał balkonowy... ale coś tam jeszcze na nim żyje ;:224 znaczy pelargonie, koleus i begonia :heja muszę pomyśleć co tam jeszcze dopchać co nie wymaga codziennego podlewania...

A teraz pokażę Wam jak się zszokowałam ;:202
sansewiera cylindryczna namierzona przez Teśkę (kohlerię) specjalnie dla mnie, stała sobie... i pomimo iż Teśka kiedyś stwierdziła, że ona chyba urosła to mi się tak nie wydawało... ;:222 bo faktycznie nie urosła, ale za to:

Obrazek

.... i tak mnie interesuje... w jakiej postaci to to urośnie? będzie takie okrągłe czy jak normalna sansewiera...?

Wczoraj też zabrałam się za przesadzanie, m. in posadziłam aichryson-a którego ostatnio dostałam... 3 szt posadziłam bezpośrednio do ziemi a 2 do wody, dla sprawdzenia sposobu ukorzenienia... więc w wodzie poszło super ;:215 (oba posadziłam razem)

Obrazek

w ziemi też żyje więc mam kilka doniczek drzewek... tak sobie pomyślałam, że mogłam posadzić w jedną i byłoby z głowy a tak to znów upychanie... ;:223

Obrazek

Któregoś dnia pisałam o tym, że pocięłam moje duże drzewko kalanchoe czerwonego...okazało się, że o to mu chodziło, bo nowe listki pojawiły się już kolejnego dnia :shock:

Obrazek

A, żeby nie było tak niekwitnąco, to zdjęcie sprzed kilku dni ale ja tam nie mogę się napatrzeć więc i Wam pokażę:

Obrazek

Zrobiłam jeszcze coś, ale o tym potem... teraz muszę się zbierać do ;:147 bo gardło mam całe czerwone i z bąblami jakimiś...
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Aga patrzę na twoje kwiatki i szukam...aeonium :?
Sansewieria (zazdraszczam), aichryson (zapomniałam zabrać jesienią do domu i przemienił się w kostkę lodu :lol:), kalanchoe (moje-twoje puściło korzenie ;:108 ) i wspaniały kwiat hibiskusa ;:167
Chyba muszę lepiej poszukać... :wink:
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Iwonka -oczywiście masz rację, chyba bąble z gardła mi pomieszały w głowie ;:14 oczywiście aichryson ;:108 już edytowałam... i jedno na "a" i drugie na "a" :;230
cieszę sie, że Twoje-moje kalanchoe puszcza się :tan dostałaś szczepkę z tego właśnie drzewka ;:108 u mnie kwitło niemal cały czas
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”