Masz jakąś wczesną odmianę liliowców,bo u mnie nawet te rdzawe jeszcze nie kwitną.A tak w ogóle,to chyba będą słabe ich kwitnienia bo jest mało pąków.Śliczne kompozycje zrobiłaś.
Ogród Helen
- MalinaG
- 1000p

- Od: 30 sie 2008, o 09:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród Helen
Helenko,witaj! Dawno mnie nie było ale nadrabiam i zaglądam do ciebie.Nowy nabytek -róża bardzo okazale wygląda i lada chwila pokaże kwiaty.Czekam na jej kwitnące fotki.Ja kupiłam sobie jesienią kilka róż z gatunku angielskich...niestety nie przezimowały
Masz jakąś wczesną odmianę liliowców,bo u mnie nawet te rdzawe jeszcze nie kwitną.A tak w ogóle,to chyba będą słabe ich kwitnienia bo jest mało pąków.Śliczne kompozycje zrobiłaś.
Pozdrawiam 
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Zapraszam do siebie
- malgocha1960
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dzisiaj przytaszczyłam od koleżanki takie żółte liliowce.One są niższe niż te zwykłe,jest nadzieja na kwitnienie w przyszłym roku?
- Gosia123A

- Od: 28 maja 2011, o 19:37
Helenko
jakie cudne kompozycje kwiatowe zrobiłaś.Bardzo ładne

-
kropelka

- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
o ho ho, jakie ładne zdjęcia prezentujesz. Takie dostojne hosty? A czy udało Ci się kiedykolwiek przezimować te goździki, które rosną pod hostami, czy tylko to jednoroczny efekt? Pytam, bo kupiłam takie niby byliny, a co roku przemarzają do zera 
- Helen

- Od: 30 sie 2010, o 19:47
Sangwinaria, miło że zawitałaś, dziękuję
Eluniu,to fakt encyklopedią nie jestem, widocznie pomyliłam z ostróżkami.
Ala, nareszcie jesteś. Ja też na jesieni kupiłam parę róż, i widzę tylko czarne pędy, nawet stary pnący poliant przemarzł, może by się odbiła, ale czekaj
wykopałam, i zaopatrzyłam się w nową.
Lilowce żółte kwitną pierwsze póżniej te rdzawe, mam 3 rodzaje.Ale jak piszesz ich kwitnienie jest dużo słabsze niż w ubiegłym roku.
Cieszę się, że spodobały Ci się moje pomieszane kompozycje
Gosia, liliowce szybko się rozrastają, i na pewno będą kwitły w następnym roku. Ja w kwietniu sadziłam liliowce,
niskie -nie wiem jaki będą miały kolor, mają pączki i lada dzień powinny zakwitnąć
Gosia,miło mi , lubię
pochwały
Mariolka,gożdziki, zajęły puste miejsce po wymarzłej pnącej róży.Mam je po raz pierwszy i myślę że są to roczniaki.
Eluniu,to fakt encyklopedią nie jestem, widocznie pomyliłam z ostróżkami.
Ala, nareszcie jesteś. Ja też na jesieni kupiłam parę róż, i widzę tylko czarne pędy, nawet stary pnący poliant przemarzł, może by się odbiła, ale czekaj
Lilowce żółte kwitną pierwsze póżniej te rdzawe, mam 3 rodzaje.Ale jak piszesz ich kwitnienie jest dużo słabsze niż w ubiegłym roku.
Cieszę się, że spodobały Ci się moje pomieszane kompozycje
Gosia, liliowce szybko się rozrastają, i na pewno będą kwitły w następnym roku. Ja w kwietniu sadziłam liliowce,
niskie -nie wiem jaki będą miały kolor, mają pączki i lada dzień powinny zakwitnąć
Gosia,miło mi , lubię
Mariolka,gożdziki, zajęły puste miejsce po wymarzłej pnącej róży.Mam je po raz pierwszy i myślę że są to roczniaki.
- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 5 paź 2009, o 15:36
No to zrobiłaś tak jak ja też w w puste miejsca posadziłam gożdziki postawiłam donice żeby nie było pustych miejsc
,ale jeszcze nie wszystko połatałam 
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
- Ewelina
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Taki ogród to świetne miejsce relaksu, choć wiem z autopsji ,że aby tak wyglądał...to zbyt dużo w nim nie wypoczywasz , bo wymaga wiele pracy .Podoba mi się ,bo jest dojrzały, ma spore rośliny, taras otulony zielenią , tak, jak lubię ... Jest ślicznie 
- Helen

Eluniu wsadziłam gożdziki, żeby ożywic trochę tą rabatę hostową

- Helen

Ewelinko , masz rację, dużo pracy wymaga aby nie straszył ludzi.Przycinanie , wszystkich iglaków ,berberysów, żywopłotu,
którego nie uwieczniłam na żadnym ze zdjęć to ciężka praca.
Musiałam taras zacienić zielenią, bo słońce nie pozwalało na jakikolwiek odpoczynek.
dziękuję za miłe słowa
którego nie uwieczniłam na żadnym ze zdjęć to ciężka praca.
Musiałam taras zacienić zielenią, bo słońce nie pozwalało na jakikolwiek odpoczynek.
dziękuję za miłe słowa
- Ela SZ
- 200p

- Od: 12 sie 2011, o 13:57
Helenko,piękne te kompozycje tarasowe,ale mnie zaciekawiła lilia musi to być wcześniejsza odmiana,znasz nazwę tej lili?
- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Helen
Witaj
Dawno mnie tu nie było , a szkoda , bo masz pięknie
Wszystko ładnie rośnie i kwitnie - zazdroszczę , pozytywnie oczywiście , bo u mnie wszystko albo wymarzło albo wyschło - nie mam czym się pochwalić .
Spokojnej nocy Tereniu

Spokojnej nocy Tereniu
Piękny ogród Helenko
.
Czytam tu, że poza miskantem jest jeszcze trawa pampasowa. Jak przeżyła zimę? Czy zabezpieczałaś ją jakoś specjalnie przed mrozem?
Czytam tu, że poza miskantem jest jeszcze trawa pampasowa. Jak przeżyła zimę? Czy zabezpieczałaś ją jakoś specjalnie przed mrozem?
Pozdrawiam, Ania
/Mój ogródek/
/Mój ogródek/
- Helen

Eluniu, miło mi że podobają Ci się moje kompozycje, w ubiegłym roku miałam podobne, w tym roku jeden gatunek roślinki jest inny,no i nie mam tej lilii o którą zapewne pytasz.
Elu przykro mi - nie znam nazwy tej lili.
Tereniu, gdzie Ty byłaś.....? Co Cię nie było
. Nie martw się , to tylko rośliny.
U mnie dużo przemarzło,
i muszę się z tym pogodzić, deszcz pada, i ma dalej padać, na pewno wiele odbije się.
Ania, tak poza miskantem w celach typowo eksperymentalnych, wsadziłam pampusową
przetrwała tylko od wiosny do jesieni.Była zabezpieczona, mimo wszystko wraz z korzeniami zgniła , lub przemarzła.
Nie warto sobie tym głowy zawracać
Tereniu, gdzie Ty byłaś.....? Co Cię nie było
i muszę się z tym pogodzić, deszcz pada, i ma dalej padać, na pewno wiele odbije się.
Ania, tak poza miskantem w celach typowo eksperymentalnych, wsadziłam pampusową
przetrwała tylko od wiosny do jesieni.Była zabezpieczona, mimo wszystko wraz z korzeniami zgniła , lub przemarzła.
Nie warto sobie tym głowy zawracać
- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Helen
Witaj
Gdzie się podziewasz ??? wstawiaj zdjęcia
chcę pocieszyć oczy .
Byłam u córci i trochę mój ogródek zaniedbany
Deszcz popadał ,bo nie mogłam podlać wszystkiego , latałam z wężem trzy dni a deszcz mi pomógł
Niektóre roślinki już odbijają a inne już padły na amen
Pozdrawiam serdecznie
Byłam u córci i trochę mój ogródek zaniedbany
Niektóre roślinki już odbijają a inne już padły na amen
Pozdrawiam serdecznie
- Gosia123A

- Od: 28 maja 2011, o 19:37
Helenko
co Ci przemarzło