Chrapkowe doniczki cz. II
- Chrapka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 cze 2011, o 00:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Chrapkowe doniczki cz. II
Karolinko ten Wilczomlecz od Ciebie w realu wygląda jeszcze piękniej tak pięknie skromnie z tymi dwoma kwiatkami-super ale jestem naprawdę w szoku, że ich nie zrzucił. Clivia ma dość dużą doniczkę ale korzenie w niej tez ma ogromniaste-trochę nawet wyłażą na powierzchnię. Przyznam szczerze, że miałam wątpliwości co do tego czy zakwitnie. Dostałam ją od znajomej w ubiegłym roku w maju czy w czerwcu i wkrótce zakwitła i z tego, co mówiła znajoma kwitła u niej co roku-bo to potomna od jej matecznej Clivii. Jesienią dałam ją do pokoju nie ogrzewanego i "nie uczęszczanego" na codzień co by mnie podlewanie nie kusiło. A teraz zaprosiłam Clivię na salony 
- Karolina__

- Od: 22 lip 2009, o 19:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nie dziwię się, że zaprosiłaś tę dostojną damę na salony. Jedna z moich też zimowała ale na razie z kwitnień nici. Podobno kliwia nie lubi przestawiania, przesadzania... A ja z nimi latałam jak szalona, przez ten brak kwitnienia
Chyba w końcu dam im spokój. Trudno 
- Chrapka

Moja w sumie jesień i zimę spędziła w "bezruchu" więc może coś w tym jest...
Może "olej" ją, brzydko mówiąc, to w końcu sama zechce zwrócić na siebie Twoją uwagę
Może "olej" ją, brzydko mówiąc, to w końcu sama zechce zwrócić na siebie Twoją uwagę
- Karolina__

No i to chyba będzie najlepsze wyjście.
Najgorsze jest to, że 2 ogromne kliwie dostałam od takiej babci, która twierdzi że są różowo-białe
Nie wiem, czy się pomyliła czy nie, dwa razy sugerowałam jej, że pewnie są pomarańczowe bo większość taka jest... a babcia dalej w zaparte 
Najgorsze jest to, że 2 ogromne kliwie dostałam od takiej babci, która twierdzi że są różowo-białe
Gratuluję kwitnienia kliwii
ja też czekam na swoją ale ona udaje, że nie wie o co chodzi
ja też czekam na swoją ale ona udaje, że nie wie o co chodzi
Cliwia pokazała klasę 
A ten wilczomlecz.. Ślicznie wyglądają te białe kwiatuszki...
A ten wilczomlecz.. Ślicznie wyglądają te białe kwiatuszki...
Moje doniczkowce
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=52689" onclick="window.open(this.href);return false;
Kupię, sprzedam, wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=55268" onclick="window.open(this.href);return false;
Kupię, sprzedam, wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=55268" onclick="window.open(this.href);return false;
- Chrapka

Moniko mam nadzieję, że ona doskonale wie o co chodzi i wkrótce pokaże, na co ja stać 
Karolnko to jak masz różową Clivię to ja podwójnie trzymam kciuki za jej kwitnienie
Takhisis
Muszę przyznać skromnie, że w rzeczywistości te kwiatki są jeszcze bardziej urocze 
Jedziemy z koksem, czyli rozpoczynam kolekcjowy cykl
Część I- Hedery
1.

2.

3.

4.

5.
H. Erecta

Karolnko to jak masz różową Clivię to ja podwójnie trzymam kciuki za jej kwitnienie
Takhisis
Jedziemy z koksem, czyli rozpoczynam kolekcjowy cykl
Część I- Hedery
1.

2.

3.

4.

5.
H. Erecta

-
szarotka66
- 1000p

- Od: 21 sie 2011, o 14:11
Ten na ostatnim zdjęciu bardzo oryginalny.
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
He he wiem, bo ja mam różowego, który fakt faktem trochę ostatnio kaprysi, ale pamiętam, że te ich kwiatuszki budziły we mnie wiele radości 
A co bluszczy - są rewelacyjne! Uwielbiam te pstrokate i z takimi strzelistymi listkami:)
Zastanawiam się, czy takiego jak na ostatnim zdjęciu nie mam, tyle tylko że ja go "puściłam" w samowolę i chciałam, żeby się kładł na podłożu a on jakoś do góry rośnie, ale się nie może na łodyżce utrzymać i lekko się przekrzywia
Kształt listków jest całkiem podobny 
A co bluszczy - są rewelacyjne! Uwielbiam te pstrokate i z takimi strzelistymi listkami:)
Zastanawiam się, czy takiego jak na ostatnim zdjęciu nie mam, tyle tylko że ja go "puściłam" w samowolę i chciałam, żeby się kładł na podłożu a on jakoś do góry rośnie, ale się nie może na łodyżce utrzymać i lekko się przekrzywia
Moje doniczkowce
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=52689" onclick="window.open(this.href);return false;
- Chrapka

Ja też je uwielbiam-z resztą wszystkie pstrokato-listne uwielbiam 
- rapunzel

- Od: 26 lip 2011, o 18:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dołączam się do pytania Basi o te kuleczki, bo się nimi ze mną zechciała podzielić
Basiu, świetne te twoje bluszcze. Zważywszy na to, jak je lubię i na ilość egzemplarzy, które załatwiłam, mogę tylko pozazdrościć, oczywiście w 100% pozytywnie.
Basiu, świetne te twoje bluszcze. Zważywszy na to, jak je lubię i na ilość egzemplarzy, które załatwiłam, mogę tylko pozazdrościć, oczywiście w 100% pozytywnie.
- Nolinka

- Od: 28 maja 2012, o 09:54
Chrapko wpadłam z rewizytą i po prostu mnie zatało. Całe mnóstwo pięknych i zadbanych roślinek w doskonale dobranych osłonkach
Ja niestety nie mogę sobie pozwolić na ceramiczne doniczki przez moje dwa koty. Bardzo dużo z twoich doniczkowców chciałabym widzieć u siebie, tylko miejsca już nie za wiele
Pozdrawiam i będę zaglądać 
Ja niestety nie mogę sobie pozwolić na ceramiczne doniczki przez moje dwa koty. Bardzo dużo z twoich doniczkowców chciałabym widzieć u siebie, tylko miejsca już nie za wiele
Zapraszam Roślinki Nolinki cz2 Cz1
- Chrapka

Witam Cię serdecznie, Nolinko
Dziękuję za pochwałę roślin i osłonek. Niestety większość moich doniczkowców jest w zwykłych, brązowych, plastikowych doniczkach, ale pracuję nad tym i co jakiś czas kupię jakąś osłonkę, niemniej jednak na pewno nigdy wszystkie nie będą miały ceramiki
Nolinko napisz pw jakież to roślinki wpadły Ci w oko. jeśli będzie to możliwe to chętnie się "zadzielę", jak to moje dziecię zwykło mawiać 
Jagódko ja chyba jeszcze żadnego bluszcza nie ukatrupiłam i nie rozumiem w czym problem, że Ty dajesz radę? Może jakoś mogę Ci pomóc???
Dzisiejszy dzień upłynął pod znakiem ogródkowych porządków-czyt. odchwaszczania rabatek
Przy okazji poprzesadzałam odrobinę doniczkowych ale to potem...
Polatałam trochę z aparatem i oto kolejna część mojej kolekcji- Krotony
1. Wreszcie wypuścił boczne przyrosty-kupiony za 0.99 zł w ubiegłym roku w B

2. Zdechlak -dochodzi do siebie po przędziorkowej infekcji

3.
Mój ulubieniec- a już niosłam go do śmieci-takie było z niego straszydło

Coś dla miłośników "zwierzątek"-żyjątko napotkane dziś podczas ogródkowych porządków

Dziękuję za pochwałę roślin i osłonek. Niestety większość moich doniczkowców jest w zwykłych, brązowych, plastikowych doniczkach, ale pracuję nad tym i co jakiś czas kupię jakąś osłonkę, niemniej jednak na pewno nigdy wszystkie nie będą miały ceramiki
Jagódko ja chyba jeszcze żadnego bluszcza nie ukatrupiłam i nie rozumiem w czym problem, że Ty dajesz radę? Może jakoś mogę Ci pomóc???
Dzisiejszy dzień upłynął pod znakiem ogródkowych porządków-czyt. odchwaszczania rabatek
Przy okazji poprzesadzałam odrobinę doniczkowych ale to potem...
Polatałam trochę z aparatem i oto kolejna część mojej kolekcji- Krotony
1. Wreszcie wypuścił boczne przyrosty-kupiony za 0.99 zł w ubiegłym roku w B

2. Zdechlak -dochodzi do siebie po przędziorkowej infekcji

3.
Mój ulubieniec- a już niosłam go do śmieci-takie było z niego straszydło

Coś dla miłośników "zwierzątek"-żyjątko napotkane dziś podczas ogródkowych porządków

- Karolina__

Basieńko nasza, gratuluję złotka 
Miałaś rację, dziś zajrzałam i aż mnie zatkało
Zobaczyłam coś na co czekałam i wypatrywałam tyle czasu. To chyba dzięki Tobie, wykrakałaś mi