Ogród-moja obsesja

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
momotkab
200p
200p
Od: 22 mar 2012, o 12:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród-moja obsesja

Post »

:;230 uśmiałam sie bo ja robie tak samo jak cos kupię tez omijam mojego meza i jak wszystko juz w ziemi to jestem spokojna , chociaz czasem chyba sie orientuje ze przybywa kwiatow
BASIA
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu trochę przeceniasz Moje możliwości.Ja się dopiero uczę.Przyglądam się im dokładnie.Na pewno nie mam takich.To są jakieś mutanty.Ten po prawej bardziej przypomina eszewerię niż rojnika.Czy ten po lewej ma pajęczynkę w środku?To chyba, któryś z murowych.Tak w ogóle to co jest napisane na tych etykietach?
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu, jakbym o sobie czytała. :;230
Ja swoje swieze zakupy roslinne szybko wstawiam do ogrodu nawet w doniczkach mogą tam stać dłuuuuugo i M się nie zorientuje, ze "znów" coś kupiłam. Jakie tam " znów" jak to dla mnie jak chleb powszedni :;230
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52

Post »

Jurku cytuję dokładnie , co jest napisane jednakowo na wszystkich etykietach róznych odmian rojników ;:oj , które stały na półkach w C.
od Czoła:"Mix Sempervivum x Hybr. Od tylca:"Rojnik" i coś dla poliglotów: Houseleeks, Dachwurz,Netresk, Mołodiło / przepraszam, ale nie mam na klawiaturze ruskiej grażdanki/. :oops:
Dalej następują warunki uprawy itd.itp.... i Nazwa producenta. I to by było na tyle.
Jak tam u Ciebie ze zdrówkiem? ;:16
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu tych rojników jest tak dużo odmian i są do siebie tak podobne, że część producentów i sprzedających już sie dawno pogubiła i tak je oznaczają.Wyrażenie Mix powinni zastąpić słowem bałagan.Ja sam mam większość rojinków niezidentyfikowanych.Ten producent to Polak czy Holender.

Jeżeli chodzi o zdrowie to powoli dochodzę do siebie.
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
sylvi
1000p
1000p
Od: 26 sty 2012, o 17:54

Post »

Oj, zgadzam się z wami co do nazewnictwa roślin w naszym handlu ;:131 ja większość kupowałam jako "mix", a często nazwa gatunkowa też była błędna, całe szczęście, że mamy specjalistów na FO i można wiele roślin ZIDENTYFIKOWAĆ ;:333
Awatar użytkownika
kozino
1000p
1000p
Od: 9 sty 2011, o 22:38

Post »

:;230 :;230 dobra taktyka na eMa . Zapewne też bym tak uczyniła :D Nowe nabytki prezentują się świetnie :)
Pozdrawiam, Emka
Ogród
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
zeberka4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 17:25

Post »

Się usmiałam jak przeczytałam o M :lol:
Na szczęście ja nie mam jeszcze tego problemu. Jedynymi osobami które już mnie powstrzymują to czasem mama..brat,ale rzadko.
Piękne te nowe zakupy ja dzisiaj też wróciłam z nowościami z giełdy.
Hibiscus biały i czerwony,ostróżka różowa, nachyłek czerwony i róż, delosperma o różowych kwiatuszkach,trochę jednorocznych ale to dla kuzynki bo obiecałam,że skomponuje z nią jej rabatki. No trochę tego jest...aż donieść mogłam,a na pieszo byłam. ;:196
Awatar użytkownika
bina12
1000p
1000p
Od: 17 mar 2011, o 13:15

Post »

:wit U mnie Rojniki się za bardzo rozmnożyły , ciągle je przesadzam - Mój M . też jest ciągle zadziwiony jak szybko te kwiaty się rozrastają i rozsiewają a nawet powstają nowe krzyżówki ;:172
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa

Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Awatar użytkownika
kozino
1000p
1000p
Od: 9 sty 2011, o 22:38

Post »

Tiia , nowe krzyżówki i to takie zupełnie nie podobne do reszty , oby tylko metki z ceną na nich nie wisiały :;230
Pozdrawiam, Emka
Ogród
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basiu, Mariolko, Emko, Zeberko , Ewo, tak podejrzewałam, że chyba wszystkie ogrodniczki cierpią na kwiatozakupoholizm ;:14 i stosują różne wybiegi , żeby zakamuflować je na grządkach. No bo "trzeba sobie jakoś radzić"- rzekł góral zawiązując buta dżdżownicą.
Wprawdzie nie nadszarpnęłam kieszeni, bo stały one na półce pt. "Wszystko po 1 zet", ale M mi już nie bardzo wierzy. Muszę dać mu przeczytać ten post , bo przecież Wam bym nie kłamała. No ale jak się dowie, że ciągle dosadzam, to gotów jest robić codziennie remanent na grządkach :;230
Bino, a z tymi nowymi krzyżówkami to niezły patent, może uda nam się wyhodować jakiś szczególny okaz .
Zeberko, gratuluję zakupów i wyrozumiałej rodziny, widzę,że w ilościach bijesz mnie na głowę.

Jureczku bardzo dziękuję za szybką reakcję na moje zapytania, ale wobec wyłuszczonych przez Ciebie argumentów chyba przyjdzie mi do śmierci żyć w nieświadomości, jakie cuda w ogródku posiadam. W naszym handlu wszystko dokładnie wymiksowane, producenci nie wiedzą, co czynią, handlowców nie interesuje, co sprzedają i tak się to wszystko kręci. A producent tego misz-maszu znajduje się niedaleko, bo pod Wałbrzychem. Ale nie organizuje drzwi otwartych dla wszelkiej maści drobnych ogrodników, może ze względu ma ten mix zaczął się ukrywać :;230 . Ma nawet stronę w internecie, ale informuje, że detal go nie interesuje.
Cieszę się, że zdrowiejesz. :D

Sylvi O, nowy avatarek sobie wkleiłaś ;:63 . Masz rację, dobrze , że jest to forum, bo tu przynajmniej ogrodowi zapaleńcy starają się dobrze odpowiedzieć na nasze wątpliwości. ;:215
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu w sumie to dobrze,że te rojniki pochodzą z naszego terenu.Przynajmniej przetrwają zimę.Moim zdaniem zakup bardzo udany.Ładne okazy, wyrośnięte.Z czasem uda się je zidentyfikować.Przydałoby się dokładniejsze zdjęcie.Nie napisałaś czy ten polrwej ma w Srodku pajęczynę lub jest wełnisty.Czy ten producent to z Dobromierza?
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
sasanka_
200p
200p
Od: 10 maja 2011, o 08:46

Post »

Nie dawaj broń Boże linka do tego wątku bo będzie na bieżąco. Mój potem za dużo wie jak sie naczyta ;)

A następnym razem jak przeoczysz skręt na Tychy to zapraszam :wit
Ewa
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

momotkab pisze::;230 uśmiałam sie bo ja robie tak samo jak coś kupię też omijam mojego meza i jak wszystko już w ziemi to jestem spokojna , chociaz czasem chyba sie orientuje ze przybywa kwiatow
zapisuję się do klubu ;:172
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak Jurku, okazy ładne, przerzuciłam mnóstwo doniczek i wybrałam najzdrowsze. Ale były strasznie zalane , bo podlewają jak to w markecie "pa wsiem, pa wsiem". ;:134
A fotki z bliska też są.
Ten ma jakieś włoski
Obrazek
A ten był tak zalany, że zgniło mu kilka dolnych listków
Obrazek
A może wiesz co to za jeden
Obrazek
Tak, producent z Dobromierza. Prawie wszystkie byliny w C. są od niego.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”