Mój ogródek - chatte - 3cz. 2008r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

narcisus poeticus

Obrazek

kuklik
Obrazek

serduszka
Obrazek

lewa część skalniaczka od frontu

Obrazek

miesięcznica
Obrazek

kawałek rabatki przed domem
Obrazek

pod orzechem, też przed domem (czyli poza ogródkiem)
Obrazek

cały skalniaczek od frontu
Obrazek

smagleczka z szafirkami
Obrazek

jakaś niezidentyfikowana jeszcze piękność od Anulki :D
Obrazek
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Dorotko, właśnie pomyslałam o Twoim skalniaku i chyba się zarumieniłam... Cieszę się, ze nie masz ogrodu za moim płotem, bo wtedy pewnie zrezygnowałanym ze skalniaczka ;)
Ale cieszę się tym co mam, a jeszcze bardziej, jak taka artystka wyraża swoje uznanie :D ;:79
Co do oczka...cały czas czekam na to ciepło, a ono nie chce przyjść :(
Awatar użytkownika
Daisy
1000p
1000p
Od: 11 lut 2008, o 22:39

Post »

No Izuniu nareszcie się doczekałam :lol: Śliczne zdjęcia, a narcyzy miodzio :) Skalniak zapowiada się wspaniale, juz sobie wyobrażam jaki bedzie kolorowy i śliczny jak zarośnie :)

Brawo, kawał roboty wykonałaś ;:138
Pozdrawiam serdecznie :) Ewa
Ogródek Daisy, cz.1, cz.2, cz.3,
aktualny
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No i ja też się doczekałam.
U Ciebie jeszcze kwitną narcyzy, a u mnie już skończyły- chociaż zakwitną jeszcze jedne, najbardziej pachnące.
Skalniaczek zapowiada się bardzo ładnie.
Izuś ten kwiatuszek niezidentyfikowany to chyba jakiś przetacznik.
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

I jeszcze parę zdjęć, żeby Was całkiem zanudzić :lol: W końcu nie wiem, kiedy znów mi sie takla okazja trafi ;)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Dzięki Ewuś :D Mam nadzieję, że już w przyszłym roku skalniaczek będzie wyglądał jak na skalniak przystało :lol:

Gabi, u mnie teraz kwitną już tylko te białe, bo one są trochę późniejsze, no i tem wielokwiatowy (sąsiadka przyniosła mi go na początku marca!). Poprzednie zdjęcia są nieco starsze, bo nie miałam kiedy ich wkleić, a potem Fotosik nie chciał współpracować :?
Ten kwiatek to nie przetacznik. Anulka mi mówiła w ubiegłym roku, ale ja oczywiście myslałam że zapamietam i nie zapisałam :oops:
Grzegorz B

Post »

Iza nareszcie fotki ;:1 :shock: Ale masz u siebie wiosennie i kolorowo MIODZIO !!!! Ten skalniaczek od frontu bajera, super wygląda w tle z smagliczką, oczywiście z czasem jak "zarośnie" będzie rajsko :D Bardzo mi się podoba psi ząb, fajnie wygląda na tych łodygach, on taki liliowaty z wyglądu. Oczywiście bez narcyzów nie mogło się obejść, jak i u innych tak i u Ciebie nie mogło ich braknąć, mi najbardziej się podoba narcyz wonny, pamiętam go z dzieciństwa jak porastał wielkie połacie dawnego, typowo wiejskiego ogródka, teraz pozostało po nim tylko wspomnienie, a że wszystko co minęło, głównie wspominamy wyolbrzymiając znaczenie tamtych dni, tak więc jest on traktowany przeze mnie jako jedna z najbardziej cennych roślin :D Za parę lat będziesz miała fajnie pod orzechem jak się rozrosną tulipany a miesięcznica to bardzo wyrośnięta, u mnie jeszcze stoi w miejscu, cholera jakaś leniwa :evil: . Ta kamienna ścieżka jest super, ja też taką chcę ;:223 . Ja mam sporo kuklików, ale do mnie kwitnienie przychodzi zawsze krętymi ścieżkami, więc bez opóźnienia się nie obejdzie :roll:

Iza, a czy ziemia na skalniaku jest taka piaszczysta, bo odnoszę takie wrażenie, patrząc na fotkę. Jak tak to masz lekką robotę wyrywając chwasty, bo pewnie one lekko się trzymają. U mnie na skalniaku tak twardo, że haczkę ciężko wbić :roll:
Awatar użytkownika
jolciajci
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lut 2007, o 13:00

Post »

Izuniu ale u ciebie pieknie :lol:
Skalniak ci wyszedł super i jak widzę to kwiatki już się porozrastały :shock:
Jak będzie cieplej to już niedługo będzie cały zarośnięty.
Wstawiaj jak najwięcej zdjęć bo masz co pokazać :lol: .
Ja czekam na twoje oczko bo pewnie też bedzie na co popatrzeć :shock:
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
Awatar użytkownika
piku
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 12 lip 2007, o 13:20

Post »

Widzę Izuniu, że ciebie również nie ominęła skalniaczkowa choroba, jak się rozrośnie będzie pięknie, czekam jeszcze z niecierpliwością na oczko :oops:
pozdrawiam Wiesia :wit
ogród / siedlisko / sukulenty / inne roślinki
Awatar użytkownika
miikaka
200p
200p
Od: 12 lis 2007, o 11:14

Post »

Izo!
nareszcie fotki :lol: Warto było czekac :D Serduszka już kwitną, floks wygląda ślicznie :)
Te narcyzy to takie drobne są? U mnie taki podobny chyba zakwitnie...dostałam od sąsiadki :)

Skalniaczek jak się "rozrośnie" zabłyśnie :wink:
Pozdrawiam
Mika
Mój mini ogródeczek
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2008, o 09:31

Post »

Izuniu, piękne zdjęcia pięknych kwiatów, czuć z Twoich zdjęć całą miłość jaką im dajesz, za całokształt ukłon do pasa!
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Izuniu, a zobacz w google "przetacznik goryczkowaty", może to to samo ?

http://www.trawy.com/pic/veronica_gentianoides_0.0.jpg
eMZet
1000p
1000p
Od: 7 lip 2006, o 22:17

Post »

Koteczko, odmiana tego narcyza wielokwiatowego nazywa się "Geranium". U mnie też teraz kwitną. Zwróć proszę uwagę, że na jednym pędzie ma trzy do pięciu kwiatów natomiast tylko jeden liść. U mnie są po raz pierwszy nie wiem więc czy po przekwitnięciu wyrosną dodatkowe liście.
Mietek.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Grzesiu, miło mi, że Ci się podoba :D Psi ząb zobaczyłam pierwszy raz na forum i spodobał mi się własnie dlatego, że taki liliowaty :D Mówiąc "narcyz wonny" masz na mysli poeticus?
Jeżeli go nie masz, to chętnie się z Toba podzielę, mam go naprawdę duzo! :D
Scieżkę możesz sobie łatwo zrobić ;) U mnie zostały już tylko fragmenty, które do jesieni muszą zniknąć :( Na skalniaku tak jak w całym ogródku jest piach. Chwasty wyrywa się łatwo, ale dwa dni bez deszczu latem oznaczają klęskę suszy. Tak więc wszystko ma swoje wady i zalety ;)

Jolciu, zdradzę Ci pewien sekret : niektóre rośliny sadziłam na skalniaku już rozrośnięte ;)
Ale te malutkie do przyszłego roku powinny się rozrosnąć :D
Teraz muszę porobić trochę nowych zdjęć. Niedługo zakwitną orliki...

Wiesiu, skalniaczek to mały problem, ale oczko to juz jest choroba...
Jeszcze musisz troche poczekać na nie ;)

Miko, nie wiem, czy te narcyzy są drobne? Jakieś 6cm srednicy mają. Nie są bardzo duze, myslę, że w sam raz :D Za to jak pachną! Cieszę się, że Ci sie podoba :D

Moniko, to ja dziękując za komplementy, kłaniam sie do ziemi Obrazek

Gabi, zwracam honor! Miałaś rację, oczywiście to jest przetacznik goryczkowaty! :D Mam jeszcze więcej takich niezidentyfikowanych roslinek od Anulki i nie tylko. Jak znajdę trochę czasu, to Was popytam ;)

Witaj Mietku! Dziękuję Ci za nazwę tego narcyza. U mnie też jest po raz pierwszy i nie miałam pojęcia, ze taki mi wyrosnie :D Tak sie ucieszyłam wielością kwiatków, że nie zwróciłam uwagi na liście. Sprawdzę jutro, jak to u mnie wygląda.
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38

Post »

Sliczności u Ciebie Izuniu chyba cały czas siedzisz w ogrodzie ,bo masz bardzo wypielęgnowane roślinki :P
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”