Małgosiu dziękuję , cieszę się, że podoba Ci się.....gęsto jest faktycznie, miejscami nawet zbyt gęsto ....no i wtedy szpadel lub sekator w dłoń
Aloesiku dziękuję

Floksy są nieocenione w ogrodach, to takie sielskie kwiaty dzieciństwa
Dorotko dziękuję, cieszę się że podoba Ci się
Grażynko, czasami zastanawiam się, czy już teraz nie jest za kolorowo....ale tylko przez chwilę tak myślę, bo ja kocham jak jest barwnie, dynamicznie i wesoło
Powojniki jeszcze w tym roku marniutkie, bo dużo mi wypadło, a te kupione na ich miejsce jeszcze maleństwa. Mam nadzieję, że już w przyszłym roku będą bardziej widoczne
Małgoś , to zależy również od odmiany. Ja mam jedną kępę zdecydowanie późniejszą, w tej chwili kiedy inne w pełni kwitnienia ona ma dopiero malutkie pączki.
Madziu te moje połączenia kolorystyczne to barwny misz-masz

Lubię kolorowo i tak sadzę . Kontrastowe, wielobarwne wesołe zestawienia dominują w całym ogrodzie. W innych ogrodach uwielbiam podziwiać stonowane rabaty np w bieli i różu, czy w samych różowościach, ale u mnie to nie przejdzie....pragnę różnych barw

Tak się czuję najlepiej
Gabi witaj

u Ciebie nie ma drzew, ale jest pięknie i ogródek tak skomponowany, że wcale ich nie brakuje. U mnie z dużych drzew to tylko owocowe, na owockach mi zależy więc tak musiałam pokombinować, żeby rabaty potworzyć wokół nich. Teraz będę wycinała jedną naprawdę dużą czereśnię, ale na jej miejsce posadzę inne drzewko. Jak pomyślę o tej robocie to aż mi się odechciewa. Boję się o te wszystkie byliny które rosną w pobliżu
Mariolu dziękuję, to bardzo miłe, kiedy efekty pracy są doceniane
Dawidku ależ jesteś miły dziękuję

Cieszę się, ze podoba Ci się