chyba wszyscy tu zaglądają, jest co oglądać, roslinki super , wykonanie fotek superraflezja pisze:
Małgosiu, Henryku!
Miło mi, że zaglądacie do mnie.
Sukulenty raflezji
- ejacek
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 lis 2008, o 19:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Sukulenty raflezji
- Artur89

- Od: 8 lis 2009, o 11:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Czy aby przędzior nie pałaszuje ci rośliny? One ponoć lubują m.in w chamaecereusach. Podobną sytuację miałem ze swoim - na szczęście roślina wyszła na prostą choć skutki żerowania są widoczne do dzisiaj.raflezja pisze:x Chamaecereus
Mnie wpadła w oko escobaria minima

- Arkadius121

- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
Fantastyczne okazy na super fotkach-gratuluję i pozdrawiam 
- raflezja

- Od: 25 lip 2009, o 21:51
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dzięki za odwiedziny i miłe słowa. Trochę mnie nie było 
Kwitnie ciągle to samo. Niestety.

Monadenium ritchiei ssp nyambense:

Sukulenty na placyku:

I tarasowce:

Kwitnie ciągle to samo. Niestety.

Monadenium ritchiei ssp nyambense:

Sukulenty na placyku:

I tarasowce:

Iwona
Moje wątki - spis
Moje wątki - spis
- sokolica

- Od: 28 maja 2011, o 13:05
Ale cudny widok. Zazdroszczę placyku. Dziwię się, że jeszcze tyle wolnego miejscaraflezja pisze: Sukulenty na placyku:
![]()
- nyskadu

- Od: 13 kwie 2008, o 09:56
Zgadzam się, widok cudny, ale jeszcze jedna raja spokojnie może rosnąć
PS dzisiaj wysyłam przesyłkę
PS dzisiaj wysyłam przesyłkę
- eba

- Od: 22 lip 2008, o 14:51
- Kontakt:
Wspaniały widok, monadenium mój faworyt
.
-
bebos

- Od: 1 lut 2011, o 15:10
Takie widoki w pełni sezonu chyba całkowicie rekompensują trud przenoszenia tego wszystkiego na zimowisko
Prócz samych "obiektów" nasycenie barw na Twoich zdjęciach jest zachwycające - po raz kolejny zastanawiam się nad zakupem lepszego sprzętu - jakiś czas temu zrezygnowałam z lustrzanki, bo za ciężka kiedy pokonuje się w terenie dziesiątki kilometrów po bagnach itp., ale coraz bardziej zyskuję pewność, że watro. Jeśli możesz - prześlij mi na pw jaki masz aparat
Prócz samych "obiektów" nasycenie barw na Twoich zdjęciach jest zachwycające - po raz kolejny zastanawiam się nad zakupem lepszego sprzętu - jakiś czas temu zrezygnowałam z lustrzanki, bo za ciężka kiedy pokonuje się w terenie dziesiątki kilometrów po bagnach itp., ale coraz bardziej zyskuję pewność, że watro. Jeśli możesz - prześlij mi na pw jaki masz aparat
- raflezja

- Od: 25 lip 2009, o 21:51
Beatko! Dzięki za miłe słowa.
Napiszę w wątku, gdyż to nie tajemnica.
Mam lustrzankę - Nikon DX 40 i zwykły kompakt - Samsung WB 600.
Fotki placyku były robione kompaktem. Lustrzanka jest o tyle kłopotliwa, gdyż muszę zmieniać obiektywy, no i ciężka trochę.
Mały aparat mam zawsze w torebce. Jest on o tyle fajny, że ma szerokokątny obiektyw, dużo możliwości jeśli chodzi o zmianę parametrów (choćby kompensacja ekspozycji) i robi dość czytelne zdjęcia. Ma także w miarę dobry zoom, oraz system niwelujący poruszenie obrazu. I wiele innych funkcji, których nie używam.
Choć przypuszczam, że na rynku jest wiele niezłych aparatów, niekoniecznie tej firmy, to ten model już jest moim drugim. Poprzedni spadł mi na balkonie przy otwartym obiektywie.
Napiszę w wątku, gdyż to nie tajemnica.
Mam lustrzankę - Nikon DX 40 i zwykły kompakt - Samsung WB 600.
Fotki placyku były robione kompaktem. Lustrzanka jest o tyle kłopotliwa, gdyż muszę zmieniać obiektywy, no i ciężka trochę.
Mały aparat mam zawsze w torebce. Jest on o tyle fajny, że ma szerokokątny obiektyw, dużo możliwości jeśli chodzi o zmianę parametrów (choćby kompensacja ekspozycji) i robi dość czytelne zdjęcia. Ma także w miarę dobry zoom, oraz system niwelujący poruszenie obrazu. I wiele innych funkcji, których nie używam.
Choć przypuszczam, że na rynku jest wiele niezłych aparatów, niekoniecznie tej firmy, to ten model już jest moim drugim. Poprzedni spadł mi na balkonie przy otwartym obiektywie.
Iwona
Moje wątki - spis
Moje wątki - spis
- hen_s

- Od: 16 paź 2010, o 15:24
Śliczne widoki. Te roślin i ogólne, z roślinami. Jestem pod wielkim wrażeniem. Jak zawsze. 
Henryk - moje kaktusy i sukulenty 1..., 8, 9,cz. 10
W tematach wymiany/sprzedaży roślin proszę pisać na priv.
W tematach wymiany/sprzedaży roślin proszę pisać na priv.
- ejacek

- Od: 16 lis 2008, o 19:58
ale kaktusy rosną raczej na pustyniachbebos pisze:Takie widoki w pełni sezonu chyba całkowicie rekompensują trud przenoszenia tego wszystkiego na zimowisko![]()
Prócz samych "obiektów" nasycenie barw na Twoich zdjęciach jest zachwycające - po raz kolejny zastanawiam się nad zakupem lepszego sprzętu - jakiś czas temu zrezygnowałam z lustrzanki, bo za ciężka kiedy pokonuje się w terenie dziesiątki kilometrów po bagnach
-
bebos

- Od: 1 lut 2011, o 15:10
Ejacek - ale wyszło
wyrwane z kontekstu...a po bagnach to ja chodzę, żeby zarobić na sukulenty.
Iwonko - pociągnę jeszcze wątek - czy większość portretów też robiłaś kompaktem? Jeżeli tak, to przestaję być zadowolona ze swojego - mój ma świetne makro, zrobiłam nim setki kapitalnych fotek w naturze - gorzej w mojej kolekcji...problemy z naświetleniem i nasyceniem barw zwalałam na karb takiego sprzętu i byłam przekonana, że takie efekty jak u Ciebie daje tylko dobra lustrzanka...hmm
Iwonko - pociągnę jeszcze wątek - czy większość portretów też robiłaś kompaktem? Jeżeli tak, to przestaję być zadowolona ze swojego - mój ma świetne makro, zrobiłam nim setki kapitalnych fotek w naturze - gorzej w mojej kolekcji...problemy z naświetleniem i nasyceniem barw zwalałam na karb takiego sprzętu i byłam przekonana, że takie efekty jak u Ciebie daje tylko dobra lustrzanka...hmm