Ogród Agnieszki cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Agnieszki cz.2

Post »

Ja klikam na FO i oglądam :uszy[/quote]

ja też!!! I co chwila się odrywam, to tv to komp ;:138
A moja najmłodsza córcia wołała "Poska gola" :)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewuś polecam żwirek :uszy na pewno i u Ciebie wyjdzie ładnie

kropelka "Polska Biało-Czerwoni" jestem zaskoczona pozytywnie wynikiem. Szczerze powiem nie byłam optymistką ale cieszę się że zremisowali ;:138
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Hej Aguś :wit
Ja też nie wierzyłam, że Polacy wygrają, remis jest ;:215
życzę miłego dnia.
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Reniu a jednak Rosja nie taka mocna jakby się wydawało albo Polacy grali nad wyraz dobrze....nie będzie jak chce ale nadal mamy szanse :heja Miłego ;:196
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kobitki, a moze by tak więcej optymizmu?
Bo skoro nikt nie wierzył i mamy remis, to co by było gdyby wszyscy uwierzyli? Wszak wiara góry przenosi.

Deszczyk pada i podlewa...
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mariolu masz rację....wiara czyni cuda :lol:

U mnie dzisiaj szaro, mokro ale ciepło :D nie podlewa...lubię tą zieleń deszczową :tan
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38

Post »

Hej Aguś :wit u mnie wszystko też na maxa podlane, myślę że już by wystarczyło, a podobno dopiero od piątku ma się wypogodzić. Dobrze, że weekend zapowiada się bardzo słoneczny, już mam dość picia kawy w ilościach nieprzyzwoitych i siedzenia w swetrze! A poza tym mszyc mam zatrzęsienie na bylinach i na klonikach! A jak pryskać jak leje? Ślimory też już wyłażą... wrrr ... nie lubię!
A u Ciebie jakie najbliższe plany?
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Neluś ja w taką pogodę nadrabiam zaległości w obowiązkach domowych :? pranie, prasowanie, sprzątanie. Czasem i taki czas się przyda- dla domu idealny. Chociaż masz rację niech już przestanie padać...będzie można wygrzewać się na leżaczku. U mnie na razie po rabatowy oddech. Zaczynamy cosik dłubać przy płocie. Zobaczymy kiedy skończymy w końcu mamy na to całe lato ;:224
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

Ja też zaglądam ,podziwiać ,chociaż rzadko się wpisuje .
Tym razem jednak muszę pochwalić trawniczek i żwirową rabatkę . ;:138 ;:138 ;:138
Gratuluję wspaniałego spotkania . ;:138
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu :wit fajnie że zaglądasz...wiem czasem nie ma co napisać albo zwyczajnie nie mamy ochoty na skrobanie. Spotkania z przyjaciółmi z Fo super....motywują do działania ;:215
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p

Post »

Aguś, no wiesz co? ja też zaglądam!!! i podziwiam, coraz bardziej! A mam pytanie, do tych obrzeży jaką cegłę stosowałaś? zwykłą czy klinkier bo jakoś niedowidzę? Jak się zaczną wakacje chcę się ostro wziąć do roboty i przerobić rabatkę z trawami na tajemniczy zakątek, szukam inspiracji bo teren mam trudny. Nie bardzo wiem jak to zrobić, nie dość że z górki - to spad kończy się na płocie! Masakra!
Miłego dzionka Aguś i specjalnie dla Ciebie:
Obrazek
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Neluś obrzeża mam ze zwykłej cegły muszę ją tylko czymś zaimpregnować przed zimą :) Widzę że wzięłaś się ostro do pracy....spotkania inspirują ;:224 prawda? A nio tak za niedługo wakacje a więc będziesz miała masę czasu na zmiany :lol: Hmm mówisz tajemniczy kącik z trawami już jestem ciekawa ;:oj
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p

Post »

Aguś, na razie to pogoda za bardzo nie sprzyja, co chcę wyleźć po pracy do ogródka to leje! Ogólnie postanowiłam troszkę pozmieniać. Jak pisałam u siebie z prostej przyczyny: na początku mnóstwo czasu zajęło mi zakopywanie gruzów z remontu i tworzenie skalniaczka, w międzyczasie chciałam mieć bardzo kolorowo, więc sadziłam i siałam różne takie - wszystko kwiatki, iglaczki rosną dość wolno - efekt finalny jest taki, że ogród choć 5 letni wciąż wygląda jakby był roczny, a w upalne dni patelnia taka, że nie ma się gdzie schować. No cóż, popełniłam błędy. Z kochanym M. dyskutowaliśmy bezowocnie, bo na liściaste było veto, bo śmiecą i liści dość już mamy z lasu... w końcu przestałam dyskutować, tylko posadziłam co mi się podobało. To w tej części, którą najczęściej "cykam" z kuchennego okna. Z boczku jest rabata z bylinami - od jesieni do późnej wiosny jest łyso. Idąc dalej w bok domku była rabata z trawkami, które bardzo ucierpiały tej zimy. Startują późno - więc większość roku - też łyso. Czekam na wakacje, kiedy na dobre wezmę łopatę do ręki i zacznę to wszystko przesadzać. Trudno, że lato i je osłabię, ale już na przyszły rok powinno być bardziej "żywo" kiedy byliny i trawy śpią.
A że teren mi opada, a na końcu płot - chcę wysypać żwirkiem Danusinym sposobem, to muszę ten żwirek jakoś ograniczyć żeby mi nie uciekał z górki, bo jak pies przeleci, to będę miała wszystko za płotem zamiast na rabatce. Dlatego pytam o te cegły, bo wolałabym wydać kasę na roślinki niż na materiały budowlane. Do końca nie wiem jeszcze jak to zrobić, ale masz rację spotkania nie dość że inspirują to jeszcze doskonale motywują! I za to Was KOCHAM! Ale ze mnie gaduła! :oops:
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:31

Post »

Witaj Agnieszko śliczna rabatka ze żwirkiem , myślałam kiedyś o rabatce żwirowej z żurawkami i chyba ją zrobię, bo kora zbytnio nie pasuje mi do żurawek. Żurawki będą ładnie komponować z kamykami . Kupię trzy worki żwirku tylko nie wiem kiedy M będzie miał czas żeby pojechać ze mną, włókninę już kupiłam myślę ze jak w sobotę przestanie padac to zrobię.Tak mi sie chce grzebać w ziemi jak siedzę w domu to jestem chora.
pozdrawiam Halina

*spis wątków
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

I po deszczowym dniu piękny ;:3 wieczór

....jestem w niebie.... ;:170 http://www.youtube.com/watch?v=s6TtwR2D ... ature=plcp słucham i czuję że się unoszę wysoko

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”