Ogród działkowy w Maksie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Simbi
500p
500p
Od: 7 paź 2011, o 22:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród działkowy w Maksie

Post »

Ale pięknie wszystko rośnie ;:138 Różyczki odbijają jak szalone. piwonie i krzewuszka normalnie powalają. Pięknie Mireczko ;:196
Zrób dwa kroki do drzwi marzeń..
I możesz być gdzie chcesz...

Moje pierwsze kroki - Alicja
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A ja poproszę zdjęcie tych pięknych bordowych piwonii :) jestem w nich zakochana.
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p
Od: 30 wrz 2011, o 14:12

Post »

Dzięki za miłe słowo. To prawda jest teraz cudnie. Same zauważcie , jak będzie u Was jak podrosną wasze nowe nasadzenia. Cały czas siedzi mi w głowie ten perukowiec nieszczęsny- tak liczyłam, że będą w tym roku peruki :(
Justynko, obiecuję, że jeszcze wkleję te piwonie. teraz to kilka roślinek przed kwitnieniem i niespodzianka:

Proszę ta dla Ciebie ;:180

Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Anabell już zawiązuje pąki
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

i niespodzianka - czereśnie. Już łapią kolorek

Obrazek Obrazek

Starałam się, aby ją wcześnie opryskać na mszycę, założone były opaski i mam nadzieję, że robaczków nie będzie. Będą ciemno -krwiste.
Awatar użytkownika
Lusia 57
1000p
1000p
Od: 8 sty 2011, o 13:42

Post »

Mireczko ale narobiłaś mi smaczku. Bardzo lubię czereśnie. A moje zostały ... po drugiej stronie. Ale posadzę sobie jesienią po swojej stronie.
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

;:196
Awatar użytkownika
Simbi
500p
500p

Post »

Śliczne czeresienki, aż ślinka cieknie . Szpaki nie objadają ?
W miejscu gdzie stoi mój dom rosły 30letnie wielkie czereśnie, bardzo obficie owocujące. Niestety nie było możliwości ich zachowania , do tej pory ubolewam, a miejsca na czereśnię niestety nie mam

Awatar użytkownika
manenka71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sty 2011, o 11:45

Post »

jak mowa o czeresniach to ja sie dzis ich najadlam ,te wczesne juz dojrzewaja po niedzieli jak nie bedzie ciagle padac (bo zauwazylam ze jak dochodza czeresnie i truskawki to u nas w rejonie wtedy zczyna padac)to juz beda dobre
i mam pytanko czy mozna te wczesne czeresnie zaprawiac???nie przejemy ich ,no chyba ze szpaki bedą szybsze
Pozdrawiam Marzena
Mój ogród Mój ogród cz.2
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p

Post »

Dzisiaj jeszcze ładniejsze czereśnie. Warto mieć jakiś owoc . Fajnie tak sobie urwać , skubnąć to i owo.
Ja czereśnie to tylko robię-smażę na dżem- konfiturę. Do ciasta jak znalazł i na chlebek, naleśniczek. Ale sobie narobiłam apetytu.
Justynko, wyobraź sobie, że już zaczynają opadać płatki piwonii. Nie jest taka trwała. Te późniejsze i owszem, one to bardzo długo kwitną i mocno się trzymają na łodyżkach.
Lucunko, drzewko jest nie wysokie, może można byłoby ją przesadzić jesienią. Córci będzie jej brak, chyba, że pójdzie na pachtę lub legalnie jeszcze je zbierzesz. Chociaż pół drzewa Twoje, prawda?
Awatar użytkownika
imer
1000p
1000p
Od: 29 lip 2011, o 15:51
Kontakt:

Post »

Witaj Mireczko,
Cieszę się, że różyczki CI jednak odbiły :tan
Ale czereśnie super, mam małą czereśnie u siebie ale jakoś nie potrafię o nią zadbać i ma malutko owoców, to samo z wiśnią, a wczoraj jeszcze okazało się że na wiśni część kwiatostanów uschła zupełnie. Nie mam pojęcia dlaczego :(
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p

Post »

Remi, na przyszły rok to dobrze je nawadniaj( połóż wąż w pobliżu pnia i malutki strumień wody niech sie leje pod drzewo. Na wiosnę założyć opaski przylepne na pień. I opryski gałązek, szczególnie młodziutkich listków , preparatem na mszycę. Moje gałązki wiśni też maja niektóre gałązki i owocniki uschnięte. Ale myślę, że one były narażone na te przymrozki wcześniejsze i przemarzły.
Awatar użytkownika
santia
500p
500p
Od: 16 mar 2011, o 22:15

Post »

Juhu, odbiły różyce ;))) Cieszę się razem z Tobą ;)
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mirko...a jednak róże odbiły. Ja swoje wszystkie wywaliłam prócz jednej...dziś właśnie dojrzałam że ta jedna , jedyna zostawiona odbija. Może te wywalone także by odbiły...no cóż. ;:7 . Czeresinki wyglądają smakowicie. Hosty piękne zieloniutkie a i piwonie ;:215
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p

Post »

Jestem jak przeciąg. Wpadliśmy kwiatki podlać na balkonie. Już wszystko poustawiane w domku. Nawet całkiem to wygląda. Wymiarowo akurat pasuje.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Jeszcze dwie róże odbijają. Nie bardzo pamiętam które to są. Piwoni szał, lada moment się zacznie. Czereśnie już są zabezpieczone przed szpakami. Jak przyjedziemy z wesela to wszystkie muszę od razu zerwać, bo będą bardzo dojrzałe. Szpaki zwiadowcy już robią rozeznanie. Nie śmiejcie się, ale jednego roku je obserwowałam i zauważyłam jak działają.

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Dyshia
1000p
1000p
Od: 17 lut 2010, o 12:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mirko, co tam za odmiany posadziłaś w swoim kaciku hostowym? :) Coś jeszcze bedziesz dosadzać? Ja dzisiaj też jeden będę tworzyć, chociaż nie wiem, czy nie skończy się na przygotowaniu podłoża. :lol: Takich kuchni na działce to chyba za dużo się nie znajdzie, nawet ciasto z owocami można wypiec na miejscu. ;:215
Awatar użytkownika
Simbi
500p
500p

Post »

Mireczko wszystko czego kobieta moze potrzebować w kuchni to jest, niczego nie zabraknie. Świetnie wszystko wygląda po remoncie. Czereśnie dobrze,że zabezpieczyłaś, z pewnością by oskubały do ostatniej sztuki.

Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”