Elewacja wygląda świetnie, a co kwitnie w wiszących donicach - lobelia?
Ogród Ignis05 cz 3
- amba19
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród Ignis05 cz 3
Krysiu - byłam dzisiaj niedaleko od Ciebie (w OBI
) i tak sobie myślałam o Twoim ogrodzie - zaglądam po powrocie - a tu takie cudne pączki pokazujesz.
- lelumpolelum

- Od: 28 maja 2008, o 20:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Krysiu, my chyba mamy zbliżony klimat, moje rośliny są na podobnym etapie
Martagon prześliczny, oj, coś mi się zdaje, że nie wytrzymam i zainwestuję, tym bardziej, że przestałam ostatnio uśmiercać lelije
Bardzo się cieszę, że PHM wam wytrzymał, wygląda na to, że wyrywność mojego go zgubiła, za duży był, żeby go ściągać - muszę pokombinować w tym roku. Jakbym go zostawiła w burakach a nie robiła specjalnej rabaty ku czci byłoby łatwiej
Elewacja robi wrażenie
Bardzo się cieszę, że PHM wam wytrzymał, wygląda na to, że wyrywność mojego go zgubiła, za duży był, żeby go ściągać - muszę pokombinować w tym roku. Jakbym go zostawiła w burakach a nie robiła specjalnej rabaty ku czci byłoby łatwiej
Elewacja robi wrażenie
- Ignis05

- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Cześć Dziewczyny
Dzisiaj miałam prac remontowych ciąg dalszy, więc zostałam w domu, a właściwie miotałam się między domem i ogrodem.
Udało mi się co nieco uporządkować. Wyrwałam już większość przekwitających niezapominajek, posadziłam w końcu kilka nowo nabytych roślin. Majstrom zrobiłam morze kaw
, ale robota już prawie skończona
Teraz spełnieniem marzeń byłby taki dobrze deszczowy tydzień.
I żeby wszystkich zadowolić, to niech pada tylko na nasze wysuszone ogrody.
Dotychczas, nawet, jak zdarzyło się parę kropel z nieba, to i tak wiatr natychmiast wszystko wysuszał.
Iza
Róże wyjątkowo wcześnie zapączkowały mi w tym roku. Teraz niestety w tym stanie trwają już od kilku dni i czekają chyba na dobre deszcze, bo na moje podlewanie specjalnie nie reagują. Podobnie i inne rośliny.
Marysiu
a ja w tym dniu byłam w CareFourze, obok tego Obi i też sobie w pewnym momencie pomyślałam o Tobie.
Jak masz dobrze na swojej działeczce i pewnie w tym roku latem trudno będzie Ci z niej wyjechać.
Czyżby to jakaś taka telepatia między nami ?
W tych doniczkach rośnie kupiona na Renku lobelia. Ma ciut większe kwiatuszki od tej wcześniej mi znanej, i do tego w środku kwiatka taką białą plamkę. Teraz to nawet pasuje do tego odnowionego koloru elewacji.
Beatko
a czy Twój PHM ma jakieś pączki ?
Bo u mojego jeszcze nic nie widać. A powinien chyba już na tych pędach coś mieć ?
Te moje martagony dopiero w tym roku zaczyna być widać. Po posadzeniu , owszem wylazły z ziemi, ale dopiero po roku, dwóch zaczyna się pokazywać kwiecie. No i widać, że cebulki się mnożą, bo pojawiają się dodatkowe łodyżki.
W sumie, to te lelije okazują się wspaniałymi kwiatami. Wcześniej wydawało mi się, że są trudne w utrzymaniu.
Niektóre odmiany mają taką siłę wzrostu i rozmnażania, że z czasem tego szczęścia robi się dużo.
Tak mam z takimi bordowymi azjatkami.

Dzisiaj miałam prac remontowych ciąg dalszy, więc zostałam w domu, a właściwie miotałam się między domem i ogrodem.
Udało mi się co nieco uporządkować. Wyrwałam już większość przekwitających niezapominajek, posadziłam w końcu kilka nowo nabytych roślin. Majstrom zrobiłam morze kaw
Teraz spełnieniem marzeń byłby taki dobrze deszczowy tydzień.
Iza
Marysiu
Czyżby to jakaś taka telepatia między nami ?
W tych doniczkach rośnie kupiona na Renku lobelia. Ma ciut większe kwiatuszki od tej wcześniej mi znanej, i do tego w środku kwiatka taką białą plamkę. Teraz to nawet pasuje do tego odnowionego koloru elewacji.
Beatko
Bo u mojego jeszcze nic nie widać. A powinien chyba już na tych pędach coś mieć ?
Te moje martagony dopiero w tym roku zaczyna być widać. Po posadzeniu , owszem wylazły z ziemi, ale dopiero po roku, dwóch zaczyna się pokazywać kwiecie. No i widać, że cebulki się mnożą, bo pojawiają się dodatkowe łodyżki.
W sumie, to te lelije okazują się wspaniałymi kwiatami. Wcześniej wydawało mi się, że są trudne w utrzymaniu.
Niektóre odmiany mają taką siłę wzrostu i rozmnażania, że z czasem tego szczęścia robi się dużo.
Tak mam z takimi bordowymi azjatkami.
- izabella1004

- Od: 18 kwie 2008, o 08:57
Piekne masz te roze tak wygladaja zdrowo i juz w pakach 
-
Grazia

- Od: 7 kwie 2009, o 11:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękne pączki na różach,niech sie zdrowo rozwiną.Elewacja elegancka,podoba mi się.
- Ignis05

Witam Koleżanki
Nareszcie deszcz, grzecznie, zgodnie z moim życzeniem popadał.
Tylko po co do tego hula to wiatrzysko po moim ogrodzie.
Zdążył już mi połamać rozwijające się kwiaty irysów.
Izabelko i Grażynko
Róże nadal trwają w pąkach, podobnie, jak piwonie.
Leciutko tylko rozchylił płatki pierwszy kwiat na Teresce Bugnet.
Pięknie pachnie.
Troszkę kwitnących
Lilak Meyera, dyptam różowy i krzewuszka w niezapominajkach.

Nareszcie deszcz, grzecznie, zgodnie z moim życzeniem popadał.
Tylko po co do tego hula to wiatrzysko po moim ogrodzie.
Zdążył już mi połamać rozwijające się kwiaty irysów.
Izabelko i Grażynko
Róże nadal trwają w pąkach, podobnie, jak piwonie.
Leciutko tylko rozchylił płatki pierwszy kwiat na Teresce Bugnet.
Pięknie pachnie.
Troszkę kwitnących
Lilak Meyera, dyptam różowy i krzewuszka w niezapominajkach.
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Czerwona liliowa azjatka u mnie też bardzo plenna, ale one tak mają.
Gorzej z tymi szlachetnymi.
Popadało wreszcie i być może kwiaty zaczną się otwierać bo do tej pory w tej suszy raczej więdły niż kwitły.
Gorzej z tymi szlachetnymi.
Popadało wreszcie i być może kwiaty zaczną się otwierać bo do tej pory w tej suszy raczej więdły niż kwitły.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- klarysa

- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Też zauważyłam, że Landini ma całkiem spora rodzinkę
, na razie ku mojej radości
Róże już się szykują, ale potrzebują sprzyjających warunków. PHM ma pąki
Popadało na szczęście w nocy całkiem sporo. Trawa się podniosła, może nawet wróci jej zieleń
Elewacja bardzo elegancka
Róże już się szykują, ale potrzebują sprzyjających warunków. PHM ma pąki
Popadało na szczęście w nocy całkiem sporo. Trawa się podniosła, może nawet wróci jej zieleń
Elewacja bardzo elegancka
Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
- Zabeczka101059

- Od: 12 lis 2008, o 14:14
Elewacja elagancja
lilie martagony są śliczne
jakie masz kolorki
u mnie po tej wstrętnej zimie sporo lili przemarzło
Niecierpliwie czekam na paradę róż

u mnie po tej wstrętnej zimie sporo lili przemarzło
Niecierpliwie czekam na paradę róż
- oliwka

- Od: 24 mar 2008, o 13:31
Martagony masz nowe czy już zasiedziałe? I podłączę się pod pytanie: jakie kolorki?
- Ignis05

Pewnie wyjdę na grymaśnicę, ale tego deszczu to jeszcze za mało.
W niektórych miejscach dalej sucho. Ta woda , co z deszczem przyszła już gdzieś szybko wsiąkła i prawie śladu po niej nie ma.
Grażynko
ja w dalej wyglądam deszczu.
Chyba muszę jednak przeforsować sprawę nawadniania rabatek.
Justynko
moja Landini też się mnoży, ale nie tak , jak taka bordowa Azjatka, której nazwy nie znam, a która była pierwszą lilią w moim ogrodzie. Dzięki za pochwałę elewacji. I jak to przy takich okazjach bywa jedne sprawy remontowe jakby generują następne. Przy okazji odmalowany został garaż i przełożona opaska wokół domu.
Dzidziu
też czekam na rozwój pąków na moich różach.
Powinien , przynajmniej na niektórych , być piękny widok.
Z martagonów na pewno mam białe. Kupowałam też jakieś kolorowe, ale jeszcze tych kwiatów nie widziałam. Może teraz coś zobaczę, bo mają obiecujące pąki.
Oliwko
pierwszą lilię martagon kupiłam chyba 5 lat temu. Wsadziłam do ziemi, coś tam mizernie wykiełkowało i wkrótce jakoś znikło. Ale w następnym roku znowu w tym miejscu coś wyszło, jeszcze bez kwiatów. Dopiero po 3 latach lilia wydała jeden mizerniutki kwiatek. I wtedy uwierzyłam, że mogę kupić następne takie lilie. Pokazały się w ofercie pana Pajdy.
Wtedy już nie były tak drogie, jak ta pierwsza, kupowana na Allegro, a były znacznie pokaźniejsze cebulki.
Te mam już teraz 3-ci sezon. W poprzednim roku zakwitła biała, a teraz już wszystkie mają pąki. A jakie to będą kolorki oprócz białych, to sama jestem ciekawa.
Zdjęć nie robiłam, czekam na kwiaty swoich róż.

W niektórych miejscach dalej sucho. Ta woda , co z deszczem przyszła już gdzieś szybko wsiąkła i prawie śladu po niej nie ma.
Grażynko
Chyba muszę jednak przeforsować sprawę nawadniania rabatek.
Justynko
Dzidziu
Oliwko
Wtedy już nie były tak drogie, jak ta pierwsza, kupowana na Allegro, a były znacznie pokaźniejsze cebulki.
Te mam już teraz 3-ci sezon. W poprzednim roku zakwitła biała, a teraz już wszystkie mają pąki. A jakie to będą kolorki oprócz białych, to sama jestem ciekawa.
Zdjęć nie robiłam, czekam na kwiaty swoich róż.
- Zabeczka101059

- Od: 12 lis 2008, o 14:14
Oj tam
coś przecież kwitnie
nie leniuchować tylko dawać foty
miłego wieczorku
nie leniuchować tylko dawać foty
miłego wieczorku
- 100krotka

- Od: 2 gru 2008, o 20:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
O, świetnie się Wasz dom prezentuje po tym remoncie. Pięknie będą sieprezentować kwiaty przeróżne na takim tle.
Dyptamy bardzo mi się podobają, niestety u mnie gryzonie dały im radę...
Dyptamy bardzo mi się podobają, niestety u mnie gryzonie dały im radę...
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
- oliwka

- Od: 24 mar 2008, o 13:31
Moje martagony też od pana Pajdy
No i zwykłe z all. Nadal poluję na białego, więc jakbyś tak czasem zbierała z niego nasiona...
Chętnie wymienię na coś.
Te wiosenne zakupy od pana Pajdy posadziłam do płaskich dość pojemników i to był błąd. Teraz są już w ziemi, ale skarlałe, choć mają pąki.
No i zwykłe z all. Nadal poluję na białego, więc jakbyś tak czasem zbierała z niego nasiona...
Te wiosenne zakupy od pana Pajdy posadziłam do płaskich dość pojemników i to był błąd. Teraz są już w ziemi, ale skarlałe, choć mają pąki.