Wiosna w ogrodzie Doroty

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Wiosna w ogrodzie Doroty

Post »

To ciekawe.
Moja Comte pomimo, ze całą noc padało a nawet lało i to z wiatrem, kwiaty trzymają się bardzo dobrze.
Na płatkach nie ma śladu po deszczowej zawierusze.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Comte de Chambord to świetna, mocna i żywotna róza. Ja ją dość króko przycinam wiosną i wtedy ładnie się zagęszcza i obficie kwitnie. Posadzonego mam obok powojnika Alionushka - świetnie wyglądają razem, bo mają ten sam kolor, co uwydatnia wdzięk i róży i powojnika.
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dorotko,to chyba jest jednak DUCHESSE DE NEMOURS , jest taki biały z kremowym odcieniem.
U mnie zamiast niego jest bardzo ciemna Buckeye Belle, ale mnie się ta zamiana nawet podoba. :wink:
Pastellę lubię, bardzo długo utrzymuje kwiaty i ma takie śliczne, zdrowe i błyszczące liście.
U mnie ma sporo pąków, pękają różowo-zielono.
Niby wolę te o takich "filiżankowych" kwiatach - Pastella jest bardziej płaska.
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35

Post »

Zestawienie Comte z czyścem rewelacyjne. Chyba będę miała zakaz wstępu do Ciebie bo już mam chrapkę na tę różę A to dopiero początek sezonu
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Dorotko jakie cudne róze , szczególnie Pastella mnie zachwyciła i Comte.....w czyśćcu ;:224 Mówisz ,ze Pastellka krzaczor sie robi , czyli na jaka wysokość mam sie szykować , bo moja dopiero przyjedzie do mnie :wink:
Zdjęcia oczka z liliami robisz czaderskie kochana ;:oj ;:333
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Witaj Dorotko. :wit
Wpadłam sobie do Ciebie i ......przepadłam. :D
Jak tu pięknie, czuję pokrewną duszę, ja też chcę mieć dużo różnych roślin. Cały czas eksperymentuję.
Nawet nie wiem o jakich roślinach pisać, bo zachwyciły mnie w zasadzie wszystkie.
Wisienka,azalie, hosty,żurawki - marzenie. Te białe azalie są jak z bajki.
I róże.....widzę, że masz takiego bzika, jak ja.
Będę podziwiać i się uczyć, bo u Ciebie już takie wszystko dojrzałe przy moich przedszkolakach.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Dorotko, lilie wodne na tafli oczka to widok jak z bajki ;:170
Bardzo podoba mi się Twoja Pastella, lubię róże z takimi ciemnymi, błyszczacymi liśćmi, wyglądają na okaz zdrowia :uszy moja jeszcze malutka, rośnie w donicy ;:173
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Pastella bardzo ładna.
Tylko jaka szkoda, że nie pachnie.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Buszuję na FO od lutego, to niby krótko, ale dla mnie to długo i u nikogo nie widziałam do tej pory kwitnącej lilii wodnej. Jak Ty to robisz, że masz tak pięknie urządzone i wypielęgnowane? Mogę spytać jak długo zajmujesz się swoim ogrodem? Ja nie ogarniam swojego pagoru. Tylko pomysły z FO kłębią mi się w głowie
Awatar użytkownika
jdz11
200p
200p
Od: 7 lis 2011, o 20:04

Post »

Dorotko, tak pięknie u Ciebie, a ja przepraszam, że do tej pory się jeszcze nie odezwałam. Ostatnio dość zapracowana byłam, albo bez samochodu :) Może po Bożym Ciele znajdziemy wspólną chwilę ;:196
Moje nowe hobby ;)
Pozdrawiam miłośników ogrodów - Justyna
Zajrzyj Pierwsze kroki - odnawiam bardzo stary ogród
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

O, tyyyyle róż ;:167 Moja Mary Rose niestety musi się zregenerować po zimie, mam nadzieję, że sprawdzą sieprzepowiednie Ewy co do jej wigoru :-) Leonardo jest fajny, prawda? Ma zatrzęsienie kwiatów, i to w dodatku takich, którym nic nie szkodzi.
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Piękne masz róże,Dorotko....zachwycam się ...podobają mi się...ale u kogoś.... ;:215
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
oliwka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 13:31

Post »

A u mnie Leonardo jakoś nie jest za fajny :roll: Wypuszcza z 2 lub 3 długaśne pędy zakończone kilkoma kwiatami.
Za to na kwitnienie Rapsodii czekam z ustęsknieniem.
Pozdrawiam Walentyna
aktualny
spis treści
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Dziewczynki kochane leje i siąpi, mży i pokrapuje. Wszyskie odmiany deszczu dzis nawiedziły moje okolice :)
Roslinki potrezbowaly wody, ale może już wystarczy.
Musiałam obciąć wszystkie piwonie, bo namoknięte leżały juz prawie w błocie :(
Obrazek
Grażynko, u mnie tez na razie ładnie wygląda, ale jak tak dalej pójdzie... może być nieciekawie :(

Moniko, ja niestety zostawilam mojej Comte dwa długi pędy i teraz pokrój ma nieszczególny ;:223 Zaraz po kwitnieniu czeka ją fryzjer :wink:
To zestawienie z powojnikiem musi wyglądać świetnie. U mnie w towarzystwie posadzony czyściec, biały floks i róża Hiedietraum.

Elu, druga z zamówionych tez biala w pąku, więc wygląda na to, że pomyłki przynajmniej jeśli chodzi o te dwie nie ma.
Twoja Buckeye Belle bardzo mi sie podoba, Już wisana na liste do poszukiwania.
Pastella rzeczywiście ładna, ale nie wzbydza u mnei tego drgnienia w sercu.
W zeszłym roku była właśnie taka zielonkawa, no nie wiem, może sie jeszcze do niej przekonam. ;:173
Obrazek
Własnie te płaskie kwiaty....

Moniko, rzeczywiście dobrze razem wyglądaja. Czyśćcowi wicięłam wszystkie wybijające w kwiaty pędy, wolę jak jest taki liściasty :) Comte to wspaniała róza, polecam. Przetrwała zimę bez kopczyka i okrycia, właściwie nie cięta. A ten zapach ;:167

Dorotko, Pastella w zeszłym roku - pierwzym nie była zbyt wysoka, ale jesienią zaczęła wybijać wysokie pedy. Teraz już wiosną ruszyła bardzo mocno, zwłaszcza jeden krzew. jak przestanie padać zrobie taką poglądową fotkę. Myślę, że w sezonie może byc dośc wysoka.

Beatko, dużo roślin, różnych to jest to co lubię. Nie moge się opanowac przed sadzeniem, dosadzaniem :)
na przykład nie podobaja mi sie samotnie sadzone róże. One musza mieć towarzystwo, które podkresli ich urodę, wydobędzie piękno.
Tak wygląda teraz moja rózana rabata na środku trawnika. Róże jeszcze nie kwitną, ale byliny juz zaczęły
Obrazek

Kasiu, lilie w oczku rzeczywiście daja popis. Bardzo mnie to cieszy. Choc obawiam się, że będe musiala przerzedzać liście ;:219
Obrazek
Liście Pastelli rzeczywiście są piekne, błyszczące. Sam krzew wygląda wspaniale.

Ano Grazynko, nie pachnie :(
Za to pieknie pachnie Heidi Klum, która lada moment zakwitnie
Obrazek
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Marzko, podejrzewam, że większość świerzych forumowiczów tak ma. Ja kilka lat temu, jak stratowalam na FO też nie mogłam uwolnic się do wizji kłebioćych sie w głowie. Myślę, ze to ogrom oglądanych zdjęć, nadmiar informacji nas tak oglupia. Przejdzie, nie martw się.
Ogrodem zajmuję się od kilku lat, sama. Nie wiem czy jest pieknie, ale jest po mojemu i to najważniejsze.
Trzeba sobie wypracowac jakąs wlasna koncepcje i trzymac sie jej. Najgorzej wprowadzic do ogrodu zbyt wiele stylów, wtedy zaczyna zgrzytać. U mnie takim łaczącym elementem jest kamień.
Teraz kilka rabat zakładanych w zeszłym roku w okolicach tarasu. Duży plac wysypany żwirem, na którym latem jest rozkladany basen a w około mieszane rabaty.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Justynko, czekam na znak. Raczej nigdzie sie nie wybieram

Aga, moja Mary raczej przyziemna. cały krzaczek ma nie więcej niż 40 cm :;230
Niektórzy mówią o Leonardo 'plastokowy' ale mnie sie podoba. Jesienią wybija mi mocniejsze pedy, ale ogólnie rośnie równo.

Grazynko, i dobrze, że nie wszyscy mamy to samo w ogrodzach bo byłoby nudno.

Walentyno, u mnie rosnie w miare równo, jesienią może troche szalej z dłuższymi pędami, ale ogolnie jest ok. Natomiast Rapsodia wystrzeliła prawie na dwa metry :shock:
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”