Moje ogródkowe zmagania cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje ogródkowe zmagania cz.2

Post »

Żartujesz chyba z tą grzałką ;:202 przecież ciepło. Spawdź może Ci klimę za mocno włączyli ;:224
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Lukrecjo, April to nie żart, okno od mojego biura jest od zachodu, więc dopiero od niedawna mam słonko, a rano jest koszmarnie zimno nawet w upalne dni :;230. Klimę w biurze to ja mam taką hawajską, wiesz? Otwierasz drzwi i okno i latają wszystkie kartki :;230
W domciu się delektuję klimą ;:215 A ogólnie, to ja pierwszy zmarźluch jestem Obrazek

Jadę dzisiaj na podbój ogrodniczego - znowu :tan Muszę kupić bukszpanki, cyprysik groszkowy na życzenie M, mam nadzieję na Queen of Sweden i może jaśminowca wonnego. Spróbuję go wcisnąć w lewy róg ogródka :lol:, no i może jakieś bylinki mi wpadną w łapki. Pierwszy raz jadę do tego sklepu, który poleca Kasia Magenta
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Madziu, to tygryski lubią najbardziej :lol: buszowanie po sklapach ogrodniczych :lol:
życzę udanych zakupów.
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Lulka, miałam na myśli niecierpki, ze wiecej ich nie kupię i bardziej mi się podobają Million Bells, które masz u sobie - muszę sobie takie sprawić ;:173 pytałam też, czy Million Bells to odmiana surfinii? Pokaz jeszcze swoje różyce, na pewno jest co podziwiać ;:138 Pozdrowionka :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p
Od: 20 lis 2010, o 17:21

Post »

Jestem ciekawa co wpadło w twoje łapki? Od jakiegoś czasu poluje na ostróżki i jakoś nie mogę trafić w żadnym sklepie w okolicy :?
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Tez przydreptalam zobaczyc co kupilas ale widze, ze na razie info niet. Poczekamy-zobaczymy ;:108
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cześć :!:
Niestety trochę się rozczarowałam tą szkółką tzn. jeśli chodzi o krzewy, drzewka to wybór ogromny, natomiast bylinowych baaardzo mało. Róże już poprzebierane, także Queen of Sweden już nie było niestety ;:223. Kupiłam tylko dorodne bukszpany na obwódkę i cyprysika groszkowego. Dzisiaj wstąpię do Floriall, bo w tym roku jeszcze nie byłam, może jutro się pochwalę jakimiś zakupami

Renatko jak widzisz powyżej marniutkie te zakupy były, może dzisiaj coś przytargam więcej :lol:
Kasiu jakoś nie załapałam, sorki :;230 Przypadły mi do gustu te Milion Bells i wydaje mi się, że w dzbanie obok płotu to też MB ;:108 tylko w innych kolorkach. Na razie są bezproblemowe, zobaczymy jak dalej. Te w słoneczku lepiej rosną ;:108 Nie wiem, czy to odmiana surfinii ;:185. Różyce oczywiście będę pokazywać, tylko wczoraj czas mnie przegonił ;:222. U nas tropiki ;:3 Kiedy wracasz?
Aniu mnie się też nie rzuciły w oczy ostróżki ostatnio, ale może dlatego, że nie szukałam. Trzymam kciuki za polowania ;:215
Julcia no niestety na razie niet

czy możecie mi powiedzieć co to jest? chwast, czy dlalej pielęgnować?
Obrazek

....i poranny zakup ;:224
Obrazek

i świeża dostawa :heja
Obrazek
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Dziewczyny, Million Bells to petuniowate... Uwielbiam te rośliny - kwitną uroczo, bezproblemowo, bardzo obficie i wielu kolorach...
Madziu, begonia bardzo dorodna, a roslinę wyżej potraktowałabym jednak jak chwasta ;-))
Ten sklep koło Kasi chyba i ja w końcu muszę odwiedzić...
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga, to przy okazji zapraszam do mnie :wit, może Kasia by też wpadła ;:108
Chwasta zaraz po powrocie wyrwę, zasugerowałam się wysokością, bo wystrzelił w górę, że hej
Awatar użytkownika
marika2006
200p
200p
Od: 24 kwie 2012, o 09:37
Kontakt:

Post »

Jaka to odmiana begonii?
Mam bardzo podobną ale w kolorze pomarańczowy-łosoś, pięknie kwitnie nieprzerwanie.
Pozdrawiam cieplutko i kolorowo :)
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=55916" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Madziu prześliczna begonia, mam na nie w tym roku ciśnienie 8-) :lol: Niestety u mnie taras bardzo słoneczny i trochę kwiaty przypalają się od ostrego słońca. Begonie zdecydowanie wolą półcień...
Szalejesz z zakupami, zurawki też śliczniusie :D
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mariko no miałam zaraz lecieć do Ciebie się pochwalić, że udało mi się nabyć begonkę nie zwisającą, ale byłaś pierwsza z wizyta :D . Zastanawiałam się nad taką łososiową, bo stała obok, ale ostatecznie postawiłam na róż ;:224 Nie wiem jaka to odmiana :oops:
Aguś ja ciśnienia nie mam, ale ta mi w oko wpadła, wcześniej u Mariki dojrzałam łososiową i pomyślałam, że mogłabym kupić. Wyląduje w doniczce na stoliku, tam jest parasol, więc miejsce powinno być ok. Ciśnienie spore mam na powojniki, normalnie się w nich zakochałam ;:167, no i róże też w dalszym ciągu mile widziane w moim ogródku ;:113, jednak coraz mniej miejsca się robi dla nich. Powojniki mają cały płot do dyspozycji :;230 Żurawki za to dają sporo pozytywnej energii przez różnorodność kolorów, nawet jak nie kwitną.
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

Madziu, ten chwast to może być słonecznik albo coś pokrewnego, ja bym go jeszcze nie wyrywała :wink: . Queen of Sweden widziałam wczoraj w realu u Wandzi i uprzejmie donoszę, że też już jestem na nią chora. :lol:
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
marika2006
200p
200p
Od: 24 kwie 2012, o 09:37
Kontakt:

Post »

Na pewno będziesz z niej zadowolona :) ;:136 Niech dobrze i zdrowo rośnie :wit
Pozdrawiam cieplutko i kolorowo :)
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=55916" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Wczoraj Francesca powyrywała u mnie chwasty, które rosly sobie spokojnie razem z hortensją. A ja te chwasty pielegnowałam, opryskiwałam od mszyc i trochę się dziwiłam, że ta hortensja jakaś taka inna od pozostałych :;230 To twoje przynajmniej rośnie samotnie, a więc niczego nie zagłusza. Ja bym troszeczkę poczekała jeszcze, bo a nuż jakiś rarytasik ci się sam wysiał ;:224
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”