Wpadłam ponownie - tym razem w poszukiwaniu latarenki
Zielony świat Moniki
- __asiulka__
- 200p

- Od: 3 maja 2012, o 21:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Zielony świat Moniki
Hej Monisia 
Nigdzie jej nie dojrzałam, ale rozkoszowałam się pięknem Twojego balkonu
Jest cudny
I wydaje mi się, że działka dzięki Tobie też zyska blask i będzie nas wszystkich zachwycać 
- Niunia1981
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 sie 2011, o 15:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dzień dobry !!
Lineto - fajnie że podobają ci się moje fotoreportaże
no i ja na drzewie
W następny weekend znowu będziemy na działce silną ekipą to na pewno będę kolejne zdjęcia
Stokrotkarnia - dzięki kochana
postaram się zrobić zdjęcia reszty balkonu żeby było widać pozostałe kwietniczki
Manenko - ja też kocham kwiatki i teraz mam i w domu i na balkonie i jeszcze będą na działce
Żyć nie umierać
Asiulko - zdjęcie latarenki jest chyba w poprzednim wątku ale zrobię nowe i wstawię specjalnie dla ciebie
Lineto - fajnie że podobają ci się moje fotoreportaże
Stokrotkarnia - dzięki kochana
Manenko - ja też kocham kwiatki i teraz mam i w domu i na balkonie i jeszcze będą na działce
Asiulko - zdjęcie latarenki jest chyba w poprzednim wątku ale zrobię nowe i wstawię specjalnie dla ciebie
- rapunzel

- Od: 26 lip 2011, o 18:49
Niunia, szkoda wielka tej pelargonii, bo te, co pokazywałaś były zjawiskowe. Mam nadzieję, ze uda ci się ją ukorzenić.
Co do dziurek w osłonkach to dobry pomysł, bo chyba nie ma rośliny poza ciborą, która lubi stać ciurkiem w wodzie. Podlewanie 2w1 to tez dobry pomysł i jaki ekologiczny i ekonomiczny zarazem. 
- Niunia1981

Jagodo - mi też szkoda tej pelargonii bo miała mieć śliczne kwiatki ale trzymam za nią kciuki
Otworki w osłonkach będę wiercić w niedzielę bo dzisiaj po pracy lecę na działeczkę zrobić oprysk przeciw mszycom, a jutro wiadomo - trzeba odwiedzić mamusię na Dzień Matki
Moja tunbergia niestety nie poradziła sobie na balkonie
Słonko spaliło jej listki, jedną już wyrzuciłam
Dzisiaj wieczorem zdejmę ją z linek, przesadzę to co się uratowało, będę musiała podciąć, kupię zwykłą kratkę bambusową i mam nadzieję, że odżyje. Plan mam nowy - zamontuję kratki jak Oksi - od balustrady do sufitu (dwie sztuki szerokie na 60 cm) i jakiekolwiek pnące roślinki będą posadzone od środka balkonu w wysokich donicach stojących na podłodze i będą pnąć się po stronie południowej - teraz tunbergia rosła w doniczce wiszącej na balustradzie po stronie zewnętrznej i na zachodniej stronie balkonu. Mam nadzieję, że to coś pomoże bo szkoda mi zrezygnować z tylu pięknych pnących roślinek
Właśnie znalazłam coś ciekawego w internecie, wklejam linka, może ktoś wykorzysta pomysł na taką aranżacje bo uważam że jest rewelacyjny : http://www.e-ogrodek.pl/a/7990,pomysl-na-kwietnik
Otworki w osłonkach będę wiercić w niedzielę bo dzisiaj po pracy lecę na działeczkę zrobić oprysk przeciw mszycom, a jutro wiadomo - trzeba odwiedzić mamusię na Dzień Matki
Moja tunbergia niestety nie poradziła sobie na balkonie
Właśnie znalazłam coś ciekawego w internecie, wklejam linka, może ktoś wykorzysta pomysł na taką aranżacje bo uważam że jest rewelacyjny : http://www.e-ogrodek.pl/a/7990,pomysl-na-kwietnik
- gosiakmala
- 500p

- Od: 9 sty 2011, o 14:27
bombowo u Ciebie!
Moja Milowa
Pozdrawiam Gosia
Małżeństwo jest to związek, w którym jedna osoba ma zawsze rację, a druga to mąż ;)
Pozdrawiam Gosia
Małżeństwo jest to związek, w którym jedna osoba ma zawsze rację, a druga to mąż ;)
- milkicja

- Od: 6 kwie 2010, o 18:19
Ojej jak u Ciebie pięknie i kolorowo.
Działka cudna. Ogrom pracy trzeba włożyć, ale jaki będzie efekt!!!!
Kwiaty balkonowe śliczne i te piękne osłonki. A król żaba rewelacja.
Działka cudna. Ogrom pracy trzeba włożyć, ale jaki będzie efekt!!!!
Kwiaty balkonowe śliczne i te piękne osłonki. A król żaba rewelacja.
- Niunia1981

Gosiu Milenko dziękuję za wizytę i miłe słowa
Staram się aby było ładnie bo to straszna frajda usiąść sobie wieczorkiem na ukwieconym balkoniku, zresztą uwielbiam kwiatki i grzebanie w ziemi
Staram się aby było ładnie bo to straszna frajda usiąść sobie wieczorkiem na ukwieconym balkoniku, zresztą uwielbiam kwiatki i grzebanie w ziemi
- __asiulka__
- 200p

DziękujęNiunia1981 pisze: Asiulko - zdjęcie latarenki jest chyba w poprzednim wątku ale zrobię nowe i wstawię specjalnie dla ciebie
- Niunia1981

-
oksi
- 1000p

- Od: 18 lut 2012, o 18:21
Ałe słodziaczek z niego.
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=51384" onclick="window.open(this.href);return false; rosliny Oksi.
- __asiulka__
- 200p

Dokładnie to samo miałam napisać co oksi - świetny słodziaczek
Obgryza meble i kable czy jest raczej kulturalnym stworzonkiem? 
- Niunia1981

Asiu słodko to on tylko wygląda
diabeł wcielony
Ale kochany mimo wszystko
Ale kochany mimo wszystko
- semper

- Od: 27 lis 2011, o 10:12
Moniko, a nie możesz przenieśc niektórych tunbergii na działkę?
- Niunia1981

Jureczku na działce nie mam jeszcze wody, będzie za jakieś 1,5 miesiąca, wodę pożyczam od sąsiadów w baniaczkach do podlania tych kilku kwiatuszków co mam i wolałabym nie nadużywać ich cierpliwości. Zresztą wczoraj ściągnęłam tunbergię, z precyzją chirurga odplatałam resztki z linek, obcięłam spalone liście i posadziłam do donicy z dużą kratką bambusową. Musiałam obciąć o połowę, ale widziałam że wypuszcza dużo nowych pędzików więc jest szansa na przeżycie. Stoi sobie teraz spokojnie na balkonie, na podłodze w mniej nasłonecznionycm kąciku i myślę że będzie dobrze
Mam jeszcze jedną paczkę nasion i na przyszły rok na 100% wysieję i połowę zaniosę na działeczkę bo bardzo mi się podoba ta roślinka. Dodam że połowę sadzonek tegorocznych na działkę dostała moja mama i jej radzą sobie świetnie.
Człowiek uczy się na błędach
Mam jeszcze jedną paczkę nasion i na przyszły rok na 100% wysieję i połowę zaniosę na działeczkę bo bardzo mi się podoba ta roślinka. Dodam że połowę sadzonek tegorocznych na działkę dostała moja mama i jej radzą sobie świetnie.
Człowiek uczy się na błędach
- Locutus

- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Kontakt:
Królik naprawdę kochany. 
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI