Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz. 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz. 4

Post »

Irenko, Zapytałem o werbenę. Moja znajoma ma werbenę hastata i ta dobrze zimuje. Ty chyba kupiłaś inną.
Patrząc na zdjęcia Rh, to dech zapiera :shock:
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

W sumie dla rh ten rok okazał się dobry, pięknie kwitną. ;:138
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p
Od: 30 wrz 2011, o 14:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

I wreszcie mamy owoce!! Ja również cieszę się czereśniami. Obrodziły wspaniale. Ja swoje zabezpieczyłam siatkami maskującymi, ponieważ wyjeżdżam w tą sobotę, szpaki miały by radochę, a ja po powrocie we wtorek ;:145 . Rh są cudowne. W takim skupisku jest dopiero co oglądać.
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Witaj Maryniu dziękuję ;:196, pytasz ile mam odmian Rh i azalii, mam ich ponad 40 a powtarzają się tylko jeden Rh i jedna azalia reszta to każdy krzew inny, kilka azalii ma przyjemny zapach. Czereśnie podjadam, są smaczne tylko trochę drobne. :D

Witaj Selli7 miło cię gościć tym bardziej, że odwiedzasz mnie po raz pierwszy, serdecznie dziękuję za ciekawe porady. :D Werbena, którą kupiłam jest posadzona w słonecznym miejscu i na razie ładnie rośnie, ciekawa jestem jakie będzie miała kwiaty. :D

Zeniu dziękuję za miłe słowa ;:196, ostatnio przez upały i suszę mam o wiele więcej pracy w ogródku, gdy wracam do domu to na nic nie mam już ochoty, może gdyby trochę lat odjąć to byłoby inaczej. :;230

Jacku dziękuję za pochlebne słowa oraz informację na temat werbeny, rzeczywiście nazwa jest inna, nie znam tych bylin więc trzeba uzbroić się w cierpliwość żeby zobaczyć co z tego wyjdzie, na razie ładnie rośnie i rozkrzewia się.

Adrianko rzeczywiście aura sprzyja Rh i azaliom tylko ostatnio zbyt duże nasłonecznienie przyspieszyło przekwitanie, Rh jeszcze wytrzymują ale azalie obsypują się, pełno kwiatów leży. :(

Mireczko dziękuję ;:196, doczekaliśmy się ulubionych owoców, uwielbiam czereśnie, codziennie podjadam tylko, że te najładniejsze są wysoko, u nas w tym roku są wyjątkowo drobne bo jest ich bardzo dużo. Szpaki szkody nie robią bo tu na działkach jest wiele drzew czereśniowych. Widoki i zapachy wspaniałe, żeby tak było jak najdłużej.

Kolorowe maluchy

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Irenko pokazałaś nie ziemskie widoki kwitnących różaneczników i azalii. ;:138
W tym roku pięknie Ci przezimowały, gdyż w ubiegłym pamiętam miałaś spore straty wśród azalii.
Miecznica moja jeszcze nie zakwitła, a te falbankowe bratki są przecudnej urody.
Czereśnie u nas co roku objadały szpaki w jedną noc, żadnego pożytku z nich nie było i M 3 szt wykopał.
Zostało jedno drzewo i pomimo, że ładnie kwitła, ale kwiat opadł.
Nie mam szczęścia do drzew owocowych. :)
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Niesamowity widok kwitnących azalii i różaneczników :D U mnie tylko jeden Rh będzie miał kwiaty, dobre choć tyle.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Irenko śliczne te maleństwa, bardzo lubię takie mikruski :D A i bratki niesamowite , bardzo ozdobne :D
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Irenko, ciekawego przetacznika pokazałaś. Nie wiesz, jak się nazywa? Czy to niski, płożący?
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam miłych gości, wróciłam dzisiaj wcześnie z działki bo pogoda była okropna, wichura, deszcz i bardzo zimno więc mam okazję pobuszować trochę na forum oraz nadrobić zaległości. :D

Tajko dziękuję za pochwały ;:196, Rh i azalie rzeczywiście dobrze przezimowały i ładnie zakwitły ale szybko przekwitają, upalne i słoneczne dni wszystko przyspieszyły. Z czereśniami nie mamy problemów, szpaki wielkiej szkody nie robią. :D

Ewuniu dziękuję ;:196, nie wiem ile masz Rh ale jak piszesz dobrze, że jeden zakwitnie, ta zima nie była dobra dla naszych roślin może następny rok będzie lepszy.

Agusiu dziękuję ;:196, również lubię takie małe kwiatuszki, w tym roku wiele z nich ubyło. Ja z przyjemnością podziwiam twoje różności jakie pokazujesz. :D

Jacku nawet nie wiedziałam, że ten niebieski kwiatuszek to przetacznik, nie znam jego nazwy, jest płożący i ładnie wygląda wśród innych roślin.

Dzisiejsze zdjęcia, trudno je było zrobić przy takim wietrze.

Hortensja pnąca

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Przyszłam pobuszować w Twoim buszu Iruś ! 40 azalii i rh :shock: , iglaki , krzewy, byliny, warzywa ...no no...gdzie mi tam do Ciebie ;:173 .Pozdrawiam Cię milutko! ;:196
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Pięknie kwitnące krzewuszki Irenko no i nieodłącznie związane z Twoim pięknym ogrodem różaneczniki.Kurcze jak one pięknie zakwitły jak jeden .Jak zwykle jestem nimi zachwycona ;:180 i nie tylko nimi .Mam nadzieję ,ze ślimaki przez noc nie dają sie do moich ogórków .Cały czas miałam je pod folią i tylko w dzień je wietrzyłam ,ale jeszcze nie kwitną chociaż mają już zalążki kwiatowe ,byle żadna zła siła ich nie powaliła.Z 53 strony 2 zdjęcia przed serduszką co to za kwiatki jedne żółte ,a drugie jakby jakaś skalnica .Dzisiaj jadłam takie sklepowe czereśnie ,ale to nie to co prosto z drzewa to dopiero jest smak
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Te czereśnie spędzą mi sen z oczu :D
Mam tylko cztery dorosłe różaneczniki i 5 małych sadzonek, do tego trochę wrzosów, 4 azalie japońskie i jedną wielkokwiatową. Nie jest to wielka kolekcja, ale mogłoby wszystko kwitnąć, skoro już posadziłam :evil: Rośnie jeszcze modrzewnica, golteria, brukentalia, enkiant i pieris, ten ostatni wreszcie dobrze przezimował i ma dużo czerwonych przyrostów. Nie spodziewam się kwitnienia, bo pierisy o pstrych liściach niechętnie zakwitają.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maryniu miło, że pozwiedzałaś moje zakątki, dziękuję ;:196, przez lata uzbierało się różnych krzewów, iglaków i innych różności do których przyzwyczajamy się, żal cokolwiek wyrzucić i tak powstaje busz. Dobrze, że ogródek nie jest duży bo zagubiłabym się w tym wszystkim. :D

Jadziu dziękuję za miłe słowa ;:196, gdy wiosna jest sprzyjająca to rośliny dobrze się rozwijają i ładnie kwitną. Wspominasz o ogórkach, czy już je odkryłaś, bo zastanawiam się czy ślimaki ich nie będą podjadały, u mnie też ślimaków jest dużo, pozżerały mi aksamitki. Ogórki mam jeszcze przykryte, u nas noce są zimne. Pytasz o roślinki skalne, ta pierwsza o żółtych kwiatach to Pragnia syberyjska a druga o różowych to Naradka, obie ładnie i obficie kwitną.

Ewuniu masz całkiem sporą kolekcję kwasolubów, wiele z nich to rarytasiki, dobrze, że przezimowały, u mnie wszystkie wrzosy wymarzły. Widziałam w sprzedaży modrzewnicę, to piękna roślina, miała różowe kwiaty, powiedziano mi, że na zimę trzeba ją okrywać. :D
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Modrzewnicy nie okrywałam. Przeniosłam ją jesienią razem z różanecznikami w lepsze miejsce i dobrze sobie poradziła. Gorzej z enkiantem, jeszcze mi nie kwitł, mimo okrywania.
Poszłam dziś do sadu szukać czereśni-znalazłam jedną zieloną. Sama pestka :;230
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

No właśnie Irenko trzeba bedzie sie rozejrzeć za tymi okazami ;:180 .Dzisiaj odkryłam ogórki ,bo robiłam stelaż ,żeby szły w górę .a inaczej nie mogłam go zrobić .One są już wyrośnięte i za ciepło było im pod folią .Na dodatek puszczaja wąsy i widzę zalążki kwiatowe a bez zapylania ani rusz ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”