Ogród-moja obsesja
- momotkab
- 200p

- Od: 22 mar 2012, o 12:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród-moja obsesja
BASIA
- semper
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 27 lis 2011, o 10:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiu trochę przeceniasz Moje możliwości.Ja się dopiero uczę.Przyglądam się im dokładnie.Na pewno nie mam takich.To są jakieś mutanty.Ten po prawej bardziej przypomina eszewerię niż rojnika.Czy ten po lewej ma pajęczynkę w środku?To chyba, któryś z murowych.Tak w ogóle to co jest napisane na tych etykietach?
-
kropelka

- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu, jakbym o sobie czytała.
Ja swoje swieze zakupy roslinne szybko wstawiam do ogrodu nawet w doniczkach mogą tam stać dłuuuuugo i M się nie zorientuje, ze "znów" coś kupiłam. Jakie tam " znów" jak to dla mnie jak chleb powszedni
Ja swoje swieze zakupy roslinne szybko wstawiam do ogrodu nawet w doniczkach mogą tam stać dłuuuuugo i M się nie zorientuje, ze "znów" coś kupiłam. Jakie tam " znów" jak to dla mnie jak chleb powszedni
- delosperma

- Od: 20 mar 2012, o 00:52
Jurku cytuję dokładnie , co jest napisane jednakowo na wszystkich etykietach róznych odmian rojników
, które stały na półkach w C.
od Czoła:"Mix Sempervivum x Hybr. Od tylca:"Rojnik" i coś dla poliglotów: Houseleeks, Dachwurz,Netresk, Mołodiło / przepraszam, ale nie mam na klawiaturze ruskiej grażdanki/.
Dalej następują warunki uprawy itd.itp.... i Nazwa producenta. I to by było na tyle.
Jak tam u Ciebie ze zdrówkiem?
od Czoła:"Mix Sempervivum x Hybr. Od tylca:"Rojnik" i coś dla poliglotów: Houseleeks, Dachwurz,Netresk, Mołodiło / przepraszam, ale nie mam na klawiaturze ruskiej grażdanki/.
Dalej następują warunki uprawy itd.itp.... i Nazwa producenta. I to by było na tyle.
Jak tam u Ciebie ze zdrówkiem?
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
- semper

Marysiu tych rojników jest tak dużo odmian i są do siebie tak podobne, że część producentów i sprzedających już sie dawno pogubiła i tak je oznaczają.Wyrażenie Mix powinni zastąpić słowem bałagan.Ja sam mam większość rojinków niezidentyfikowanych.Ten producent to Polak czy Holender.
Jeżeli chodzi o zdrowie to powoli dochodzę do siebie.
Jeżeli chodzi o zdrowie to powoli dochodzę do siebie.
-
sylvi
- 1000p

- Od: 26 sty 2012, o 17:54
Oj, zgadzam się z wami co do nazewnictwa roślin w naszym handlu
ja większość kupowałam jako "mix", a często nazwa gatunkowa też była błędna, całe szczęście, że mamy specjalistów na FO i można wiele roślin ZIDENTYFIKOWAĆ 
Pozdrawiam, Emka
Ogród
Ogród
- zeberka4

- Od: 10 sty 2009, o 17:25
Się usmiałam jak przeczytałam o M
Na szczęście ja nie mam jeszcze tego problemu. Jedynymi osobami które już mnie powstrzymują to czasem mama..brat,ale rzadko.
Piękne te nowe zakupy ja dzisiaj też wróciłam z nowościami z giełdy.
Hibiscus biały i czerwony,ostróżka różowa, nachyłek czerwony i róż, delosperma o różowych kwiatuszkach,trochę jednorocznych ale to dla kuzynki bo obiecałam,że skomponuje z nią jej rabatki. No trochę tego jest...aż donieść mogłam,a na pieszo byłam.
Na szczęście ja nie mam jeszcze tego problemu. Jedynymi osobami które już mnie powstrzymują to czasem mama..brat,ale rzadko.
Piękne te nowe zakupy ja dzisiaj też wróciłam z nowościami z giełdy.
Hibiscus biały i czerwony,ostróżka różowa, nachyłek czerwony i róż, delosperma o różowych kwiatuszkach,trochę jednorocznych ale to dla kuzynki bo obiecałam,że skomponuje z nią jej rabatki. No trochę tego jest...aż donieść mogłam,a na pieszo byłam.
- bina12
- 1000p

- Od: 17 mar 2011, o 13:15
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa
Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Tiia , nowe krzyżówki i to takie zupełnie nie podobne do reszty , oby tylko metki z ceną na nich nie wisiały 
Pozdrawiam, Emka
Ogród
Ogród
- delosperma

Basiu, Mariolko, Emko, Zeberko , Ewo, tak podejrzewałam, że chyba wszystkie ogrodniczki cierpią na kwiatozakupoholizm
i stosują różne wybiegi , żeby zakamuflować je na grządkach. No bo "trzeba sobie jakoś radzić"- rzekł góral zawiązując buta dżdżownicą.
Wprawdzie nie nadszarpnęłam kieszeni, bo stały one na półce pt. "Wszystko po 1 zet", ale M mi już nie bardzo wierzy. Muszę dać mu przeczytać ten post , bo przecież Wam bym nie kłamała. No ale jak się dowie, że ciągle dosadzam, to gotów jest robić codziennie remanent na grządkach
Bino, a z tymi nowymi krzyżówkami to niezły patent, może uda nam się wyhodować jakiś szczególny okaz .
Zeberko, gratuluję zakupów i wyrozumiałej rodziny, widzę,że w ilościach bijesz mnie na głowę.
Jureczku bardzo dziękuję za szybką reakcję na moje zapytania, ale wobec wyłuszczonych przez Ciebie argumentów chyba przyjdzie mi do śmierci żyć w nieświadomości, jakie cuda w ogródku posiadam. W naszym handlu wszystko dokładnie wymiksowane, producenci nie wiedzą, co czynią, handlowców nie interesuje, co sprzedają i tak się to wszystko kręci. A producent tego misz-maszu znajduje się niedaleko, bo pod Wałbrzychem. Ale nie organizuje drzwi otwartych dla wszelkiej maści drobnych ogrodników, może ze względu ma ten mix zaczął się ukrywać
. Ma nawet stronę w internecie, ale informuje, że detal go nie interesuje.
Cieszę się, że zdrowiejesz.
Sylvi O, nowy avatarek sobie wkleiłaś
. Masz rację, dobrze , że jest to forum, bo tu przynajmniej ogrodowi zapaleńcy starają się dobrze odpowiedzieć na nasze wątpliwości. 
Wprawdzie nie nadszarpnęłam kieszeni, bo stały one na półce pt. "Wszystko po 1 zet", ale M mi już nie bardzo wierzy. Muszę dać mu przeczytać ten post , bo przecież Wam bym nie kłamała. No ale jak się dowie, że ciągle dosadzam, to gotów jest robić codziennie remanent na grządkach
Bino, a z tymi nowymi krzyżówkami to niezły patent, może uda nam się wyhodować jakiś szczególny okaz .
Zeberko, gratuluję zakupów i wyrozumiałej rodziny, widzę,że w ilościach bijesz mnie na głowę.
Jureczku bardzo dziękuję za szybką reakcję na moje zapytania, ale wobec wyłuszczonych przez Ciebie argumentów chyba przyjdzie mi do śmierci żyć w nieświadomości, jakie cuda w ogródku posiadam. W naszym handlu wszystko dokładnie wymiksowane, producenci nie wiedzą, co czynią, handlowców nie interesuje, co sprzedają i tak się to wszystko kręci. A producent tego misz-maszu znajduje się niedaleko, bo pod Wałbrzychem. Ale nie organizuje drzwi otwartych dla wszelkiej maści drobnych ogrodników, może ze względu ma ten mix zaczął się ukrywać
Cieszę się, że zdrowiejesz.
Sylvi O, nowy avatarek sobie wkleiłaś
- semper

Marysiu w sumie to dobrze,że te rojniki pochodzą z naszego terenu.Przynajmniej przetrwają zimę.Moim zdaniem zakup bardzo udany.Ładne okazy, wyrośnięte.Z czasem uda się je zidentyfikować.Przydałoby się dokładniejsze zdjęcie.Nie napisałaś czy ten polrwej ma w Srodku pajęczynę lub jest wełnisty.Czy ten producent to z Dobromierza?
-
sasanka_
- 200p

- Od: 10 maja 2011, o 08:46
Nie dawaj broń Boże linka do tego wątku bo będzie na bieżąco. Mój potem za dużo wie jak sie naczyta ;)
A następnym razem jak przeoczysz skręt na Tychy to zapraszam
A następnym razem jak przeoczysz skręt na Tychy to zapraszam
Ewa
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
zapisuję się do klubumomotkab pisze:uśmiałam sie bo ja robie tak samo jak coś kupię też omijam mojego meza i jak wszystko już w ziemi to jestem spokojna , chociaz czasem chyba sie orientuje ze przybywa kwiatow
- delosperma

Tak Jurku, okazy ładne, przerzuciłam mnóstwo doniczek i wybrałam najzdrowsze. Ale były strasznie zalane , bo podlewają jak to w markecie "pa wsiem, pa wsiem".
A fotki z bliska też są.
Ten ma jakieś włoski

A ten był tak zalany, że zgniło mu kilka dolnych listków

A może wiesz co to za jeden

Tak, producent z Dobromierza. Prawie wszystkie byliny w C. są od niego.
A fotki z bliska też są.
Ten ma jakieś włoski

A ten był tak zalany, że zgniło mu kilka dolnych listków

A może wiesz co to za jeden

Tak, producent z Dobromierza. Prawie wszystkie byliny w C. są od niego.