Ogródek AGNESS cz. 11

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz. 11

Post »

AGNESS pisze: Aster alpejski
Obrazek
Agness, u mnie też rośnie ten słodziak i nie wiedziałam co to, dzięki ;:196
Nie przypominam sobe, żebym to sadziła... ;:218 czy mogło się samo wysiać..?
Patrząc na Teoje rabatki i wąskie pasy trawnika pomiędzy stwierdza, ze u mnie te proporcje nieco zachwiane... :;230 chyba zaplanuje kolejne darniowanie.. ;:224
Piękne chabry, to mój ulubiony kolorek ;:167 nie wiedziałam, ze są odmiany wieloletnie... ;:173 jejciu, jak ja mało wiem :lol: dobrze, że każda wizyta u Ciebie poza wrażeniami estetycznymi ma cenny walor edukacyjny ;:108
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A ja miałam takiego astra białego i fioletowego i gdzieś sie zapodziały :(
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewuś oj tak.....sucho jest naprawdę, ja też podlewam, bo inaczej roślinki przekwitają dosłownie w oczach....piwonie rano się otwierają a wieczorem już opadają :(

Grażynko tez się nad tym zastanawiałam......roślinki zakwitają jakby na wyścigi....strasznie się spieszą....jeszcze się nie zdarzyło, żeby kwitły u mnie różaneczniki i krzewuszki jednocześnie....teraz właśnie tak jest...nieprawdopodobne :roll: tak samo inne kwiaty, lilie już olbrzymie, te w ogrodzie prawie dorównują tym , które posadziłam w domu. Różnica w kwitnieniu będzie może ze 2 tygodnie .....wiele tych ogrodowych ma już widoczne pąki ;:oj Dziwne strasznie to wszystko :roll: ....tak sie zastanawiam co będzie kwitło późnym latem i jesienią jeżeli już teraz wszystko tak się wyrywa....

Aniu-bananiu cieszę się, ze podoba Ci się ten zestaw, ja również bardzo go lubię. Liliowiec już wspaniale rozkwitł, i teraz widok jest naprawdę fajny :D

Tajeczko dziękuję za miłe słowa ;:196 ale tak naprawdę wcale on nie taki zadbany....dosłownie nie nadążam z wyrywaniem zielska, rośnie na potęgę, jak szalone.....niby ogródek niewielki , ale jak dojdę do końca z plewieniem....to już muszę zaczynać od początku, bo znów mnóstwo maleńkich chwastów się pojawia wszędzie.....
Różyczki faktycznie niektóre odbijają....ale cóż z tego jak pojawiła się u mnie bruzdownica, której nigdy w życiu nie było w moim ogrodzie i kończy dzieło zniszczenia, które rozpoczęła zima ;:145

Grażynko nasionek to u mnie nie ma, bo zawsze je obcinam po kwitnieniu, wtedy znów zakwitają późnym latem. Ale wyślę Ci sadzoneczkę :wit

Maryniu chabry faktycznie bardzo ładnie się rozrastają, ale u mnie rosną w takich miejscu, ze mogą być spore kępy....a jak zbyt szaleją to je po prostu temperuję 8-) :lol:

Kasiu Może jakieś malutkie kłącze asterka przywędrowało do Ciebie z inną roślinką :D
Co to mojego trawniczka....to faktycznie pozostały z niego już tylko wijące się pomiędzy rabatkami rzeczki 8-) :lol:
Kasiu wspaniałe jest to, ze będąc na Forum wciąż się uczymy , o nowych roślinkach o ich pielęgnacji....wciąz coś nowego poznajemy....ja też nie miała pojęcia o wielu roślinach.....a o ilu jeszcze nie wiem :roll: :lol:

Mariolu ja mam tylko chabrowe, ale widziałam w innych ogródkach fioletowe i bielutkie i wszystkie są śliczne :D

Zaczął się czas goździków.....w ogródku pachnie jak w perfumerii......nie mogę przestać się zachwycać tymi zapachami....

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Na fotkach jest 6 odmian goździków, ale są tak podobne do siebie, że aż trudno to zauważyć 8-) :lol:
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Zobacz na pw.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Aguś, urocze są te goździki :) Moje też już lada moment zakwitną, ale mam ich sporo mniej.
Miłego weekendu ;:196
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
anabanana
1000p
1000p
Od: 5 lut 2012, o 12:38

Post »

...ale na czwartym, piątym, szóstym i siódmym jest chyba jedna i ta sama odmiana? :lol:
Chciałabym bardzo wiedzieć, jaka - wpadła mi w oko i nie chce wyjść...
Gdybym nie była człowiekiem, byłabym grzybem.
Modraszkowa Łąka, Lato na Modraszkowej
Ogrody postrzelone lub nie całkiem
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Jezu, jakie zdjęcia... przewijam góra-dół i napatrzeć się nie mogę... nie dość że obiekty wdzięczne, to Twoje umiejętności mnie wpędzają w kompleksy...
Z wielką przyjemnością do Ciebie zaglądam ;:196
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu ;:196

Moniś ja goździki bardzo lubię i rozsadzam te, które mam po całym ogródku.....bardzo mi się podobają te srebrne kępki na tle zieleni nawet jak nie kwitną :roll: :lol:
Tobie również życzę miłego , słonecznego weekendu ;:196

Aniu-bananiu zgadza się to te same, ale jak się nazywają nie mam pojęcia....Zapisuj sobie na co masz u mnie ochotę to zdziałamy jakąś paczuszkę 8-) :D

Aguś bardzo Ci dziękuję, naprawdę bardzo się cieszę, że lubisz do mnie zaglądać i że podobają Ci się fotki, bo ja wciąż nieodmiennie zachwycam się Twoimi ;:196
Awatar użytkownika
anabanana
1000p
1000p
Od: 5 lut 2012, o 12:38

Post »

Aguś, musiałabym zatrudnić stenotypistkę, bo podoba mi się wszystko :;230
Buziak za dobre chęci ;:196
Gdybym nie była człowiekiem, byłabym grzybem.
Modraszkowa Łąka, Lato na Modraszkowej
Ogrody postrzelone lub nie całkiem
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55

Post »

Agniesiu prześliczne masz gożdziki czy te różowe tak ładnie pachną jak białe ? I Rh bajeczne czy one wszystkie mają miejsca zacienione wydawało mi się że ogród masz raczej słoneczny ?
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu to notuj to na co naaaajbaaaardziej masz ochotę 8-) :lol: Roślinki lubią być dzielone :wink: :lol:

Isiu różowe pachną bardzo przyjemnie, jednak zdecydowanie najpiękniej pachną białe....no równać mogą się z nimi jedynie pierzaste różowe, które jeszcze nie zakwitły :D
Ogródek faktycznie mam w większości słoneczny, ale jest trochę dużych drzew owocowych, które dają cień. Rabatka z rh jest od południa w cieniu domu. Ale kilka rododendronów mam na ,, patelni,, i naprawdę wspaniale sobie radzą....myślę, ze to zależy od odmiany...
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

jej ile goździków! ;:oj i jakie fajne kolorki! ;:oj
no widzę, że czerwony tez jest to sobie na takiego zapoluje i pójdzie na czerwoną rabatkę :heja
uwielbiam Twój ogród....... ;:196
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Morze gożdzikowe........aż zapachniało.
Te roślinne wyścigi czasem bywają dziwne.
Mnie teraz dopiero będzie kwitła gwiazdnica.
A u innych dawno już przekwitła. :roll:
No i susza do potęgi a deszczu nie widać. ;:185
Grażyna.
kogro-linki
andrzejek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2010, o 11:45

Post »

Aga :wit Piękne kępy goździków .Ja ma kilka kępek kropkowanego ,ale tylko czerwony kolor .Mam ze 3 kępki z nasion to szybciutko się rozrastają i pięknie wyglądają .Teraz chce nasionek pozbierać ,albo kupić jak znajdę i ponasadzać w wielu miejscu na rabatach ,bo fajnie wyglądają takie poduche i nie trzeba ściółkować rabat ,tylko goździków nasadzić :;230
Awatar użytkownika
Sasanka18
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2010, o 19:25

Post »

Aguś :wit
Pospacerowałam po ścieżkach u Ciebie i nadziwić się nie mogę ,jak jest kolorowo
warto nieraz podpatrzeć u innych i wprowadzić coś u siebie mówię o chabrze,
u mnie rośnie "niechciany" /jest usuwany systematycznie/ a jak pięknie wygląda w dużej kępie
-jeśli pozwolisz to skopiuję u siebie ;:138
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”