Miedzian czy Ridomil

Warzywa w gruncie i pod osłonami.
aniaop
200p
200p
Od: 17 maja 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Miedzian czy Ridomil

Post »

Jaja sobie robicie z biedaka, weź kup Mildex i pryskaj pomidorki, obserwuj pogodę i okoliczne pomidory co się z nimi dzieje. I przeczytaj wątek o chorobach pomidora, to najważniejsza rada.
karthyer
100p
100p
Od: 19 cze 2012, o 11:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jak sobie robiłem jaja, to sorka zator.
Zrób jak pisze Ania. Gdyby nie było Mildexu, to kup jakiś inny środek , byle był systemiczny/układowy i interwencyjny.
Zapytaj sprzedawcy o radę, a potem wyjmij ulotkę i sam przeczytaj, bo strasznie kłamią. Lepiej zaufać wściekłemu psu niż sprzedawcy w sklepie ogrodniczym.
Ale Mildex raczej będzie, bo jest dość drogi (moim zdaniem wart swojej ceny) i ludzie nie kupują.

A za rok w lutym kupisz sobie środki wysyłkowo i za "zestaw" zapłacisz tyle ile dziś wybuliłeś za dwie paczuszki po 10g Mildexu. Chyba 40 własnych krzaków jest tego warte.
zator
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 20 cze 2012, o 21:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam WSZYSTKICH;

Jesteście WIELCY,

Dzięki za pomoc,

GRATY WIELKIE za pomysł FORUM !!!

A teraz o moich roślinkach,

Dziś moje, gruntownie zmoczone silami natury warzywa, daly czas na przegląd forum w zadanym temacie na innych stronach NASZEGO forum.

Pozwoliłem sobie na tej podstawie (po głębokiej analizie) zrobić takie ruchy;

1. Zachować spokój (sprawdzać info o zagładzie)

2. Nie likwidować zielonych liści (od dołu)

3. Gnojówka pokrzywowa 1-10 podlewać 1 x tydzień

4. Po info o ZZ (obecnie jest ok. 15 km od moich roslinek) zastosować AMISTRAL OPTI 480 SC

5. Decyzja o ataku na domniemanych zabójców moich pomidorków i reszty bandy warzyw podjąłem
samodzielnie i nieodwołanie.

6. Sąsiedzi przyjęli do wiadomości. ;:oj
karthyer
100p
100p
Od: 19 cze 2012, o 11:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

zator pisze: 4. Po info o ZZ (obecnie jest ok. 15 km od moich roslinek) zastosować AMISTRAL OPTI 480 SC
A ty znowu sobie żartujesz. Komunikat PIORIN-u to nie jest system naprowadzania rakiet Stinger. Ten komunikat jest u Ciebie. Szczególnie, że PIORIN nie monitoruje zz w Zabrzu.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uprawy WARZYWNICZE”