Aniu jak tylko rozkwitną zdjęcie będzie dla Ciebie
Tajko również dziękuję za odwiedziny w moich skromnych progach
Ta folia pod truskawki to jest świetny pomysł, trochę gorzej się sadzi, ale za to plewienie ogranicza się do wyrwania tego co przy krzaku wyrośnie. Ostatnio mniszki znalazły sobie miejsce w kilku truskawkach, ale liczę na to że urywając choćby liście osłabią się i pójdą precz. I tak w porównaniu do plewienia całego zagonka to jest nic. Z tą skoszoną trawą to też ciekawy pomysł, zawsze jest jej pod dostatkiem
Oliwko dziękuję za wizytę, jeśli tylko chcesz to mogę podesłać Ci sadzonki, lub później nasionka ogóreczników. U mnie robią za wypełniacz. W poniedziałek przesadzałam siewki z warzywnika, nie dałyby rosnąć jarzynom.
Zdjęcia zakupów, dość okrojone i z ptasiej perspektywy, bo bardzo nie chcę pokazywać ich otoczenia
67. Zakupy wsadzone, ale to jeszcze nie jest układ docelowy, jak dla mnie zbyt pstrokato (bez urazy

)
Wielosił i żurawka can-can w towarzystwie wylatującego z tego miejsca iglaka i pierwiosnka
68. Tawułka (?), wielosił, wejgelia. Wejgelia też tu długo nie pomieszka. Swoją drogą, co mnie opętało żeby te wszystkie wariegaty dać w jedno miejsce... To chyba przez to, że tylko tam miałam wtedy gotową ziemię.