Jeszcze raz od początku

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Jeszcze raz od początku

Post »

;:3

Po prostu, bez komentarza: Obrazek
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29

Post »

U mnie tak samo ;:185 A miało być tak pięknie ;:224
Róże masz prześliczne ;:oj
Kocham te kwiaty najbardziej na świecie. Są takie dostojne i zalotne jednocześnie ... Moja pragmatyczna dusza wymięka ...
A ja zamiast roślin składam kasę na wychodek bo z tym ekologicznym-turystycznym to tylko zawracanie głowy ( a właściwie nie głowy ... :oops: ). ;:222
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mariolu - marzy Ci się coś takiego? Obrazek
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit róże zdrowe jak Ty to robisz? śliczne ;:138
...oj tam misz- masz też jest piękny -naturalny...nie wszystko musi być pod linijkę... :) hosty już i u mnie zaczynają kwitnąć...
a wychodek :;230 ;:215
...o nie pada idę w mój misz- masz... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie w rozpogodzony wczesny wieczór. Obrazek Nie wiecie co to jest? Już objaśniam.

To jest słoneczko (Helios), które co prawda znużone walką z chmurami, udaje się już na spoczynek.

Wierze głęboko, że jutro wypoczęte, będzie nam pięknie świeciło. ;:173

Dzisiaj ważny dzień i ważna data: 15 czerwca 2012 roku.

M rozpoczął budowę grillo-wędzarni, dawno obiecanej. Jest bardzo pracowity, z jednym małym zastrzeżeniem. Wszystko wlecze się w czasie i nigdy nie ma pewności, w której pięciolatce będzie skończone. ;:224

Jako anegdotę rodzinną opowiadam historię o meblach i uchwytach. W czasach głębokiego PRL-u, na początku małżeństwa, udało się nam nabyć tzw. meblościankę.
Była paskudna, wymyśliłam, że dodanie uchwytów podniesie jej walory estetyczne. M przytaknął i uchwyty zostały nabyte. ;:333

Mijały miesiące, lata, dziesięciolecia...... Meble wraz z nami objechały pół Polski, uchwyty też. W trzecim miejscu zamieszkania udało się nam kupić nowe meble.
Stare zostały sprzedane, a nabywca jako gratis otrzymał zupełnie nowiutkie, oryginalnie zapakowane uchwyty. ;:1

Coby więc lubego zmotywować, postanowiłam prowadzić kronikę budowy i to właśnie publicznie, na forum, w tym wątku. ;:108 M został lojalnie o tym poinformowany.

Odsłona pierwsza:

Obrazek Obrazek Obrazek

:wit
Ogród Heleny cz.3
pipio
1000p
1000p
Od: 9 maja 2010, o 11:52

Post »

Helenko powiedz M ,że będę mu kibicowała ;:108 Ja mam obiecaną już od 2 lat.W tym roku M chciał postawić beczkę,aby móc mięska wędzić :;230 Stwierdziłam,że prowizorki nigdy.Wtedy to już bym się wcale grillo-wędzarni nie doczekała ;:224
Awatar użytkownika
momotkab
200p
200p
Od: 22 mar 2012, o 12:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kibicuje twojemu M , mojego ciagle nie moge przekonac do murowanego grila moze zdradzisz przepis jak urobic meza
BASIA
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Helenko róże piękne , żurawki widzę ,że wlazły Ci w serducho ....i hościaki , to było do przewidzenia ;:130 Grillo-wedzarnia , ech , ach ...ale będzie pysznie ...własne męsiwa ;:173
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziewczyny, liczę na Was ;:173 Nie tylko powiem, że mu kibicujecie, ja go posadzę przed kompem, albo co najmniej będę czytać na głos :;230 :;230 :;230

Ewuniu - prowizorka to też specjalność mojego M. Wyobraź sobie, że wiosną ubiegłego roku, zrobił taką właśnie prowizoryczną wędzarnię :roll:
Byłam przekonana, ze tak już zostanie. Okazało się, że budowla stoi na linii płotu, oddzielającego warzywnik!

Basiu - witaj. Zapraszam do mojego ogrodu, no i oczywiście na ... wędzonki. :;230
Pierwszy powód zmotywowania mojego eMa już znasz.
Drugi, to kwestia grilla. Stary nadawał się na złom. Będąc w markecie, wybrałam taki najdroższy model i zdecydowanie oświadczyłam, że nie ma wyjścia i trzeba kupić, bo ... ten planowany, murowany... to chyba nie tak prędko ;:224 Grilla nie kupiliśmy. :uszy

Dorotko, gdybym zaczęła wyliczać, co mi wlazło w serducho, to i serce bawołu okazałoby się za małe. :;230 A własne wędlinki, dobra rzecz. Wolę kawałek zapeklowanego i odparzonego mięska od wszelkich szynek i polędwic oferowanych w sklepach.
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Heleno nie masz litości dla swojegoM żeby tak publicznie :;230 trzymam kciuki ...oby poszło dobrze ;:215
...masz zdolnegoM... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29

Post »

Przede wszystkim odpowiem tu na pytanie mamotkab bo znam odpowiedź. Helenka bardzo dobrze potrafi negocjować. Obrazek

Helenko wychodek super. Taki właśnie mi się marzy :tan Za kilka dni ....
To co zaczyna budować Twój mąż to nie jest żaden grill, to jest jakiś cholerny kombinat ;:oj . Jakie to będzie wielkie ;:oj
Dobrze Ci, masz męża w dechę ;:333 .
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Misiu same zdolności nie wystarczą, trzeba jeszcze pozwolić im się wykazać (tym zdolnościom). Obrazek

Mariolu - projekt jest eMa (po moich malutkich poprawkach). To coś nie będzie chyba szczególnie wielkie Obrazek

Odnośnie negocjacji. Może są barwne, może trochę głośne... ale to nie moja wina, że on trzyma tę patelnie tak drętwo...
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Helenko ,negocjacje z mężem wyszły Ci zupełnie udane ;:180 U mnie jeszcze wszystko stoi i nie wiem kiedy ruszy a Ty pewnie za chwilę będziesz wędzić kurczaczki i szyneczki ;:7 Potwierdzam to co zrobi sie samemu to zupełnie jest inne i po romrżreniu woda nie leci a smaczek powalający i życzę Ci żebyś szybciutko posmakowała z własnej wędzarni ;:180
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elu wędlinki z własnej, co prawda prowizorycznej wędzarni, były już degustowane. Polecam pierś z indyka wędzoną. R e w e l a c j a ! ! !

Zapowiada się piękny dzień. Idę walczyć z chwaściorami...ale pozostanę czujna i jednym okiem zerkać będę na postępy w budowie.
Przyda się, zakurzony już, kask inspektora budowy. ;:173 Obrazek
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06

Post »

Czekam na więcej zdjęć grillo-wędzarni,będę wiedziała jak się takie cudeńko buduje.
Różyczki,hosty i żurawki 1 klasa ;:138
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”