lubi jak jest ładnie i zielono, a że sam przy tym chodzić nie musi to mu to graj
 lubi jak jest ładnie i zielono, a że sam przy tym chodzić nie musi to mu to graj   a jak czasem pomoże przesadzić jakiegoś większego kwiatka to potem chodzi dumny jak paw, że on też ma swój udział
 a jak czasem pomoże przesadzić jakiegoś większego kwiatka to potem chodzi dumny jak paw, że on też ma swój udział   
 o takim gradzie słyszałam dziś w tv
 u mnie tylko deszczem lało ale za to tak ulewnym, że masakra, a do tego z okropnym wiatrem
 u mnie tylko deszczem lało ale za to tak ulewnym, że masakra, a do tego z okropnym wiatrem   dziś wyjeżdżam na kilka dni - upał a ja muszę okna pozamykać
 dziś wyjeżdżam na kilka dni - upał a ja muszę okna pozamykać   

takie kule mogą niezłe straty zrobić.
  takie kule mogą niezłe straty zrobić.
 Jak kwiaty? Ja też spać nie mogę jak na burzę się zbiera.... część doniczek, to może i bym schowała, ale fuksji nie dam rady
 Jak kwiaty? Ja też spać nie mogę jak na burzę się zbiera.... część doniczek, to może i bym schowała, ale fuksji nie dam rady  
 ), więc modlę się o deszcz, bo mi rośliny schną w ogrodzie
 ), więc modlę się o deszcz, bo mi rośliny schną w ogrodzie   
   ),
),

ale grad
  ale grad 
 ogórki zresztą też.
  ogórki zresztą też.

, bo jak nie, to na kompost
 , bo jak nie, to na kompost 
 A męczennica niech się bierze do kwitnienia, jak chce kompostownika uniknąć
  A męczennica niech się bierze do kwitnienia, jak chce kompostownika uniknąć  nie narzekaj na pasiflorę, bo one lubią dużo rosnąć
 nie narzekaj na pasiflorę, bo one lubią dużo rosnąć