Kawon ( arbuz ) - część 2
-
- 200p
- Od: 30 mar 2010, o 15:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kawon ( arbuz ) - część 2
Nie wiem. W zeszły, roku miałam arbuza w szklarni i rzeczywiście pojawił się kwiat z małym arbuzikiem. Zostawiłam go i arbuz osiągnął rozmiar piłeczki golfowej i nie rósł dalej. Coś w tej wypowiedzi jest. Tak jak napisałam wcześniej zostawiam moim arbuzom wolną rękę. Podlewać będę jedynie gnojówką i zobaczymy co w tym roku pokaże. Jednego znów zostawiłam w szklarni i mam nadzieję doczekać się dorodnego arbuza ;)
- cantati
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 lut 2012, o 17:00
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dokładnie, poeksperymentujemy, zobaczymy 
Trzymam kciuki

Trzymam kciuki

Pozdrawiam, Dorota
A oto moje arbuziki, pierwszy raz sadziłem.Ciekawe co z nich będzie...

-
- 200p
- Od: 30 cze 2011, o 14:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
ann33 tylko zauważ, że cytujesz post o ponad miesiąc do tyłu i tamte arbuzy w doniczce jeszcze były.
- Suppa
- Od: 6 mar 2008, o 09:53
Z tym, że zbyt wczesne zawiązanie owocu nie posłuży całej roślinie się zgadzam, podobnie bywa z pomidorami i papryką. Ale to ze owoc się zawiąże nie oznacza że urośnie, u mnie czasem oblatywały zawiązki wielkości piłeczki ping-pongowej
Jak dotąd arbuzy u mnie rosły jak chciały, bez żadnej ingerencji w pokrój roślin i teraz też tak będzie. Tylko kiedy one zaowocują, skoro nadal stoją w miejscu

Jak dotąd arbuzy u mnie rosły jak chciały, bez żadnej ingerencji w pokrój roślin i teraz też tak będzie. Tylko kiedy one zaowocują, skoro nadal stoją w miejscu

Pozdrawiam, Maciek.
-
- 200p
To był cytat z zeszłego rokueleanor pisze:ann33 tylko zauważ, że cytujesz post o ponad miesiąc do tyłu i tamte arbuzy w doniczce jeszcze były.

-
- 200p
- Od: 30 cze 2011, o 14:14
Moje są na podobnym etapie jak forumka wyżej.
ann33 wiem, że to był post z tamtego roku
ann33 wiem, że to był post z tamtego roku
Właśnie wysadziłam cztery sztuki do wiaderek. Niestety miejsca w ogródku brak. Mam nadzieję, że dadzą radę. To wersja eksperymentalna, mój pierwszy raz.
Pozdrawiam, Dorota
Moje pupilki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=60009" onclick="window.open(this.href);return false; Wymienię, kupię, sprzedam: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 11&t=59803" onclick="window.open(this.href);return false;
Przepraszam, ale nie działa u mnie klawisz 'alt+c'
Moje pupilki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=60009" onclick="window.open(this.href);return false; Wymienię, kupię, sprzedam: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 11&t=59803" onclick="window.open(this.href);return false;
Przepraszam, ale nie działa u mnie klawisz 'alt+c'
-
- Od: 8 maja 2010, o 22:55
karis111 a gdzie Ty mieszkasz , że masz takie arbuzy 

-
- 200p
karis111 --> gdzie mieszkasz, kiedy posiałeś i czym nawozisz??? Gadaj nam tu szybko
Arbuzy masz pierwsza klasa! Gratuluję!

Arbuzy masz pierwsza klasa! Gratuluję!
- leencis
- 10p - Początkujący
- Od: 22 maja 2012, o 16:33
Moje Bingosie nie przeżyły zimnych nocy. Ostały się z 2 sztuki. Natomiast Rosario zdecydowanie lepiej zniosły niekorzystne warunki, chociaż widać, że też odczuły zimno. Podczas doglądania arbuzów pojawił się gość. Odrazu poleciałam po aparat.
Na zdjęciu jest widoczny Rosario z owocem wielkości piłki pingpongowa, którego coś ugryzło, ale chyba nie jest jeszcze dojrzały, bo gryzoń go zostawił. Pod owoc podłożyłam deskę, aby nie zgnił.
Na innym zdjęciu jest zwiędły Bingoś, jak na razie 3 sztuki wyrzuciłam. Dzisiaj posiałam do doniczek kolejne 2 sztuki Rosario, za 3/4 tyg. powinny być gotowe do wysadzenia. Módlmy się o
.

Lee
- gajeczka
- 200p
- Od: 1 cze 2011, o 22:11
Zazdroszczę Wam pięknych zawiązanych owoców. U mnie dziś niespodzianka - pierwsze kwiatki na arbuzach zakwitły!
- Suppa
- Od: 6 mar 2008, o 09:53
Jestem zaskoczony widokiem owoców o tej porze. Tylko te krzaczki mają małą masę liściową, będą miały kłopot z wyżywieniem, a na pewno ich wzrost zostanie spowolniony przez owoce.
Moje też już kwitną, w znacznie wcześniejszym stadium niż w poprzednich latach. Tylko rosną nadal kiepsko...
Moje też już kwitną, w znacznie wcześniejszym stadium niż w poprzednich latach. Tylko rosną nadal kiepsko...
Pozdrawiam, Maciek.