Róże, róże, róże... - Asia - 2012
Re: Róże, róże, róże... - Asia - 2012
Bardzo ładna ta nieznajoma z działki. Ja tam bym czatowała na właścicieli i poprosiła o odrosta
O ile wstydzę się poprosić o sadzonki innych kwiatów, o tyle , co do róż mam jakąś dziwną determinację i odwagę 
Asiu ja byłam pewna, że masz Mme hardy w avatarze. Co to w takim razie jest?
Akademikowa róża jest bardzo czarująca
Akademikowa róża jest bardzo czarująca
- camellia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 mar 2010, o 16:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lemeczko co ta róża ma w sobie, że tak wszystkich przyciąga?
Gosiu w takim razie dziś wieczorem spróbuję przejrzeć damascenki. Taki żywiczny zapach ma też inna róża, której zdjęcia pokażę niżej.
Majeczko trzymam kciuki za Twojego Paul Ricault - co mu jest? Z Cornelii będziesz zadowolona, ja jestem już nią zachwycona, choć kwitnie na razie jednym kwiatkiem. Właścicieli tej działkowej róży chętnie bym zapytała, porozmawiała z nimi ale jeszcze ich nie widziałam.
Jowitko na pilnowanie właścicieli nie mam za bardzo czasu, chciała z nimi porozmawiać. Ja też nie lubię chodzić, prosić ale róże to co innego
Agnieszko ja też byłam pewna, że mam w avatarku Mme Hardy ale teraz zobaczyłam prawdziwą Mme i ten krzew, któremu zrobiłam kiedyś zdjęcie - kwiaty są inne. Sama już nie wiem.
Róża z OB UW (nie mylić z różą akademikową
) - dzisiejsze fotki. Szypułki też pachną żywicznie.

Biedna Frühlingsduft w Parku Ujazdowskim - bo wybiła podkładka i nikt jej nie usuwa.

A to posadzili w Łazienkach koło pomnika Chopina - ogromne rabaty - wszędzie ta sama odmiana.

Gosiu w takim razie dziś wieczorem spróbuję przejrzeć damascenki. Taki żywiczny zapach ma też inna róża, której zdjęcia pokażę niżej.
Majeczko trzymam kciuki za Twojego Paul Ricault - co mu jest? Z Cornelii będziesz zadowolona, ja jestem już nią zachwycona, choć kwitnie na razie jednym kwiatkiem. Właścicieli tej działkowej róży chętnie bym zapytała, porozmawiała z nimi ale jeszcze ich nie widziałam.
Jowitko na pilnowanie właścicieli nie mam za bardzo czasu, chciała z nimi porozmawiać. Ja też nie lubię chodzić, prosić ale róże to co innego
Agnieszko ja też byłam pewna, że mam w avatarku Mme Hardy ale teraz zobaczyłam prawdziwą Mme i ten krzew, któremu zrobiłam kiedyś zdjęcie - kwiaty są inne. Sama już nie wiem.
Róża z OB UW (nie mylić z różą akademikową

Biedna Frühlingsduft w Parku Ujazdowskim - bo wybiła podkładka i nikt jej nie usuwa.

A to posadzili w Łazienkach koło pomnika Chopina - ogromne rabaty - wszędzie ta sama odmiana.

- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Szkoda Fruhlingsduft, bo taka ładna.
Jak tak zostawią to na pewno podkładka zawładnie korzeniami.
A swoją drogą ciekawe co to za podkładka.
Jak tak zostawią to na pewno podkładka zawładnie korzeniami.
A swoją drogą ciekawe co to za podkładka.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- majka411

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
i czytałam, co prawda na otwarcie zdjęć musiałam czekać bardzo długo, ale byłam zadowolona.
Ale masz chętnych na patyczki
Asiu a, jak Twoje różyczki, czy mnie coś ominęło. Te z W-wy pamiętam, a te w ogrodzie chyba
jeszcze czekasz na kwiaty.
- camellia

Grażynko na podkładki zwykle nie zwracam uwagi, kwiat był coś w typie caniny, jak chcesz mogę następnym razem ją sfocić. Biedna Fruhlings, co ja na to poradzę?
Majeczko w moim ogrodzie sezon różany rozpoczął się 22 maja. W poprzednim tygodniu pokazywałam kwiaty R. rugosy Alby, Poznańskiej, Persian Yellow, Św. Tereski, Sneeprincesse, The Fairy a w tym tygodniu doszły kolejne: Rose de Resht, Yellow Romantica, Uetersens Rosenkönigin, Sea Foam, Pink Grotendoorst i Cornelia na parapecie (ich zdjęcia są na 6 stronie). W takim razie pokażę więcej zdjęć swoich różyczek.
Rose de Resht

Yellow Romantica

Persian Yellow - tam zawsze rośnie największa trawa, przez te deszcze jej nie ścięłam.

Rosa rugosa Alba

Św. Tereska z Lisieux

Sneeprincesse

Uetersens Rosenkönigin

Trochę pąków: Agnieszka

Chippendale

Irena

La France

Eden Rose

i parapetowa Cornelia

Majeczko w moim ogrodzie sezon różany rozpoczął się 22 maja. W poprzednim tygodniu pokazywałam kwiaty R. rugosy Alby, Poznańskiej, Persian Yellow, Św. Tereski, Sneeprincesse, The Fairy a w tym tygodniu doszły kolejne: Rose de Resht, Yellow Romantica, Uetersens Rosenkönigin, Sea Foam, Pink Grotendoorst i Cornelia na parapecie (ich zdjęcia są na 6 stronie). W takim razie pokażę więcej zdjęć swoich różyczek.
Rose de Resht

Yellow Romantica

Persian Yellow - tam zawsze rośnie największa trawa, przez te deszcze jej nie ścięłam.

Rosa rugosa Alba

Św. Tereska z Lisieux

Sneeprincesse

Uetersens Rosenkönigin

Trochę pąków: Agnieszka

Chippendale

Irena

La France

Eden Rose

i parapetowa Cornelia

Uwielbiam róże z trawami a tutaj jest jeszcze piękna architektura i jej elementy. No i oczywiście róże 
Zachwyciła mnie Cornelia
Jeśli do tego jeszcze pięknie pachnie, to jestem ugotowana - Muszę ją mieć!
- camellia

Agnieszko bardzo ładnie prezentuje się ta róża w OB, choć jest trochę niefortunnie posadzona z tego względu, że trudno się do niej dostać - muszę przedzierać się do niej przez gąszcz różnych bylin, oczywiście na palcach, żeby ich nie podeptać.
Jowito Cornelia pachnie przecudnie, na noc stula płatki i częściowo zamyka kwiat, jestem nią totalnie zauroczona
Jowito Cornelia pachnie przecudnie, na noc stula płatki i częściowo zamyka kwiat, jestem nią totalnie zauroczona
- kogra
- Przyjaciel Forum

Nic dziwnego, że jesteście nią zauroczone.
Na mnie też zrobiła wielkie wrażenie.
No i jest na liście chciejstw......
Na mnie też zrobiła wielkie wrażenie.
No i jest na liście chciejstw......
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- justi177

- Od: 22 wrz 2011, o 17:42
Dziękuje Asiu za instrukcje odnośnie Powsina
Mojej Cornellii daleko do kwitnieńia,ale jednak zakwitnie, juz się nie mogę doczekać.....
Mojej Cornellii daleko do kwitnieńia,ale jednak zakwitnie, juz się nie mogę doczekać.....
Pozdrawiam
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Asiu, zaglądasz, jakie u mnie róże kwitną, a u Ciebie takie kwiaty!
Sama widziałaś, moje zaledwie 3 pokazały co nieco, a Twoje już się tak rozbujały! I jakie piękne!
Rose de Rescht jest cudna! jedyna, której zapachu nie jest w stanie stłumić pogoda. Inne w niesprzyjających warunkach tracą zapach. Niestety nie udało mi sie jej jeszcze ukorzenić
Ale prędzej czy później bedzie u mnie. Miejsce czeka
Yellow Romantica przypomina trochę Grahama Thomasa.
Widziałam, że masz też La France - perełka
A czemu Cornelia jest parapetowa?
Zdjęcia z Powsina bajkowe. Prawdziwa uczta! Dzięki
Sama widziałaś, moje zaledwie 3 pokazały co nieco, a Twoje już się tak rozbujały! I jakie piękne!
Rose de Rescht jest cudna! jedyna, której zapachu nie jest w stanie stłumić pogoda. Inne w niesprzyjających warunkach tracą zapach. Niestety nie udało mi sie jej jeszcze ukorzenić
Ale prędzej czy później bedzie u mnie. Miejsce czeka
Yellow Romantica przypomina trochę Grahama Thomasa.
Widziałam, że masz też La France - perełka
A czemu Cornelia jest parapetowa?
Zdjęcia z Powsina bajkowe. Prawdziwa uczta! Dzięki
- Ignis05

- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Asiu
dzięki za dokładne pokazanie , gdzie w Powsinie rosną róże.
Teraz, jak trafię do Powsina kiedyś tam, to już nic mi nie umknie.
Coraz bardziej podoba mi się Persian . Dzisiaj obeszłam swój ogród , powąchałam Tereskę od Bugnetów i mnie olśniło.
Chyba mam jeszcze trochę miejsca na duże róże.
Czy Ty nie wiesz, co to są meszki ?
to takie malusie a kąśliwe owady. Nie widać prawie a tną jak szpilki.
Jak mnie pierwszy raz dopadły, to następnego dnia miałam buzię jak metka pociętą i podrażnioną. Teraz od razu łapię za Fenistil i wapno. To mnie ratuje przed podrażnieniem. Niektórzy w czerwcu do ogrodu chodzą w woalkach.

Teraz, jak trafię do Powsina kiedyś tam, to już nic mi nie umknie.
Coraz bardziej podoba mi się Persian . Dzisiaj obeszłam swój ogród , powąchałam Tereskę od Bugnetów i mnie olśniło.
Chyba mam jeszcze trochę miejsca na duże róże.
Czy Ty nie wiesz, co to są meszki ?
Jak mnie pierwszy raz dopadły, to następnego dnia miałam buzię jak metka pociętą i podrażnioną. Teraz od razu łapię za Fenistil i wapno. To mnie ratuje przed podrażnieniem. Niektórzy w czerwcu do ogrodu chodzą w woalkach.
- kogra
- Przyjaciel Forum

Izuś a u mnie już rośnie, czyli wiesz..... 
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki