Właśnie pospacerowałam po Twoim ogrodzie marzeń
Ogród marzeń - KDanuta
- Babopielka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
-
KDanuta

- Od: 24 kwie 2008, o 10:57
Ciesze sie , ze podoba sie mój biały migdałek, mam 2 i oba kwitną tak obficie już drugi rok. Po przekwitnięciu przycinam je dość mocną aby miały ładną koronę.
Do przycinania korzystam z kalendarza biodynamicznego i staram się organizować prace w ogrodzie z uwzględnieniem odpowiednich terminów. 8 i 9 maj przypada czas na kwiat, więc jutro planuje przyciąć migdałka różowego i forsycje bo zakończyły okres kwitnienia
Postaaam się też zrobić dobre zdjęcie migdałkja białego
Serdecznie pozdraweiam KDanuta
Do przycinania korzystam z kalendarza biodynamicznego i staram się organizować prace w ogrodzie z uwzględnieniem odpowiednich terminów. 8 i 9 maj przypada czas na kwiat, więc jutro planuje przyciąć migdałka różowego i forsycje bo zakończyły okres kwitnienia
Postaaam się też zrobić dobre zdjęcie migdałkja białego
Serdecznie pozdraweiam KDanuta
-
acidantera
- 100p

- Od: 14 kwie 2008, o 21:14
Witaj
Ciesze się że dołączyłaś do naszego grona i razem będziemy dzielić się miłością do piękna natury w naszych ogródkach, ogrodach i działkach ...
Bardzo fajnie ci się rozrósł ten powojnik powiedz mi ile ma lat?
I jak tego dokonałaś bo u moich rodziców one z roku na rok są tak bardzo - coraz lichsze..... nie wiadomo co tu z nimi robić .. a mieli różnych mnóstwo i tylko w pierwszym roku były fajne ...
Ciesze się że dołączyłaś do naszego grona i razem będziemy dzielić się miłością do piękna natury w naszych ogródkach, ogrodach i działkach ...
Bardzo fajnie ci się rozrósł ten powojnik powiedz mi ile ma lat?
I jak tego dokonałaś bo u moich rodziców one z roku na rok są tak bardzo - coraz lichsze..... nie wiadomo co tu z nimi robić .. a mieli różnych mnóstwo i tylko w pierwszym roku były fajne ...-
acidantera
- 100p

- Od: 14 kwie 2008, o 21:14
-
KDanuta

Witaj Acidentero,
te dwa powojniki alpejskie mam już pewnie osiem lat, były to pierwsze powojniki w moim ogrodzie , teraz mam ich
14 szt rosną dość dobrze, dwa przesadzałam na wiosnę bo też mi marniały i zdecydowałam się przesadzić ,troche obawiałam się bo już ładnie wybiły ale spodobało się im nowe miejsce bo w ciągu dwóch tygodni od przesadzenia urosły i nawet wypuściły pąki kwiatowe a powinny dopiero w czerwcu.
Ja przed posadzeniem powojników wykopuję dół na 50 cm szeroki i głęboki dodaję do ziemi glinę i rozdrobnione skorupki z jaj, mieszam , sadzę i czule przemawiam że maja wszystko aby mi się pięknie odwdzięczyły kwiatami,
na ogół skutkuje.
Acidentero sprubój swoje przsadzić w nowe miejsce bo to widać im nie służy może nawet głębiej niż rosły do tej pory,
życzę powodzenia w uprawie
KDanuta
te dwa powojniki alpejskie mam już pewnie osiem lat, były to pierwsze powojniki w moim ogrodzie , teraz mam ich
14 szt rosną dość dobrze, dwa przesadzałam na wiosnę bo też mi marniały i zdecydowałam się przesadzić ,troche obawiałam się bo już ładnie wybiły ale spodobało się im nowe miejsce bo w ciągu dwóch tygodni od przesadzenia urosły i nawet wypuściły pąki kwiatowe a powinny dopiero w czerwcu.
Ja przed posadzeniem powojników wykopuję dół na 50 cm szeroki i głęboki dodaję do ziemi glinę i rozdrobnione skorupki z jaj, mieszam , sadzę i czule przemawiam że maja wszystko aby mi się pięknie odwdzięczyły kwiatami,
na ogół skutkuje.
Acidentero sprubój swoje przsadzić w nowe miejsce bo to widać im nie służy może nawet głębiej niż rosły do tej pory,
życzę powodzenia w uprawie
KDanuta
- giga45

- Od: 28 lut 2008, o 12:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam Cie Danusiu ponownie. Dziś znów odwiedziłam Twój ogród i jestem pod wrażeniem. Biały migdałek - rewelacja. Gdzie można kupić taki? U nas są tylko różowe. I oczywiście spróbuję skorzystać z Twojej porady z chlebem pod pomidory. Moze i u mnie będą dorodne. Pozdrawiam Cię serdecznie. Do następnych odwiedzin papa ;:12
-
KDanuta

Romanie
fajnie że wpadłeś do mojego ogrodu ,w oczku pływają złote Orfy, bezproblemowe rybki bo
nie ma potrzebu ich dokarmiać, lubią pływać tuż pod powierzchnią wody, polując na owady
i ich larwy wdzięcznie wyskakują też w powietrze nad powierzchnię wody .
Zimę przezimowały w oczku, mąż robił przeręble aby miały tlen.
pozdrawiam serdecznie
fajnie że wpadłeś do mojego ogrodu ,w oczku pływają złote Orfy, bezproblemowe rybki bo
nie ma potrzebu ich dokarmiać, lubią pływać tuż pod powierzchnią wody, polując na owady
i ich larwy wdzięcznie wyskakują też w powietrze nad powierzchnię wody .
Zimę przezimowały w oczku, mąż robił przeręble aby miały tlen.
pozdrawiam serdecznie