Na mazowieckich piaskach - ogród Franceski cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Na mazowieckich piaskach - ogród Franceski cz. 2

Post »

Francesca, super masz powojniki, rosną jak szalone ;:oj Moje tak nie szaleją, ale kwitną i baaaardzo je lubię ;:173
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
diament
1000p
1000p
Od: 5 gru 2009, o 22:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Wpisuję sie bo się zagubiłam :oops:
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Dobrze, że zajrzałam :D Męczy mnie od pewnego czasu kwestia osłonięcia śmietnika, a Ty piszesz, że będziesz tam sadzić powojniki. Pokaż, jak to u Ciebie wygląda.
Kupiłam sobie w tym roku Albina Plena i właściwie straciłam nadzieję, że coś pokaże, ale ma pełno pąków. Da się ocenić, czy pasuje w miejscu, które wybrałam :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Oj zabawne dziewczynki ;:168
Znów sobie popatrzę na ulubiony powojniczek :D
Awatar użytkownika
kozino
1000p
1000p
Od: 9 sty 2011, o 22:38

Post »

Te inne fioletowe bardzo mi się podobają :D
Pozdrawiam, Emka
Ogród
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

Witam wszystkich gości :wit po niebycie forumowym spowodowanym awarią internetu :evil:.

Podczas burzy ze środy na czwartek piorun walnął porządnie bardzo blisko nas (podejrzewam, że w transformator :roll: ), wywaliło wszystkim w okolicy prąd i mieliśmy różne szkody - w naszym domu akurat szlag trafił antenę telewizyjną, a że to był taki zintegrowany model wczoraj została w całości wymieniona (jakby nam było mało wydatków na naprawy ostatnio ;:223 ). Dobrze, że nie na przykład lodówka czy nie daj Boże piec gazowy :| . Pewnie i z siecią internetową było coś nie tak, bo wczoraj koło południa została wyłączona ;:14 .
Poza efektami okołoelektrycznymi mieliśmy niemal całkowite zalanie ogrodu ;:202 . Powoli obsycha.

Halinko, mam jeszcze dużo miejsca na nowe nasadzenia :lol: . Hortensja od Kalisiaka, kupiona spontanicznie (obejrzałam etykietę - dzięki Wandzi - i włączyła mi się opcja natychmiastowej zachcianki :oops: ).

Kasiu, Magiczna Siła jest naprawdę magiczna ;). Jeszcze z miesiąc ją będę podawać klemkom. Mój Dr Ruppel zakwitł po raz pierwszy w ubiegłym roku dopiero w październiku, i tak lepiej niż JP II, który właśnie teraz ma swoje pierwsze pąki, a mam go od ponad roku :lol: . Moje kleome słabo rozkrzewione (mówiąc bardzo delikatnie), Twoje pewnie ładniejsze :wink: .

Madziu
, donica z powojnikami pójdzie na zimę do nieogrzewanego budynku gospodarczego, podobno to wystarczająca ochrona.

Jule
, tak, tak, na pierwszym powojnikowym zdjęciu jest Paul Farges. :D

Kasiu, muszę powiedzieć, ze powojniki trochę i mnie zaskakują :wink: . Ty masz dużo więcej młodziutkich egzemplarzy, w przyszłym roku na pewno się rozszaleją. :)

Moniko, dobrze, że się znalazłaś ;:196 Zapraszam jak najczęściej :)

Ewuniu, u mnie śmietnik ma dach z blachodachówki i ścianki ze sztachet takich samych jak w płocie. Jutro zrobię zdjęcie tego wyjątkowego obiektu :lol: .

Jolu
, cały czas zaglądam, czy coś z odkładu nie wyrasta :;230 . Zresztą Anitę też w razie czego dla Ciebie odłożyłam, podobna jest.

Emko
, wiem, że Ty lawendowa dziewczyna jesteś, i szałwiowa . Perovskia zaczyna kwitnąć, pokażę Ci jak będę fotki robić, na pewno to coś dla Ciebie :wink: .

Dobra, może będzie chwila na pozaglądanie do Was ;:196 .
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Nie mam płotu, tylko siatkę :( Musiałabym wymyślić chyba miejsce na zewnątrz ogrodu. Na razie zastanawiam się, jak to ugryźć, bo pnącza to ja mogę sadzić, tylko trzeba mieć przy czym :;230
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agatko,jakie dorodne wszystko u Ciebie ;:oj I takie wychuchane :shock: Taki dorodny powojnik jest nadal moim marzeniem,myślałam,że dochowam się takiego w tym roku ale zima zweryfikowała moje plany :( Siałam kleome kiedyś ale bez skutku,czy siejesz co roku,czy już samo się wysiewa?
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Cholibka, mój niby stoi w miejscu bardzo osłoniętym :roll: No nic ryzyk-fizyk, najwyżej będę miała nauczkę, albo miłą niespodziankę :D

Ach te wyładowania atmosferyczne, to potrafią nieźle nabroić. Dobrze, że już wróciłaś do cywilizacji cyber przestrzennej ;:138
Awatar użytkownika
kozino
1000p
1000p

Post »

Agatko twoja perovskia już kwitnąć będzie ;:oj a moja ma dopiero 30 cm, prawie zmarzły ale odbiły od podstaw. Czekam na nią z niecierpliwością :D
Pozdrawiam, Emka
Ogród
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

Ewuniu, miejsce na śmietnik u mnie wygląda tak:
Obrazek
To maleństwo z prawej strony to dwuletni (sic :!: ) milin odmiany Gabor, wylatuje bo takich niewydarzenców nie chcę tam ;:14 , pójdzie na to miejsce powojnik Huldine - dostanie kratkę.

Mirko, kleome siałam z torebki (PNOS). Powojniki bardzo mnie cieszą - to fakt ;:167

Madziu, latarnie na ciągle nie działają, chyba muszę jutro gminę nawiedzić :lol: . Powojnik w donicy można zabezpieczyć przed mrozami stawiając ją na płycie styropianu i okręcając ocieplaczami.

Emko, no właśnie zapomniałam zrobić zdjęcie perovskii, bo miałam na sesję fotograficzna tylko chwilę i latałam jak poparzona a teraz - jak zapewne widzisz - trochę zła pora za zdjęcia :lol: . Następnym razem :oops: . Moja też nie taka wielka ale pędy kwiatostanowe już ma.

No to trochę zdjęć:

Hosty:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Powojniki:

Obrazek

Obrazek

Przetaczniki:

ObrazekObrazek

Róże:

Obrazek

Obrazek

I reszta :lol: :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Agatko, dziękuję za odwiedziny i miłe słowa ;:167
Ogród masz zachwycający!! Pięknie się prezentują hosty i powojniki :) Moja Solidarność chyba pozostanie bardziej bordowa :lol:
Ciekawie się zapowiada ta nowa hortensja- nie spotkałam jej jeszcze w ogrodniczym.
Pozdrawiam Cię serdecznie ;:196
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Francesco, dawno się nie wpisywałam, ale regularnie Cię odwiedzam.Tym razem jednak informacja, że chcesz się pozbyć mojego krewniaka zobligowała mnie do reakcji! :;230
Prawdę powiedziawszy z milinami ciężko. Niby rozrastają się jak chwasty, ale kwitnąć nie chcą. Ja moje trzy lata temu przesadziłam w ustronne miejsce pod płot, żeby nie przeszkadzały i niech tam robią co chcą. Eksmisję dostały po 4 latach luksusów przy centralnej pergoli. Nie zakwity ani razu, więc się na nie obraziłam. W sumie przez tyle lat zakwitł tylko jeden (a miałam trzy: Gabora, Usynów i oczywiście Flamenco) i to raz - dwoma kwiatkami, więc nie dziwię się, że tracisz do swojego milina cierpliwość jeśli strzela focha...
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Agata, rewelacyjne zdjęcie Astilbe z hostami! W ogóle hościska strasznie u Ciebie wybujałe, z wieloma kwiatostanami... moje jakieś ospałe, jak porównuję zdjęcia...
Humor wraz z pogodą poszedł gdzieś, a tu tyle godzin w fabryce trzeba odwalić... Ech, chciałabym mieć takiego Frania i móc być w domu. Zazdroszczę! ;:196
Awatar użytkownika
kozino
1000p
1000p

Post »

Ale gąszcz piękny ;:138
Pozdrawiam, Emka
Ogród
ODPOWIEDZ