Ewuś oj tak.....sucho jest naprawdę, ja też podlewam, bo inaczej roślinki przekwitają dosłownie w oczach....piwonie rano się otwierają a wieczorem już opadają
Grażynko tez się nad tym zastanawiałam......roślinki zakwitają jakby na wyścigi....strasznie się spieszą....jeszcze się nie zdarzyło, żeby kwitły u mnie różaneczniki i krzewuszki jednocześnie....teraz właśnie tak jest...nieprawdopodobne

tak samo inne kwiaty, lilie już olbrzymie, te w ogrodzie prawie dorównują tym , które posadziłam w domu. Różnica w kwitnieniu będzie może ze 2 tygodnie .....wiele tych ogrodowych ma już widoczne pąki

Dziwne strasznie to wszystko

....tak sie zastanawiam co będzie kwitło późnym latem i jesienią jeżeli już teraz wszystko tak się wyrywa....
Aniu-bananiu cieszę się, ze podoba Ci się ten zestaw, ja również bardzo go lubię. Liliowiec już wspaniale rozkwitł, i teraz widok jest naprawdę fajny
Tajeczko dziękuję za miłe słowa

ale tak naprawdę wcale on nie taki zadbany....dosłownie nie nadążam z wyrywaniem zielska, rośnie na potęgę, jak szalone.....niby ogródek niewielki , ale jak dojdę do końca z plewieniem....to już muszę zaczynać od początku, bo znów mnóstwo maleńkich chwastów się pojawia wszędzie.....
Różyczki faktycznie niektóre odbijają....ale cóż z tego jak pojawiła się u mnie bruzdownica, której nigdy w życiu nie było w moim ogrodzie i kończy dzieło zniszczenia, które rozpoczęła zima
Grażynko nasionek to u mnie nie ma, bo zawsze je obcinam po kwitnieniu, wtedy znów zakwitają późnym latem. Ale wyślę Ci sadzoneczkę
Maryniu chabry faktycznie bardzo ładnie się rozrastają, ale u mnie rosną w takich miejscu, ze mogą być spore kępy....a jak zbyt szaleją to je po prostu temperuję
Kasiu Może jakieś malutkie kłącze asterka przywędrowało do Ciebie z inną roślinką
Co to mojego trawniczka....to faktycznie pozostały z niego już tylko wijące się pomiędzy rabatkami rzeczki
Kasiu wspaniałe jest to, ze będąc na Forum wciąż się uczymy , o nowych roślinkach o ich pielęgnacji....wciąz coś nowego poznajemy....ja też nie miała pojęcia o wielu roślinach.....a o ilu jeszcze nie wiem
Mariolu ja mam tylko chabrowe, ale widziałam w innych ogródkach fioletowe i bielutkie i wszystkie są śliczne
Zaczął się czas goździków.....w ogródku pachnie jak w perfumerii......nie mogę przestać się zachwycać tymi zapachami....
Na fotkach jest 6 odmian goździków, ale są tak podobne do siebie, że aż trudno to zauważyć