Patrząc na zdjęcia Rh, to dech zapiera
Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz. 4
- JacekP
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz. 4
Irenko, Zapytałem o werbenę. Moja znajoma ma werbenę hastata i ta dobrze zimuje. Ty chyba kupiłaś inną.
- Gencjana

- Od: 27 sty 2010, o 22:14
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
W sumie dla rh ten rok okazał się dobry, pięknie kwitną. 
- Mirabela
- 1000p

- Od: 30 wrz 2011, o 14:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
I wreszcie mamy owoce!! Ja również cieszę się czereśniami. Obrodziły wspaniale. Ja swoje zabezpieczyłam siatkami maskującymi, ponieważ wyjeżdżam w tą sobotę, szpaki miały by radochę, a ja po powrocie we wtorek
. Rh są cudowne. W takim skupisku jest dopiero co oglądać.
Witaj Maryniu dziękuję
, pytasz ile mam odmian Rh i azalii, mam ich ponad 40 a powtarzają się tylko jeden Rh i jedna azalia reszta to każdy krzew inny, kilka azalii ma przyjemny zapach. Czereśnie podjadam, są smaczne tylko trochę drobne.
Witaj Selli7 miło cię gościć tym bardziej, że odwiedzasz mnie po raz pierwszy, serdecznie dziękuję za ciekawe porady.
Werbena, którą kupiłam jest posadzona w słonecznym miejscu i na razie ładnie rośnie, ciekawa jestem jakie będzie miała kwiaty.
Zeniu dziękuję za miłe słowa
, ostatnio przez upały i suszę mam o wiele więcej pracy w ogródku, gdy wracam do domu to na nic nie mam już ochoty, może gdyby trochę lat odjąć to byłoby inaczej.
Jacku dziękuję za pochlebne słowa oraz informację na temat werbeny, rzeczywiście nazwa jest inna, nie znam tych bylin więc trzeba uzbroić się w cierpliwość żeby zobaczyć co z tego wyjdzie, na razie ładnie rośnie i rozkrzewia się.
Adrianko rzeczywiście aura sprzyja Rh i azaliom tylko ostatnio zbyt duże nasłonecznienie przyspieszyło przekwitanie, Rh jeszcze wytrzymują ale azalie obsypują się, pełno kwiatów leży.
Mireczko dziękuję
, doczekaliśmy się ulubionych owoców, uwielbiam czereśnie, codziennie podjadam tylko, że te najładniejsze są wysoko, u nas w tym roku są wyjątkowo drobne bo jest ich bardzo dużo. Szpaki szkody nie robią bo tu na działkach jest wiele drzew czereśniowych. Widoki i zapachy wspaniałe, żeby tak było jak najdłużej.
Kolorowe maluchy

Witaj Selli7 miło cię gościć tym bardziej, że odwiedzasz mnie po raz pierwszy, serdecznie dziękuję za ciekawe porady.
Zeniu dziękuję za miłe słowa
Jacku dziękuję za pochlebne słowa oraz informację na temat werbeny, rzeczywiście nazwa jest inna, nie znam tych bylin więc trzeba uzbroić się w cierpliwość żeby zobaczyć co z tego wyjdzie, na razie ładnie rośnie i rozkrzewia się.
Adrianko rzeczywiście aura sprzyja Rh i azaliom tylko ostatnio zbyt duże nasłonecznienie przyspieszyło przekwitanie, Rh jeszcze wytrzymują ale azalie obsypują się, pełno kwiatów leży.
Mireczko dziękuję
Kolorowe maluchy

- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Irenko pokazałaś nie ziemskie widoki kwitnących różaneczników i azalii.
W tym roku pięknie Ci przezimowały, gdyż w ubiegłym pamiętam miałaś spore straty wśród azalii.
Miecznica moja jeszcze nie zakwitła, a te falbankowe bratki są przecudnej urody.
Czereśnie u nas co roku objadały szpaki w jedną noc, żadnego pożytku z nich nie było i M 3 szt wykopał.
Zostało jedno drzewo i pomimo, że ładnie kwitła, ale kwiat opadł.
Nie mam szczęścia do drzew owocowych.
W tym roku pięknie Ci przezimowały, gdyż w ubiegłym pamiętam miałaś spore straty wśród azalii.
Miecznica moja jeszcze nie zakwitła, a te falbankowe bratki są przecudnej urody.
Czereśnie u nas co roku objadały szpaki w jedną noc, żadnego pożytku z nich nie było i M 3 szt wykopał.
Zostało jedno drzewo i pomimo, że ładnie kwitła, ale kwiat opadł.
Nie mam szczęścia do drzew owocowych.
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Niesamowity widok kwitnących azalii i różaneczników
U mnie tylko jeden Rh będzie miał kwiaty, dobre choć tyle.
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Irenko śliczne te maleństwa, bardzo lubię takie mikruski
A i bratki niesamowite , bardzo ozdobne 
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Irenko, ciekawego przetacznika pokazałaś. Nie wiesz, jak się nazywa? Czy to niski, płożący?
Witam miłych gości, wróciłam dzisiaj wcześnie z działki bo pogoda była okropna, wichura, deszcz i bardzo zimno więc mam okazję pobuszować trochę na forum oraz nadrobić zaległości.
Tajko dziękuję za pochwały
, Rh i azalie rzeczywiście dobrze przezimowały i ładnie zakwitły ale szybko przekwitają, upalne i słoneczne dni wszystko przyspieszyły. Z czereśniami nie mamy problemów, szpaki wielkiej szkody nie robią.
Ewuniu dziękuję
, nie wiem ile masz Rh ale jak piszesz dobrze, że jeden zakwitnie, ta zima nie była dobra dla naszych roślin może następny rok będzie lepszy.
Agusiu dziękuję
, również lubię takie małe kwiatuszki, w tym roku wiele z nich ubyło. Ja z przyjemnością podziwiam twoje różności jakie pokazujesz.
Jacku nawet nie wiedziałam, że ten niebieski kwiatuszek to przetacznik, nie znam jego nazwy, jest płożący i ładnie wygląda wśród innych roślin.
Dzisiejsze zdjęcia, trudno je było zrobić przy takim wietrze.
Hortensja pnąca

Tajko dziękuję za pochwały
Ewuniu dziękuję
Agusiu dziękuję
Jacku nawet nie wiedziałam, że ten niebieski kwiatuszek to przetacznik, nie znam jego nazwy, jest płożący i ładnie wygląda wśród innych roślin.
Dzisiejsze zdjęcia, trudno je było zrobić przy takim wietrze.
Hortensja pnąca

- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Przyszłam pobuszować w Twoim buszu Iruś ! 40 azalii i rh
, iglaki , krzewy, byliny, warzywa ...no no...gdzie mi tam do Ciebie
.Pozdrawiam Cię milutko! 
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Pięknie kwitnące krzewuszki Irenko no i nieodłącznie związane z Twoim pięknym ogrodem różaneczniki.Kurcze jak one pięknie zakwitły jak jeden .Jak zwykle jestem nimi zachwycona
i nie tylko nimi .Mam nadzieję ,ze ślimaki przez noc nie dają sie do moich ogórków .Cały czas miałam je pod folią i tylko w dzień je wietrzyłam ,ale jeszcze nie kwitną chociaż mają już zalążki kwiatowe ,byle żadna zła siła ich nie powaliła.Z 53 strony 2 zdjęcia przed serduszką co to za kwiatki jedne żółte ,a drugie jakby jakaś skalnica .Dzisiaj jadłam takie sklepowe czereśnie ,ale to nie to co prosto z drzewa to dopiero jest smak
- ewamaj66

Te czereśnie spędzą mi sen z oczu
Mam tylko cztery dorosłe różaneczniki i 5 małych sadzonek, do tego trochę wrzosów, 4 azalie japońskie i jedną wielkokwiatową. Nie jest to wielka kolekcja, ale mogłoby wszystko kwitnąć, skoro już posadziłam
Rośnie jeszcze modrzewnica, golteria, brukentalia, enkiant i pieris, ten ostatni wreszcie dobrze przezimował i ma dużo czerwonych przyrostów. Nie spodziewam się kwitnienia, bo pierisy o pstrych liściach niechętnie zakwitają.
Mam tylko cztery dorosłe różaneczniki i 5 małych sadzonek, do tego trochę wrzosów, 4 azalie japońskie i jedną wielkokwiatową. Nie jest to wielka kolekcja, ale mogłoby wszystko kwitnąć, skoro już posadziłam
Maryniu miło, że pozwiedzałaś moje zakątki, dziękuję
, przez lata uzbierało się różnych krzewów, iglaków i innych różności do których przyzwyczajamy się, żal cokolwiek wyrzucić i tak powstaje busz. Dobrze, że ogródek nie jest duży bo zagubiłabym się w tym wszystkim.
Jadziu dziękuję za miłe słowa
, gdy wiosna jest sprzyjająca to rośliny dobrze się rozwijają i ładnie kwitną. Wspominasz o ogórkach, czy już je odkryłaś, bo zastanawiam się czy ślimaki ich nie będą podjadały, u mnie też ślimaków jest dużo, pozżerały mi aksamitki. Ogórki mam jeszcze przykryte, u nas noce są zimne. Pytasz o roślinki skalne, ta pierwsza o żółtych kwiatach to Pragnia syberyjska a druga o różowych to Naradka, obie ładnie i obficie kwitną.
Ewuniu masz całkiem sporą kolekcję kwasolubów, wiele z nich to rarytasiki, dobrze, że przezimowały, u mnie wszystkie wrzosy wymarzły. Widziałam w sprzedaży modrzewnicę, to piękna roślina, miała różowe kwiaty, powiedziano mi, że na zimę trzeba ją okrywać.
Jadziu dziękuję za miłe słowa
Ewuniu masz całkiem sporą kolekcję kwasolubów, wiele z nich to rarytasiki, dobrze, że przezimowały, u mnie wszystkie wrzosy wymarzły. Widziałam w sprzedaży modrzewnicę, to piękna roślina, miała różowe kwiaty, powiedziano mi, że na zimę trzeba ją okrywać.
- ewamaj66

Modrzewnicy nie okrywałam. Przeniosłam ją jesienią razem z różanecznikami w lepsze miejsce i dobrze sobie poradziła. Gorzej z enkiantem, jeszcze mi nie kwitł, mimo okrywania.
Poszłam dziś do sadu szukać czereśni-znalazłam jedną zieloną. Sama pestka
Poszłam dziś do sadu szukać czereśni-znalazłam jedną zieloną. Sama pestka
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
No właśnie Irenko trzeba bedzie sie rozejrzeć za tymi okazami
.Dzisiaj odkryłam ogórki ,bo robiłam stelaż ,żeby szły w górę .a inaczej nie mogłam go zrobić .One są już wyrośnięte i za ciepło było im pod folią .Na dodatek puszczaja wąsy i widzę zalążki kwiatowe a bez zapylania ani rusz