Marzko pieliłam przez weekend, przesadzałam i robiłam zdjęcia. I to był błąd, bo nie zauważyłam, że usmarowałam ziemią obiektyw i wszystko jak przez mgłę wyszło... rasowa blondynka i do tego ciemna. Dlatego zdjęć mało i raczej z początku ogródkowego obchodu niż z końca pracy.
62. Truskawek już pojadłam
 takich wygrzanych słonkiem i nie mytych. Piachu też się troszkę znalazło do chrzęszczenia w zębach. Tutaj akurat truskawkowe pole zaraz po deszczu. Bo i popadało porządnie dzięki czemu moje wyjście w grządki nabrało sensu.
 takich wygrzanych słonkiem i nie mytych. Piachu też się troszkę znalazło do chrzęszczenia w zębach. Tutaj akurat truskawkowe pole zaraz po deszczu. Bo i popadało porządnie dzięki czemu moje wyjście w grządki nabrało sensu.
63. Na brzoskwinie trzeba jeszcze "trochę" poczekać, ale nadzieje są

64. Aktualny stan bałaganu, choć i piwonie i irysy już kończą kwitnąć

65. Za to dzielżany zaczynają, a cała reszta dzielnie rośnie już uwolniona od chwastów... ile się miejsca zrobiło

(dzięki Gosi już wiem że to gajlardie)

Więc żurawki bardzo mi przypadły do gustu, wybarwienia listków mają cudowne
 Więc żurawki bardzo mi przypadły do gustu, wybarwienia listków mają cudowne 

Truskawki kupuję i są u nas dość drogie . Ale troszkę słoików zrobiłam  z cukrem żelującym. Fajna kofitura wychodzi .
  Truskawki kupuję i są u nas dość drogie . Ale troszkę słoików zrobiłam  z cukrem żelującym. Fajna kofitura wychodzi .  Smakuj pierwsze zbiory bo jak będzie deszczowo to problem z truskawkami. Super są brzoskwinie , ciekawe czy dorodne  i soczyste  Ci urosną. Te nasze krajowe to troszkę bywają   inne ,bo tu u nas  inny klimat i mniej słońca mają by nabrać  słodyczy i soczystości. ,ale również smakują.
  Smakuj pierwsze zbiory bo jak będzie deszczowo to problem z truskawkami. Super są brzoskwinie , ciekawe czy dorodne  i soczyste  Ci urosną. Te nasze krajowe to troszkę bywają   inne ,bo tu u nas  inny klimat i mniej słońca mają by nabrać  słodyczy i soczystości. ,ale również smakują. 

U mnie nawet jeszcze nie zaczęły
  U mnie nawet jeszcze nie zaczęły   

dobrze że mnie poprawiłaś bo w nieświadomości żyłam. Teraz będę sobie język łamać na nowej nazwie aż się nauczę
  dobrze że mnie poprawiłaś bo w nieświadomości żyłam. Teraz będę sobie język łamać na nowej nazwie aż się nauczę