Gosiny ogród

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2009, o 09:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Gosiny ogród

Post »

Elu, Asiu gorąco witam :wit

Nie wiem do kogo należą jajka, kolorek śliczny i takie maluśkie. A gniazdko perfekcyjne, położyłam je wysoko, by żaden zwierzak nie dosięgnął ale następnego ranka nie było ani jajek ani gwiazdka :( Nie wiem czy to dobry czy zły znak.

W sobotę byliśmy na świecie roślin , rankiem pogoda niedopisala. Zimno i wietrznie było, byłam trochę rozczarowana bo zauważyłam ze na takich manifestacjach są zawsze ci sami producenci. Praktycznie żadnych nowości, od lat jedno i to samo.
Kupiłam sobie pnąca różę od Meillanda "Brawnie" i 3 orliki.

cale szczęście ze okolica jest przecudna i nad samym morzem pogoda dopisała. Popołudnie spędziliśmy na plaży.

Obrazek
Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Ależ piękne widoczki nam pokazałaś ,aż oczy się śmieją i serce raduje ;:138
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p
Od: 27 lut 2007, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Powórzę za Elą, mieszkasz w ślicznej okolicy a bliskość wody zapewnia łagodny klimat.
Szkoda, że gniazdko zniknęło, pewnie jakiś drapieżnik miał śniadanko.
Gosiu, to po prostu walka o przetrwanie a nie wróżba. Nic się nie martw, zaraz ptaszki odbudują gniazdko i złożą nowe jajeczka.
Awatar użytkownika
oliwka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 13:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Przyszłam tu oczywiście z wątku francuskiego i widzę, że trochę mi zajmie przestudiowanie całości, a nie odpuszczę, bo oprócz ogrodu, pokazujesz inne cuda świata.
Pozdrawiam gorąco :wit
Pozdrawiam Walentyna
aktualny
spis treści
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elu, Asiu witam serdecznie. A Oliwkę goszczę po raz pierwszy w moim wirtualnym ogrodzie :tan ;:138

W końcu po prawie dwóch tygodniowych deszczach słonce wzeszło. Juz się obawiałam ze nie będzie w tym roku wiosny.

Tak napadało ze wszystkie rośliny urosły nagle po kilka centymetrów. ;:oj

Po zimie miałam kilka różanych strat, jeszcze kilka róż walczy o życie...

W warzywniku , nie będzie żadnych rewelacji. Z nowości posiejemy marchew z czarna skorka nazywa sie ona chyba purple haze i rzodkiewka
red meat.

a oto kilka teraźniejszych fotek.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

pozdrawiam cieplutko
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Miło że znowu jesteś i pokazujesz Twoje cudeńka ;:138 No a tą Glicynie obserwuje już drugi rok jest super ja też mam,ale nie wiem czy zakwitnie ;:7 widzę że kupiłaś dużo nowych roślinek ;:138 Będzie pięknie :wit
Pozdrawiam, Ela
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Gosiu troszkę czasu u Ciebie spedziłam ogladając cały Twój wątek od ostatniej mojej wizyty, gdzieś mi się zapodziałaś, ale nadrobiłam zaległości, oglądając z przyjemnością rośliność, kurki i krajobrazy jakie pokazujesz. Kamelia i prusznik to moje marzenie, ale czy u nas przezimują trudno stwierdzić, chociaż rozmawiałam na Gardenii z gościem, który ma Kamelię ponoć już 10 lat :shock:. Wisteria przepiękna zawsze taką chciałam mieć, ale chyba nie będę już próbować, gdyż moja pięcioletnia jeszcze nie kwitnąca tej zimy niestety nie przeżyła. Szkoda, że tak prędko wykopałaś te różyczki, moje też tak nędznie wygladały po zimie i bardzo długo nie dawały żadnych oznak życia, ale się uparłam i wciąż podlewałam te suche badyle, na zasadzie albo puszczą albo zgniją i cztery na pięć sztuk dało radę :tan. Ciekawa jestem czy zostały Ci moje faworytki (spisałam sobie ich nazwy, bo tak bardzo mi się spodobały) Eddy Mitchell, Papi Delbard, Jeanne Moreau a przede wszystkim Hot Cocoa. Miałam też okazję zobaczyć jak naprawdę wygląda Indigolette, którą właśnie uratowałam. Popłakałam się ze śmiechu, gdy zobaczyłam tę piękną kurkę z grzebieniem :;230 , widoczki przecudne, najbardziej utkwio mi w pamięci zdjęcie z opisem hodowla muszli, coś co rzeczywiście trudno zobaczyć. Zapomniałam jeszcze o przepięknej hortensji i olbrzymiej czereśni na widok, których kopara mi dosłownie opadła :;230. Pięknie ;:108
Awatar użytkownika
bananowy_kot
200p
200p
Od: 22 kwie 2012, o 20:50

Post »

Pięknie tu u Ciebie :wit
Mój wątek - Zapraszam: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=57077" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam, Ola
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam serdecznie, długo nie pisałam bo czasu brak, jak zresztą u wszystkich ... :wink:

Ilonko , Olu dziękuję za wizytę i mile słowa :D

trochę u mnie się porobiło, i roślinki ruszyły . Niektóre lepiej , niektóre gorzej, ale co tam zielono jest !

Tak szybciutko , kilka fotek :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Cudowne kolorki,pełnia lata a u nas zimno i mokro.
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Gosiu fajnie ,że jesteś róże cudo a ta białą lamóweczką och lepiej nie mówić i zapach pewnie też zniewalający ;:138
Pozdrawiam, Ela
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu zanim odbierzesz tę wiadomość, to chyba troszkę czasu minie, ale piszę odrazu, gdyż jestem pod ogromnym wrażeniem naszego dzisiejszego spotkania, nie masz pojęcia jak bardzo się cieszę, że miałam (mieliśmy) okazję Was poznać.
Lubię ludzi szczerych, otwartych i takich z którymi można o wszystkim pogadać, szkoda, że tak mało czasu mieliśmy, ale mam nadzieję, że za rok to nadrobimy. Umówimy się na jakiegoś grilla i posiedzimy sobie dłużej jak bedę wiedziała dokładnie kiedy to wówczas załatwię sobie wolne na nastepny dzień :;230, reszta na pw. Różyczka z tą białą obwódką jest niesamowita już się w niej zakochałam znasz może jej nazwę?
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ta różyczka to 'Baron Girod de l'Ain' szukałam, pytałam i nawet wstępnie sobie już ją na jesień zaklepałam, oczywiście jak będzie, a jak nie to wiosną będę dalej szukała.
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elu Grażynko dzięki za wizytę. U mnie ogród co roku jet inny, nie mogę liczyć na taki sam efekt za rok. Rośliny które pięknie kwitły ubiegłego lata tego roku katastrofa ;:223
Mam nadzieje ze kiedyś wszystko będzie kwitło w harmonii. ;:167

Ilonko piękne dzięki za gorące przyjecie ;:196 .By wszyscy forumowicze byli jak TY I twój M ;:oj Masz racje ze ta róża to Baron Girod de l'Ain, kupiłam go u Delbarda. Dopiero pierwszy rok u mnie , tak wiec muszę trochę poczekać by coś o nim powiedzieć.
Napisze niebawem na PW. ;:167
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu ;:cm , a gdzie zdjęcia kurek?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”