W moim zielonym świecie

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Takhisis
200p
200p
Od: 21 wrz 2010, o 23:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: w moim zielonym świecie

Post »

Czyli na parapet (mimo że ciepło) byle nie podlewać ? ;:224
Moje doniczkowce :) http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=52689" onclick="window.open(this.href);return false;
Kupię, sprzedam, wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=55268" onclick="window.open(this.href);return false;
sylvi
1000p
1000p
Od: 26 sty 2012, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

pewnie :D tak też przetrwa zimę, moim zdaniem to nie jest wymagający kwiat :wink:
Awatar użytkownika
Takhisis
200p
200p

Post »

He he he ja już z nim próbuje 3 raz :D Mam nadzieję, że teraz mi się uda 8-) Dziękuję za rady ;:196
Moje doniczkowce :) http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=52689" onclick="window.open(this.href);return false;
Kupię, sprzedam, wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=55268" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Sylwio ładna jest ta lilia czerwona z pomarańczem w środku. Szczawika też przesuszałam w zimie i chyba przeholowałam tej zimy bo się obraził. I hortensja Ci zakwitnie. Moja chyba w tym roku nie.
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52

Post »

Piękne rośliny na tarasie i piękne w ogrodzie. Szczawik rewelacja. ;:138
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

Sylwia - fajnie, że się ujawniłaś ;:7 Twoje loczki i mi się podobają ;:224
dopiero teraz zrozumiałam co miałaś na myśli pisząc u mnie o swoim dużym odsłoniętym tarasie ;:oj rany julek toż to wokół tego można całą dobę chodzić a kiedy domowymi się zająć ;:219

Mandragora pisze: Ja przeprowadzam eksperyment - pierwszy raz wsadziłam listek bez korzonków do ziemi, szczerze, to już nie pamiętam kiedy, ale chyba jeszcze jesienią :roll: I stoi jak zaklęty - już ostatnio stałam nad nim z łyżką gotowa go "wydłubać" i sprawdzać, czy tam jakieś korzonki są, ale się powstrzymałam... Daję mu jeszcze dwa tygodnie i jak nic się nie ruszy, to brutalnie sprawdzę :?

proponuję powstrzymać się ;:108 ja na maluszki swoich czekałam od lipca 2011 do kwietnia 2012 ;:202 po prostu zrób im szklarnię - wstaw do jakiegoś szczelnego pudełka i zostaw... za tydzień-dwa coś na pewno z ziemi wylezie ;:172
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
sylvi
1000p
1000p

Post »

Takhisis nie ma sprawy ;:196

Maska fakt, też mi się podoba, ma wyjątkowo intensywny kolor :D a szczawika to i ja przecholowałam, dlatego wystawiłam z doniczką na zewnątrz i zapomniałam o nim, a deszcze zrobiły swoje, nawet się nie spodziewałam ;:oj myślałam że już po nim...

delosperma ;:180 ;:196 pięknie to u Ciebie, a i różnorodność większa ;:108

mniodkowa ;:196 masz rację, że jest przy czym chodzić, a jeszcze plewić muszę w tych doniczkach, bo wykorzystałam ziemię kompostową i wszystko w niej kiełkuje ;:223 sąsiedzi trochę dziwnie patrzą gdy stroję godzinę przy doniczkach (bo plewię), a oni pewnie myślą, że mam takiego świra, że napatrzeć się na te badyle nie mogę :;230 Z fiołkami to raz tak zrobiłam - najpierw ukorzeniłam liść w wodzie (ok. 4 m-ce) potem do doniczki i czekałam na młode rozetki (ok. 4 m-ce) wszystko się udało, ale trwało właśnie 8-9 miesięcy, szkoda czasu na taką zabawę jak Mandragora proponuje, a listki - jak się przekonałaś - są kapryśne i nie wiadomo kiedy ruszą ;:108
Awatar użytkownika
Chrapka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2011, o 00:01

Post »

Sylwio wpadłam tu i szukam i szukam a tu nic! Gdzie fotki nowości z paczuchy???
sylvi
1000p
1000p

Post »

Marna pogoda u mnie już od wielu dni powoduje, że ogród i taras nie są tak kolorowe jakbym chciała, ale powoli coś rozkwita. Oto moja doniczka kaskadowa, w której wreszcie rozkwitły petunie
Obrazek Obrazek
a to moja surfinia - pachnąca, kwiaty jak różyczki :D
Obrazek Obrazek
i jeszcze jedna lilia, choć niewiele pąków jest zdrowych, deszcz nie oszczędzał ich także
Obrazek
a to malutki krzaczek leukota (kiścień Waltera) marnie rośnie, ale obok wyrosło jakieś czerwone dziwo, może ktoś wie czy on wypuszcza takie odnogi???
Obrazek na lewo widać dwie czerwone łodygi

A tak w domu
Obrazek Obrazek
to ta sama pijana kliwia z pierwszej strony, kwitnie drugi raz w tym sezonie :tan
Obrazek mam nadzieję, że widzicie to co ja :D
Obrazek
a to nowy nabytek, nie mam pojęcia co to za roślina, na pewno jakaś ananasowata, widziałam wiosną jak kwitła ;:173 ta już przekwitła i pewnie jak echmea nie zakwitnie drugi raz ale wytwarza rozetki potomne
Obrazek
na koniec moje zwykłe fiołaski, skoro te odmianowe tak długo zbierają się z kwitnieniem, to cieszą te Obrazek
oj zapomniałam o paczuszce od Pati, trudno, pokaże jutro ;:224
sylvi
1000p
1000p

Post »

Chrapka dziś już padam, bo paczuchę najpierw powsadzałam do doniczek, ale pokaże jutro - słowo harcerza ;:196
oksi
1000p
1000p
Od: 18 lut 2012, o 18:21

Post »

Uwielbiam zapach surfinii,gratuluje pączków na fiołeczku,i ;:138 dla skrentnika.
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=51384" onclick="window.open(this.href);return false; rosliny Oksi.
Awatar użytkownika
Chrapka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2011, o 00:01

Post »

W takim razie wierzę na słowo :) Jutro oczywiście zapuszczę tu swoje ciekawskie i żadne roślinnych widoków, oko :)
Awatar użytkownika
mmaryla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2011, o 13:24

Post »

Sylwio,kaskadowa donica z kwiatami super, białe surfinie piękne,nie widziałam takich a fiołki,skretniki kwitną u Ciebie obficie,całymi kępami są urocze ;:138 , czym je karmisz :?: :?: :?:
Awatar użytkownika
Takhisis
200p
200p

Post »

;:oj ;:oj ;:oj Coś czuję, że jak będziesz zbierać nasiona z surfinii to będę Cię o parę nagabywać :;230 ;:224 ;:170
sylvi
1000p
1000p

Post »

:wit
Chrapka już nadrabiam zaległości, zaraz będą zdjęcia :D
Marylko ej, komplemenciaro :D Nawozu (florovit) dodaję jak się mi przypomni, niestety nie jestem w tym regularna :oops: na szczęście one tak same z siebie :tan
Takhisis proszę bardzo, tyle, że na razie zamiast przekwitać to gniją ;:223 i nasion nie ma, niech się wreszcie poprawi ta wstrętna pogoda :evil:

No, a teraz moje skarby od filigranowej ;:196 szczerze mówiąc to miałam ochotę zażyczyć sobie drugie tyle, ale jakoś - ledwo - się powstrzymałam ;:224
Obrazek stromante ... nie potrafię się oprzeć jego kolorowym liściom ;:173
Obrazek epipremium n joy - zjawiskowy ...
Obrazek h. australis lisa, dotąd miałam tylko nakrapiane, alew już się to zmieniło :lol:
Obrazek h. bella - a tak do pary dla lisy :lol:
Obrazek eschynantus robin, chciałabym żeby już kwitł ;:204 Obrazek gratiski - jeden z marca drugi teraz już ukorzeniony, zatem powinny rosnąc w jednym tempie
Obrazek całuski i oczywiście musi być jakiś skrętnik, ten będzie różowy ;:173

Kochani, nie wiem jak to zrobić, żeby parapety się rozciągnęły??? Na razie sporo wyrzucam na taras, albo pod taras, ale kiedyś przyjdzie zima i co wtedy. Może macie jakieś pomysły na dodatkowe miejsce dla kwiatów??? ;:131 :lol:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”