W.o... Kotach cz.6 {02.2012}

Sekcja uporządkowana tematycznie. Wątki kwalifikuje tylko Administrator.
Zablokowany
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 16:21

Re: W.o... Kotach cz.6 {02.2012}

Post »

..to i ja kilkafotek zapodam :wink:
Wszystkie wlazły do jednego kartonu Obrazek.Miszka zmeczona zabawą z rodzeństwem zasnęła po drodze z kuwety :lol: Obrazek ObrazekOstatnia fotka przed wyjazdem MILUSIA do nowego domku Obrazek
Piękna najbardziej puchata MISZA ,którą wszyscy podziwiają i której jak na razie nikt nie chce,bo....KOTKA :( Obrazek Obrazek
LEOŚ obronił się i zostaje z nami :wink: Obrazek Obrazek [URL=http://www.fotosik.pl[/URL]
BAZYLI ,który stracił dziś dom ,bo PAŃSTWO się rozmyśliło:( Obrazek
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Matko ;:oj Pestka....jakie cudne te kociaki....wielka szkoda że mój mały ma uczulenie na sierść ;:223
A mnie się ta puchata kotka najbardziej podoba.....a że kotka.....to lepiej-bardziej łowna ;:215 nie sika po kwiatkach ;:138
bardziej przyjazna....no -kobieta- jednym słowem ;:215 ;:172
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
Anna55
1000p
1000p
Od: 27 kwie 2012, o 00:06

Post »

Maluchy są urocze! Najfajniejszy wiek u kociąt gdyż w tym czasi zaczynają się kocie zabawy i baraszkowanie. Można się przyglądać temu godzinami.
W sumie może dobrze ,że teraz się rozmyślili a nie po czasie jak kotek przyzwyczai się do nowych właścicieli. Koty, wbrew panującemu przekonaniu,że przywiązaują się do miejsca przywiązują się do człowieka.
Na pewno znajdzie dobry dom.
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynkono ta kotka jak pisałam na prawde jest najładniejsza,ale cóż nic na siłę :( Sama mam dwie kotki i nie widzę różnicy.Może poza tym ,ze są bardziej czujnei domatorskie.Jeśli nie znajdą się domki ,,,to trudno.Będzie mi ciężko,ale cóż,nie dam na zmarnowanie.Najgorsze jest to ,że wyjeżdzam do pracy i cała kociarnia będzie na głowie dzieci chodzących do szkoły.... :roll:
Kocie harce są cudne i faktycznie można patrzeć na nie godzinami.Uwielbiam jak ganiają za moimi kapciami po domu.To takie słodkie :oops:
tadziop
50p
50p
Od: 30 maja 2012, o 09:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam po raz pierwszy na kocim forum,

Ne byłem fanem sierściuchów, nawet gdy parę lat temu wyprowadziliśmy się z miasta na wieś.
Tu, chcąc nie chcąc, zaczęliśmy z roku na rok obrastać we koty-podrzutki i koty-przybłędy i skocieliśmy doszczętnie, zwłaszcza żona.
Oto ogrodowy drapak jaki zbudowałem z pobudowlanych resztek drewna :

Obrazek

Tu w zachodzącym słońcu wyleguje się na nim Ruda, postrach okolicznych gryzoni i ptaków.
Jednakże z czasem została ona wyeksmitowana stamtąd przez dwa kocury :

Obrazek

Wyżej leży Bielas, półetatowiec. U nas tylko stołuje się (codziennie) i nocuje (tylko zimą). Resztę czasu poświęca na czasochłonne i krwiożercze sprawowanie władzy w wiosce, które okupuje licznymi ranami i bliznami.
Niżej Bronek, stareńki burasek. Przyszedł do nas umierać, zimą, zagłodzony i ciężko chory na zapalenie płuc. Udało się go wykurować, zoperować pokiereszowane ucho i przy okazji wykastrować. Nie ma połowy zębów, więc jęzorek wisi mu do pasa, ale już trzeci rok żyje sobie u nas jak pączek w maśle i dzielnie sprawuje władzę na posesji, podporządkowując sobie nawet pełnowartościowego Bielasa.

Sam drapak powstawał jeden-dwa dni. Trochę drewna i garść wkrętów, byle tylko konstrukcja była stabilna. Zimą wieszamy na nim ptasie przysmaki :

Obrazek
Awatar użytkownika
Martika68
200p
200p
Od: 7 gru 2011, o 09:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ha,ha...też tak pomyślałam :;230
Mam nadzieję,że sikoreczki są szybsze od czyhających na ich pełne brzuszki drapieżników :wink:
Ale drapak super ;:333 .Przydał by mi się taki na balkonie, tylko nie mam takiego "majster klepki" ;:173
Martika
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tadzio ..piekny drapak.Ja kiedyś nie lubiłam kotów i w życiu nie przypuszczała bym ,że będe je mieć w takich ilościach.Zawsze jak mąż marudzi,że ,,ciut,,ich za duzo ,to zwalam winę na niego bo to on przytargał pierwszego kota,,roboczego,,na myszy,których było mnóstwo w nowo wybudowanym domu.Pierwszego kota dawno nie ma,ale były dachowce ,które niestety ginęły w róznych okolicznościach.Zdecydowalismy się na persa rodowodowego z adopcji i....BORYSA juz nie ma(starość) za to są dwie kotki ,które obecnie mają kocięta.Oczywiście dwa są tak piękne ,że zostaną z nami i...zrobiło się 4 sierścia w obejściu.Nie licząc owczarka w kojcu,szczura ,chomków ,szynszyla,papugi i rybek w dwóch akwariach ;:219 ;:224
Awatar użytkownika
edi13
1000p
1000p
Od: 14 maja 2007, o 13:21

Post »

Czy poznajecie mojego kawalera Borysa ;:131 urósł co ???

Obrazek

Pestko kociaki cudowne ;:167
Pozdrawiam Serdecznie i zapraszam do mnie
Edyta
No to jestem ogrodnikiem
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Plumi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 cze 2011, o 14:53

Post »

Wow z Borysa to już kawaler ;:215
Kwiaty to resztki Raju.
Awatar użytkownika
Martika68
200p
200p

Post »

No,no...rośnie jak na drożdżach,piękny,błękitnooki ;:63
Martika
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Borysek cudny.Mam kotke perską w tych samych kolorach tylko z długaśną sierścią,puszystą kitąi też ma oczka niebieskie ;:138 ;:167
Awatar użytkownika
paputowy dom
200p
200p
Od: 11 cze 2012, o 21:56

Post »

moje koty dowiedziały się o wątku i mówią wszystkim Kot'n'Roll ;:172 Obrazek Obrazek Obrazek

na zdjęciu od góry od lewej
Lord Koks (Koksik)
Fcica (fcica,młoda żonka, królik wielkanocny,mróweczka)
Anielka (aniołka kaniołka) charakter ma wręcz przeciwnie :lol:
Bartłomiej Baltazar (synuś) polecam jako dodatek do ciasta - nie potrzeba cukru
Pozdrawiam Justyna
DomPodPaputem.
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W takim razie ja tez mam w domu KOT N ROLL :;230
Awatar użytkownika
Martika68
200p
200p

Post »

Miło Justyno,że dołączyłaś do tego wątku.Liczę na nowe zdjęcia i kocie opoweści :)
Martika
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ehh..ja na dziś chyba mam dość kocich opowieści..tych smutnych :roll:
Koleżanka(chyba już nie moja koleżanka) miała kotkę perską,myślałam ,że ją kocha nad życie(9 lat razem)Pojawił się w jej życiu FACET i kotka wylądowała oddana obcym ludziom do KOCURA NA ZAROBEK.Men postawił jej warunek albo kot ,albo on :? Kotka miała kocięta ,które zostały za szybko sprzedane.jeden do leczenia z powodu jakiejś infekcji został uśpiony,już nawet nie leczony....Jest mi przykro i wstyd za taką ,,znajomą,,Jak można było tak łatwo zrezygnować z kociej piękności ,która przy niej była w tych trudnych i przyjemnych chwilach życia..i dla kogo ,,,dla FACETA? Tak łatwo ulec warunkowi i wybrać???? Powiem Wam szczerze,że jestem w szoku.Nie umiem znależć sobie miejsca.Takie sytuacje mnie przerażają.Przeraża mnie fakt,że nie wiem z kim romawiam,z jakimi ludżmi tak na prawdę obcujemy.....Sprawdza się powiedzenie ,że NAJBARDZIEJ NIELUDZKI BYWA CZŁOWIEK :( Przepraszam ,że Wam popsułam tą opowieścią pewnie humor ,ale nie potrafię sobie poradzić ze smutkiem ,złością i flustracją....Musiałm się tym podzielić....
Zablokowany

Wróć do „WSZYSTKO o... Bazy wiedzy użytecznej”