Wiejski ogród c.d.
- Sosenki4
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 lut 2012, o 12:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Wiejski ogród c.d.
Rzadna tajemnica. Najpierw piekliśmy jak schabowe, czyli na plastry ok.1-1,5cm grube, w jajo i mąkę lub bułkę jak kto woli.
Teraz ścieram jak ziemniaki i dalej jak z ziemniakami postępuję, czyli do utartych cukini dodaję mąkę ziemniaczaną, trochę normalnej pszennej, jajo, sól, pieprz, mieszam i na patelnię. Do tego śmietana i żarełko gotowe. Smacznego
A Ty jak robisz?
Teraz ścieram jak ziemniaki i dalej jak z ziemniakami postępuję, czyli do utartych cukini dodaję mąkę ziemniaczaną, trochę normalnej pszennej, jajo, sól, pieprz, mieszam i na patelnię. Do tego śmietana i żarełko gotowe. Smacznego
A Ty jak robisz?
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Sylwio niech Ci świeci jak najdłużej, bo już się wylało
Marzenko znajdę przepis to napiszę, ale u mnie dawało się pietruszkę, koperek i starty ser żółty no i jajka mąka przyprawy. Są delikatniejsze niż ziemniaczane.
Marzenko znajdę przepis to napiszę, ale u mnie dawało się pietruszkę, koperek i starty ser żółty no i jajka mąka przyprawy. Są delikatniejsze niż ziemniaczane.
- Sosenki4

Muszę wypróbować, tym bardziej, że M jest bardzo na zieleninę nastawiony, to chętnie zje. W pracy kolega się śmieje, że niedługo uszy nam zaczną się wydłużać jak u zająców 
- Maska

- Kontakt:
A mój jak był młodszy i dawałam sałatę do obiadu (uwielbiam) to mówił, a czy ja królik żeby to jeść.No poszukam , ale mam przebudowę znowu domu i część jest niedostępna i nie wiem czy tam nie zostały zeszyty kuchenne. Bo proporcje są ważne, no ale sezon dopiero się zaczął.
- Sosenki4

Patryka też przerabiam na zielone, bo do tej pory jak zobaczył cos zielonego na talerzu, to mówił, że trawy jeść nie będzie, ale już jest coraz lepiej. Nawet zieloną zupę ( z pokrzyw) jadł, bo dodałam jajek jak do szczawiówki, a on uwielbia jajka, ot, taki jajcarz z mojego synka 
- Maska

- Kontakt:
Niestety nadszedł czas, aby zamknąć kolejny wątek.
Zapraszam do aktualnego wątku, który jest tutaj.
Zapraszam do aktualnego wątku, który jest tutaj.