Mój zielony kwadrat.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój zielony kwadrat.

Post »

Reniuś, foteczki cudne, już teraz wiem dlaczego mi się śniły te Twoje żurawki! Są zjawiskowo bajeczne! A co to za zwiecha ogólnospołeczna Cię dopadła, że nie chciało Ci się pisać? Hmmm? jesteś zła na coś? coś Cię denerwuje? ;:168 Bardzo mi Ciebie brakowało, nawet przez tak krótki czas! Nie możesz mi tak uciekać ;:196
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Reniu ja też tak mam pisać mi się nie chcę chodzę po Waszych pięknych ogrodach i aż ;:167 telepoce
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Nelciu czasami tak mam, że wole oglądać niż pisać :roll:a co mnie denerwuje....dużo rzeczy :lol: no ale, takie życie hihihi

Byłam dzisiaj na targu, jakie cuda znowu mieli ;:oj wiązy szczepione, po raz pierwszy takie na oczy widziałam ;:131
Nie mogłam odejść pustymi rękami ;:185
Kupiłam sobie białą ostróżke
Obrazek

I jakieś takie dzwonki
Obrazek

Obrazek

Aguś dokładnie mam tak samo. Jest pare takich ogrodów na FO, że jak się wejdzie to wyjść się nie chce a i pisać z wrażenia też nie hahahaha
Żurawki mnie zaskoczyły ilością kwiatów, a nie było mnie tylko dwa dni na ogrodzie :D sama nie wiem jak ja tyle wytrzymałam :;230

Zakwitł mi clematis :tan
Obrazek

Następne ostróżki też za chwil pare zakwitną
Obrazek

Wiciokrzew
Obrazek
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Reniu te dzwonki to rozwar :D Kurcze fajnie macie z takim targiem :D dobrze że u mnie nie ma bo by chyba majątekj straciła :;230
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś dzięki za identyfikacje ;:196
Ja tak mam , ide obejrzeć......tylko zobaczyć......... i tak za każdym razem :;230
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie ma za co ;:168
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p

Post »

No toś też poszalała! Ostróżka to chyba jakiś gigant! A dzwonki - rozwar, bajeczny!
reniuniek pisze:est pare takich ogrodów na FO, że jak się wejdzie to wyjść się nie chce a i pisać z wrażenia też nie hahahaha
Ano jest takich, powiedziałabym nawet, że kilkanaście takich. Też oglądam i wzdycham, nawet nie wiadomo co napisać, bo co będziesz pisać - cały czas powtarzać, że cudnie, że ładnie? Wiem, że czasem żal, że sama takiego nie ma, albo że nie wyszła mi taka rabatka jak u innych... nie taka ładna... Reniuś, ale to jest nasze! i jakie by nie było, wciąż nas cieszy to grzebanie, sadzenie itd. Potrafisz sobie dziś wyobrazić, że idziesz na targ i mijasz te stragany z kwiatuchami, bo Cię nie interesują? Umiałabyś tak przejść obojętnie? - wiem, że nie! Nie ma się co dołować, że u innych jest ładniej i lepiej i te ogrody są takie "wypasione" - gdybyś miała tak z 50 tys. na luźne wydatki, to wiesz co byś mogła zrobić? Już to widzę przed oczami! Ale nie mamy takiej kasy - nasze ogródki są i będą inne, ale są nasze, ukochane i bajeczne, bo niezwykle kolorowe! ;:196
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Nie wiem dlaczego masz zły nastrój, ogród kwitnie przepięknie. Szczególnie żurawki wyglądają bosko. Moje nie kwitną. W tym roku też zachorowałam na białe ostróżki, są piękne, zaraz Ci zakwitnie :tan
Też mam podobne fioletowe dzwonki, czyżby to też rozwar :;230 :;230 Muszę dać do identyfikacji ;:224
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiem Nelciu ;:108 że to mój kochany ogródek i nie oddam go nikomu i na inny nie zamienie, bo ja to wszystko własnymi rękami darłam, sadziłam, podlewałam, pielęgnowałam, wkurzałam się jak coś nie rosło i cieszyłam się jak pięknie kwitło !!!!!!
Tylko chodzi mi ow całość, nie umiem zrobić dobrych nasadzeń, zrobić gustowne połączenia roślin itp.
No ale każdy uczy się na błędach i stąd się bieże moje ciągłe przesadzanie :;230
Może za 5,10, 15 lat powiem, że jest OK :;230

Jolciu zły nastrój chwilowy, przejdzie ;:108
Żurawki faktycznie ślicznie kwitną, nie zanosiło się na to, bo majowy przymrozek zrobił swoje :roll:
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Reniu, piękne masz ostróżki i żuraweczki.
Ja również nieraz wzdycham do wycackanych ogrodów, ale suma sumarum to jednak chyba wolę ten swój miszmasz ;) I choc czasem posadzone coś na hura i ostatecznie nie najlepiej się komponuje, to własnie te ciągłe kombinacje i przesadzania dają mi radość tworzenia!
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mariolu ty masz kawał ziemi do obrobienia ;:108 i bardzo mi się u ciebie podoba :D
Oj tak, te przesadzanie :;230 co jestem na ogrodzie, to bym coś przesadzała :;230
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Reniu ja mam ten sam problem...ale patrzac na to z perspektywy czasu wiem ze czym dluzej zaczynam sie w to bawic to coraz to lepiej to wychodzi :lol: Czlowiek uczy sie całe zycie i tworzy swoj raj do konca swoich dni i uwazam ze to jest piekne :uszy . Tworzenie wszystkiego wlasnymi rekami, wyrzeczeniami i miloscia wlozona w kazde dzialanie ;:215
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś trafnie to ujełaś ;:196
Na tworzenie naszych ogrodów mamy całe życie!!!

Pierwszy cebulkowy irys zakwitł :tan
Obrazek

Uwielbiam te czupiradełka
Obrazek

Kolejny irys szykuje się do kwitnięcia, ale co to za rasa :roll:
Obrazek
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Reniu ale sie u Ciebie dzieje :lol:
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p

Post »

Kochana ale spektakl! Irysik cebulkowy przecudnej urody! U Ciebie jest bajecznie kolorowo! A tak a propos przesadzania, dzisiaj jadąc z pracy widziałam derenia, którego sama posadziłam - za blisko! Jak zobaczyłam jaki "potwór" z tego wyrośnie to mi mowę odjęło, zatrzymałam się i jak głupia gapiłam ludziom do ogródka! Idę przesadzać! :;230 :;230 :;230 póki nie jest za późno! ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”