Witam serdecznie
ja mam białą ismenę, niestety jakiś tydzień temu po kilkudniowych deszczach bardzo zmarniała, no i teraz został już tylko sam badylek... Będę musiała poczekać do przyszłego roku na kolejne kwitnienie...

Twoja ismena na prawdę niesamowicie mi się podoba, cudny ma kolor i sam wygląd

Intensywnie myślę nad zakupem choćby jednej sztuki
Co do własnego wątku, to...

mój ogródek nie umywa się z Waszymi pięknymi, zadbanymi...
Swojego własnego póki co się nie dorobiłam jeszcze i zajmuję się ogródkiem u rodziców w moim domu rodzinnym. Oboje pracują zawodowo, często wracają późno, zmęczeni. Tak, więc ja odwiedzając ich w weekendy zajmuję się ogródeczkiem

Zresztą sporo roślin sadziłam z mamą (w końcu większość swojego życia tam spędziłam) i to właśnie my zajmowałyśmy się roślinkami, a teraz większość prac ogrodowych to moja zasługa i mojego narzeczonego. Nie na wszystko sobie mogę tam pozwolić niestety, bo wiadome i np zamiast trawnika od kilku lat jest łąka stokrotek, (tego samego dnia, którego skosi się trawę rozwijają się nowe pąki stokrotek i tak od wiosny do późnej jesieni

) chciałam się ich pozbyć, ale reszta rodziny była temu przeciwna, więc cóż - zamiast trawnika mamy stokrotkowe pole

, a i roślinek nie mamy za wiele w porównaniu do tych pokazywanych tutaj na forum. Dopiero uczę się powoli sztuki ogrodnictwa i kto wie, może kiedyś w przyszłości będę miała swój własny skrawek ziemi...

i może kiedyś również własnego wątku się tutaj dorobię

Pozdrawiam gorąco i czekam na więcej zdjęć pięknych roślinek