Moje ogródkowe zmagania cz.2
-
April
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje ogródkowe zmagania cz.2
Żartujesz chyba z tą grzałką
przecież ciepło. Spawdź może Ci klimę za mocno włączyli 
- lulka

- Od: 31 mar 2011, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Lukrecjo, April to nie żart, okno od mojego biura jest od zachodu, więc dopiero od niedawna mam słonko, a rano jest koszmarnie zimno nawet w upalne dni
. Klimę w biurze to ja mam taką hawajską, wiesz? Otwierasz drzwi i okno i latają wszystkie kartki
W domciu się delektuję klimą
A ogólnie, to ja pierwszy zmarźluch jestem 
Jadę dzisiaj na podbój ogrodniczego - znowu
Muszę kupić bukszpanki, cyprysik groszkowy na życzenie M, mam nadzieję na Queen of Sweden i może jaśminowca wonnego. Spróbuję go wcisnąć w lewy róg ogródka
, no i może jakieś bylinki mi wpadną w łapki. Pierwszy raz jadę do tego sklepu, który poleca Kasia Magenta
W domciu się delektuję klimą

Jadę dzisiaj na podbój ogrodniczego - znowu
- reniuniek

- Od: 30 sie 2010, o 08:01
Madziu, to tygryski lubią najbardziej
buszowanie po sklapach ogrodniczych
życzę udanych zakupów.
życzę udanych zakupów.
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Lulka, miałam na myśli niecierpki, ze wiecej ich nie kupię i bardziej mi się podobają Million Bells, które masz u sobie - muszę sobie takie sprawić
pytałam też, czy Million Bells to odmiana surfinii? Pokaz jeszcze swoje różyce, na pewno jest co podziwiać
Pozdrowionka 
- Aancyk
- 1000p

- Od: 20 lis 2010, o 17:21
Jestem ciekawa co wpadło w twoje łapki? Od jakiegoś czasu poluje na ostróżki i jakoś nie mogę trafić w żadnym sklepie w okolicy 
- Jule

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Tez przydreptalam zobaczyc co kupilas ale widze, ze na razie info niet. Poczekamy-zobaczymy 
- lulka

Cześć
Niestety trochę się rozczarowałam tą szkółką tzn. jeśli chodzi o krzewy, drzewka to wybór ogromny, natomiast bylinowych baaardzo mało. Róże już poprzebierane, także Queen of Sweden już nie było niestety
. Kupiłam tylko dorodne bukszpany na obwódkę i cyprysika groszkowego. Dzisiaj wstąpię do Floriall, bo w tym roku jeszcze nie byłam, może jutro się pochwalę jakimiś zakupami
Renatko jak widzisz powyżej marniutkie te zakupy były, może dzisiaj coś przytargam więcej
Kasiu jakoś nie załapałam, sorki
Przypadły mi do gustu te Milion Bells i wydaje mi się, że w dzbanie obok płotu to też MB
tylko w innych kolorkach. Na razie są bezproblemowe, zobaczymy jak dalej. Te w słoneczku lepiej rosną
Nie wiem, czy to odmiana surfinii
. Różyce oczywiście będę pokazywać, tylko wczoraj czas mnie przegonił
. U nas tropiki
Kiedy wracasz?
Aniu mnie się też nie rzuciły w oczy ostróżki ostatnio, ale może dlatego, że nie szukałam. Trzymam kciuki za polowania
Julcia no niestety na razie niet
czy możecie mi powiedzieć co to jest? chwast, czy dlalej pielęgnować?

....i poranny zakup

i świeża dostawa

Niestety trochę się rozczarowałam tą szkółką tzn. jeśli chodzi o krzewy, drzewka to wybór ogromny, natomiast bylinowych baaardzo mało. Róże już poprzebierane, także Queen of Sweden już nie było niestety
Renatko jak widzisz powyżej marniutkie te zakupy były, może dzisiaj coś przytargam więcej
Kasiu jakoś nie załapałam, sorki
Aniu mnie się też nie rzuciły w oczy ostróżki ostatnio, ale może dlatego, że nie szukałam. Trzymam kciuki za polowania
Julcia no niestety na razie niet
czy możecie mi powiedzieć co to jest? chwast, czy dlalej pielęgnować?

....i poranny zakup

i świeża dostawa

Dziewczyny, Million Bells to petuniowate... Uwielbiam te rośliny - kwitną uroczo, bezproblemowo, bardzo obficie i wielu kolorach...
Madziu, begonia bardzo dorodna, a roslinę wyżej potraktowałabym jednak jak chwasta ;-))
Ten sklep koło Kasi chyba i ja w końcu muszę odwiedzić...
Madziu, begonia bardzo dorodna, a roslinę wyżej potraktowałabym jednak jak chwasta ;-))
Ten sklep koło Kasi chyba i ja w końcu muszę odwiedzić...
- lulka

Aga, to przy okazji zapraszam do mnie
, może Kasia by też wpadła
Chwasta zaraz po powrocie wyrwę, zasugerowałam się wysokością, bo wystrzelił w górę, że hej
Chwasta zaraz po powrocie wyrwę, zasugerowałam się wysokością, bo wystrzelił w górę, że hej
- marika2006
- 200p

- Od: 24 kwie 2012, o 09:37
- Kontakt:
Jaka to odmiana begonii?
Mam bardzo podobną ale w kolorze pomarańczowy-łosoś, pięknie kwitnie nieprzerwanie.
Mam bardzo podobną ale w kolorze pomarańczowy-łosoś, pięknie kwitnie nieprzerwanie.
Pozdrawiam cieplutko i kolorowo 
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=55916" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=55916" onclick="window.open(this.href);return false;
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Madziu prześliczna begonia, mam na nie w tym roku ciśnienie
Niestety u mnie taras bardzo słoneczny i trochę kwiaty przypalają się od ostrego słońca. Begonie zdecydowanie wolą półcień...
Szalejesz z zakupami, zurawki też śliczniusie
Szalejesz z zakupami, zurawki też śliczniusie
- lulka

Mariko no miałam zaraz lecieć do Ciebie się pochwalić, że udało mi się nabyć begonkę nie zwisającą, ale byłaś pierwsza z wizyta
. Zastanawiałam się nad taką łososiową, bo stała obok, ale ostatecznie postawiłam na róż
Nie wiem jaka to odmiana
Aguś ja ciśnienia nie mam, ale ta mi w oko wpadła, wcześniej u Mariki dojrzałam łososiową i pomyślałam, że mogłabym kupić. Wyląduje w doniczce na stoliku, tam jest parasol, więc miejsce powinno być ok. Ciśnienie spore mam na powojniki, normalnie się w nich zakochałam
, no i róże też w dalszym ciągu mile widziane w moim ogródku
, jednak coraz mniej miejsca się robi dla nich. Powojniki mają cały płot do dyspozycji
Żurawki za to dają sporo pozytywnej energii przez różnorodność kolorów, nawet jak nie kwitną.
Aguś ja ciśnienia nie mam, ale ta mi w oko wpadła, wcześniej u Mariki dojrzałam łososiową i pomyślałam, że mogłabym kupić. Wyląduje w doniczce na stoliku, tam jest parasol, więc miejsce powinno być ok. Ciśnienie spore mam na powojniki, normalnie się w nich zakochałam
- Francesca

- Od: 25 maja 2010, o 13:16
Madziu, ten chwast to może być słonecznik albo coś pokrewnego, ja bym go jeszcze nie wyrywała
. Queen of Sweden widziałam wczoraj w realu u Wandzi i uprzejmie donoszę, że też już jestem na nią chora. 
- marika2006
- 200p

- Od: 24 kwie 2012, o 09:37
- Kontakt:
Na pewno będziesz z niej zadowolona
Niech dobrze i zdrowo rośnie 
Pozdrawiam cieplutko i kolorowo 
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Wczoraj Francesca powyrywała u mnie chwasty, które rosly sobie spokojnie razem z hortensją. A ja te chwasty pielegnowałam, opryskiwałam od mszyc i trochę się dziwiłam, że ta hortensja jakaś taka inna od pozostałych
To twoje przynajmniej rośnie samotnie, a więc niczego nie zagłusza. Ja bym troszeczkę poczekała jeszcze, bo a nuż jakiś rarytasik ci się sam wysiał