początek mojej wielkiej przygody

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
PiotrekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 wrz 2011, o 08:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Davussum - początek mojej wielkiej przygody

Post »

anushka pisze:
PiotrekP pisze:Piaskowiec ładnie wygląda na ścieżkach , tylko nie żółty i nie czerwony a "szary" . Groszowe sprawy :wink:
chyba nie takie groszowe :roll: metr kostki 35zł ( teraz podbno 29zł) a piaskowiec widziałam najtaniej chyba 45zł - o ile to jest to o czym piszesz :wink: musicie mnie oświecić :roll:
U mnie w rejonie (kopalnie piaskowca) , są to tanie materiały. Spotykałem nawet 10zł za tonę a odpady "produkcyjne" dają za 4 zł. Zależy od regionu ;:224
davussum
500p
500p
Od: 26 sie 2010, o 15:39
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No to ładna cena, znalazłam właśnie na allegro firmę gdzie zamawiałam ziemię ogrodową i ceny na tonę (przy zamówieniu min 5 ton): 350zł zółty, 450zł czerwony, 520zł łupek szarogłazowy, 420zł kostka granitowa szara
Awatar użytkownika
anushka
200p
200p
Od: 27 mar 2012, o 21:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

widziałam :D
davussum
500p
500p

Post »

Witam wszystkich w ten pochmurny dzień, wczoraj po południu zaczęło padać i pewnie prędko nie przestanie. Sprawdziłam prognozę pogody na najbliższe 14 dni i rewelacji nie będzie. Na zmianę słońce i deszcz ;:223 Wczoraj patrzyłam i na następny weekend zapowiadali do 34st a dziś już pokazują że burza i 25st. Mam nadzieję że się jeszcze wszystko zmieni i będzie ładna pogoda. Wiem że deszcz jest potrzebny ale niech sobie pada w nocy a nie w dzień i to w weekend kiedy ja chcę jechać na działkę ;:145
Dziś dostałam maila że paczuszki z roślinkami już wysłane i pewnie jutro już dojdą. Zaraz siadam i biorę się za obmyślanie nasadzeń na tej nowej rabacie. Mam nadzieje że dziś coś wymodzę ;:333
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Simbi
500p
500p
Od: 7 paź 2011, o 22:36

Post »

U mnie tez po południu wczoraj popadało, dziś pochmurno. Deszczyk się przyda,ale najlepiej jak będzie padać nocą ;:108 . Moje roślinki moze dziś też przyjdą, zobaczymy. W nocy zamówiłam sobie kolejne chciejstwa ;:7
Zrób dwa kroki do drzwi marzeń..
I możesz być gdzie chcesz...

Moje pierwsze kroki - Alicja
davussum
500p
500p

Post »

Zazdroszczę kolejnych zakupów, też bym chciała coś kupić ale nie mam jakoś weny. Ślęczę nad kartką i nic nie przychodzi mi do głowy ;:145
Awatar użytkownika
anushka
200p
200p
Od: 27 mar 2012, o 21:14

Post »

co kupiłaś fajnego ?? wiesz ... ja jakoś nie mam przekonania do allegro :?
Awatar użytkownika
imer
1000p
1000p
Od: 29 lip 2011, o 15:51
Kontakt:

Post »

;:174 A ja wczoraj znowu musiałem jechać działkę podlać, na Wybrzeżu ani kropli deszczu (zapowiadają na weekend ulewy ;:224 ) za to na przemian gorąco i po jakimś czasie jak przyjdą chmury to zimny, silny wiatr.
Awatar użytkownika
as1112
200p
200p
Od: 28 mar 2012, o 15:39
Kontakt:

Post »

U mnie na Warmii też troszkę popadało. Jak dla mnie to niech deszczyk podlewa roślinki na działce gdyż młodsza córcia od wczoraj mi gorączkuje więc nie zamierzam teraz myśleć o konewce :(

Na przyszły weekend zamawiam śliczną pogodę - domek musi wreszcie stanąć na moim zielonym skrawku ziemi - do tego czasu wstrzymałam się z zakupami i nasadzeniami choć już przebieram nogami żeby wreszcie zacząć coś robić ;)
Moje początki: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=55280" onclick="window.open(this.href);return false;
davussum
500p
500p

Post »

anushka ja kupuję bo nie zawsze mam jak pojechać do sklepu. Em ma wolne tylko weekendy i wtedy mi szkoda czasu na latanie po sklepach.
imer u mnie ładnie wczoraj popadało więc nie musiałam jechać i podlewać nowo posianego trawniczka, dziś się mocno chmurzy ale póki co nie padało.
as1112 oby pogoda była i udało się postawić ten domek ;:136 Teraz masz czas żeby zaplanować sobie prace na działeczce i pomyśleć nad nasadzeniami. Zdrówka dla córeczki.

Ja dziś jestem taka śpiąca że ledwo siedzę. Nic nie zamówiłam bo nie mam jeszcze konkretnego planu ;:124

Właśnie był kurier i przywiózł mi cebulki mieczyków i lilii :tan STELLA D'ORO - HEMEROCALLIS mają już 10-15cm pędy, nie chciałam żeby tak czekały do weekendu w woreczku wiec od razu powędrowały do donic i na balkon.
Awatar użytkownika
Simbi
500p
500p
Od: 7 paź 2011, o 22:36

Post »

Fajnie,że jesteś zadowolona z dostawy. Ja jutro też mam nadzieję będę jak mi przyjdą te moje maleństwa. Pogoda ma się mocno popsuć, więc chyba skończy się ręczne podlewanie. Byle tylko nie padało non-stop, bo już wolę latać z konewką , niż siedzieć zapuszkowana w domu i patrzeć jak mi chwasty od deszczu rosną :wink:
Zrób dwa kroki do drzwi marzeń..
I możesz być gdzie chcesz...

Moje pierwsze kroki - Alicja
davussum
500p
500p

Post »

:wit
Hej, właśnie był kurier z zamówioną Thują 'GLOBOSA'. W opisie aukcji było napisane: okazy hodowane są w 3 litrowych pojemnikach. Wysokość to ok 60 cm. Wszystko się zgadza! Tuje mają nawet po 65cm, są ładne, odpowiednio zabezpieczone i zapakowane, bardzo porządnie ukorzenione. Jestem mega zadowolona z zamówienia, miałam obawy że za 12zł za sztukę nic ciekawego pewnie nie będzie a tu miłe zaskoczenie :tan na pewno jeszcze nie raz u nich zamówię roślinki.
Już się nie mogę doczekać aż będą z nich piękne kuleczki :)
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
as1112
200p
200p
Od: 28 mar 2012, o 15:39
Kontakt:

Post »

Faktycznie ładne. Jak możesz prześlij nick sprzedawcy na priva ;:333
Moje początki: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=55280" onclick="window.open(this.href);return false;
davussum
500p
500p

Post »

Witam
Dziś pogoda beznadziejna, leje od wieczora non stop. Szaro, buro i ponuro. Nie chce się wstać z łóżka więc leżymy z młodym dalej. Najchętniej poszłabym jeszcze spać ;:19 Dobrze że obiad na dziś mam już zrobiony bo naszykowałam sobie wczoraj wieczorkiem to teraz mogę poleniuchować. Ciśnienie tak mi spadło że leży już chyba na podłodze i coś czuję że będzie spadać dalej aż wpadnie do sąsiadki piętro niżej.
Dziś dzień dziecka więc wszystkim dzieciaczkom życzę wszystkiego słodkiego i kolorowego.
Obrazek

Zaraz będę musiała ruszyć swoje cztery litery i zorganizować juniorowi jakieś atrakcje z okazji jego święta. Tylko co to za atrakcje jak za oknem leje ;:14

Tuje stoją sobie na balkonie, ładnie już się prezentują, nie są takie pogniecione jak po wyjęciu z pudełka w którym przyszły. Codziennie sprawdzam prognozę pogody by sobie zaplanować jakoś prace na działce i codziennie wszystko zmieniają. Już mnie to wkurza ;:223
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

:wit
Ładne te tujki. Pogoda paskudna, a ja muszę pojechać jutro na działkę. Dorotko. też mnie ciągnie do łóżka, na razie walczę,ale chyba się poddam. Podziwiam,że potrafisz tak sobie wszystko zaplanować, u mnie to działa na zasadzie- o, jakie ładne, kupuję i myślę co dalej. :;230
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”