Moje działkowo- parapetowe królestwo.
- rapunzel
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 26 lip 2011, o 18:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moje działkowo- parapetowe królestwo.
Zeniu, dobrze, żebyś w najbliższym czasie wpadła po tę fuksję, bo za jakiś czas może być problem z transportem. 

- Wanda7
- -Moderator Forum-. 
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Świetna ta twoja żółciutka smagliczka. Moja strasznie powyciągała pędy i kwitnie tylko na końcach. Ale jest już stara, a więc może dlatego.
Masz piękną wyrośniętą azalię. Mówię o tej żółtej, bo to chyba ona, jeśli się nie mylę. Jaka to odmiana? Może wiesz?

Masz piękną wyrośniętą azalię. Mówię o tej żółtej, bo to chyba ona, jeśli się nie mylę. Jaka to odmiana? Może wiesz?
Zeniu jak kolorowo jest w twoim ogródku, biała serduszka śliczna nawet mrozy jej nie zmogły. Azalia to okazały krzew a jak obficie kwitnie, czy ona pachnie?  Żurawki wyglądają tak dobrze jak gdyby były niedawno posadzone moje zaczynają dopiero odbijać. Twój Rh ma piękny kolor. 

- sylvia_sirena
- 1000p 
- Od: 23 lis 2009, o 11:52
Zeniu mowiłaś że smutno u ciebie i nic nie kwitnie a tu widze raj , dawno mnie nie było ale jestem na chwile , może w sobote pojade do siebie bo na razie robie na 14 i nie mam szans jak jechać na działke , a szkoda. 

- 
				kropelka
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Piękne widoczki. Ta zółta azalia to pontyjska? No i biała serduszka  Pięknie
  Pięknie 

Pięknie
  Pięknie 
- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Witam wszystkich...dziś tak ogólnie   a to za sprawą pośpiechu. Wpadłam do domku aby pozałatwiać kilka pilnych spraw i hajda znów na działeczkę.
  a to za sprawą pośpiechu. Wpadłam do domku aby pozałatwiać kilka pilnych spraw i hajda znów na działeczkę.  Ostatnie upały troszkę doskwierają, ale to nic lepsza dla mnie taka pogoda niż deszcz. Kwiatki...coś tam zawsze kwitnie.
 Ostatnie upały troszkę doskwierają, ale to nic lepsza dla mnie taka pogoda niż deszcz. Kwiatki...coś tam zawsze kwitnie.   . Popis dają teraz azalie. Dobrze że chociaż te nie dały się zimowym mrozom.
 . Popis dają teraz azalie. Dobrze że chociaż te nie dały się zimowym mrozom. 

a to za sprawą pośpiechu. Wpadłam do domku aby pozałatwiać kilka pilnych spraw i hajda znów na działeczkę.
  a to za sprawą pośpiechu. Wpadłam do domku aby pozałatwiać kilka pilnych spraw i hajda znów na działeczkę.  Ostatnie upały troszkę doskwierają, ale to nic lepsza dla mnie taka pogoda niż deszcz. Kwiatki...coś tam zawsze kwitnie.
 Ostatnie upały troszkę doskwierają, ale to nic lepsza dla mnie taka pogoda niż deszcz. Kwiatki...coś tam zawsze kwitnie.   . Popis dają teraz azalie. Dobrze że chociaż te nie dały się zimowym mrozom.
 . Popis dają teraz azalie. Dobrze że chociaż te nie dały się zimowym mrozom. 

- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zeniu masz racje, śliczne azalie!!
A ta roślinka o pstrokatych liściach pod zdjęciami azalii to co?? Bo śliczne

A ta roślinka o pstrokatych liściach pod zdjęciami azalii to co?? Bo śliczne

- sylvia_sirena
- 1000p 
- Od: 23 lis 2009, o 11:52
Zeniu byłam wczoraj na działce a tam susza trawa wysoka i mnustwo chwastów  , ale jak wiesz mam kilka problemów i nie jeżdziłam na dziłkę bo nie było czasu , więc wczoraj ostro wzieliśmy się do roboty , mąż kosił trawe ja podlewałąm do bólu i z warzywniaka wyrywałam chwasty żeby posadzić pomidory z domu , ale się udało mysle że dziś też pojedziemy na działkę chodzby dlatego żeby podlać . Musze się przyznać ja mam jeszcze w piwnicy nie posadzone dalie   no ćóż to tak jest jak są problemy .A u ciebie znów kolorowo i przyjemnie
 no ćóż to tak jest jak są problemy .A u ciebie znów kolorowo i przyjemnie  

- rapunzel
- Od: 26 lip 2011, o 18:49
Zeniu, jestem bardzo ciekawa, co tam kupiłaś na tym targu i mam nadzieję, ze się wkrótce pochwalisz kolorowymi jednorocznymi. Ja dziś walczyłam z pokusą, żeby kupić tytoń ozdobny, ale udało mi się wygrać tę walkę, cos mi mówi jednak, że nie na długo.  

- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Witaj Moniko. Ta pstrokata roślinka to tegoroczny nabytek. Nazwę znałam ale chwilowo zapomniałam.   . To znaczy nazwa została na działce.
 . To znaczy nazwa została na działce.   

Sylwio witaj. Trawę kosiłam już pewnie trzy razy i to własnoręcznie. Chwastów w trawie u mnie także pełno..jeśli uda mi się jutro coś kupić na dwuliścienne to zaraz będę pryskać. Co do dali , moje już na wierzchu i rosną. Nie martw się jednak swoimi. Jeśli dobrze przezimowały to po paru dniach także będą już twoje na wierzchu. Dziś wróciłam z działeczki ale jutro znów zmykam. Nie ma to jak na działce. 

Jagódko..za wiele na ryneczku nie kupiłam, choć nie powiem wszystkiego było mnóstwo. Kupiłam zwisające pelargonie i niecierpki. Więcej już się nie dało...miałam tylko dwie ręce. . I tak po drodze coś się odłamało.
 . I tak po drodze coś się odłamało.  

Sylwio witaj. Trawę kosiłam już pewnie trzy razy i to własnoręcznie. Chwastów w trawie u mnie także pełno..jeśli uda mi się jutro coś kupić na dwuliścienne to zaraz będę pryskać. Co do dali , moje już na wierzchu i rosną. Nie martw się jednak swoimi. Jeśli dobrze przezimowały to po paru dniach także będą już twoje na wierzchu. Dziś wróciłam z działeczki ale jutro znów zmykam. Nie ma to jak na działce.

Jagódko..za wiele na ryneczku nie kupiłam, choć nie powiem wszystkiego było mnóstwo. Kupiłam zwisające pelargonie i niecierpki. Więcej już się nie dało...miałam tylko dwie ręce.

Zeniu cudowne widoki, ogródek mieni się różnymi kolorami, Rh i azalie pięknie kwitną, goździkowa obwódka też robi wrażenie a zwłaszcza zapach jaki się rozchodzi, odpoczynek w pobliżu niej to sama przyjemność.  

- 
				Monia68
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Zeniu, masz śliczne azalie!! Zresztą w ogóle lubię Twój ogród   

Na pewno miło spędzasz czas na działce. A u mnie drugi tydzień szpital w domu- P najpierw złapał wirusówkę z wysoką gorączką, a od piątku zapalenie płuc...
Pozdrawiam Cię serdecznie

Na pewno miło spędzasz czas na działce. A u mnie drugi tydzień szpital w domu- P najpierw złapał wirusówkę z wysoką gorączką, a od piątku zapalenie płuc...
Pozdrawiam Cię serdecznie

- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zeniu cudowne azalie...i tyle kolorów w ogródku 

- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Zeniu pięknie jest u Ciebie na działce. Bardzo ładne zdjęcia pokazałaś.
Ta roślina z kolorowymi liśćmi, to chyba jasnota plamista variegata.

Ta roślina z kolorowymi liśćmi, to chyba jasnota plamista variegata.
- gajowa
- Od: 11 maja 2011, o 07:34
Nie będę oryginalna  masz piękne azalie!
  masz piękne azalie!
I wszystko tak pięknie wylizane i wyczesane 

A ten iglak, z którego zrobiłaś bonzai, to jaki?

masz piękne azalie!
  masz piękne azalie!I wszystko tak pięknie wylizane i wyczesane

A ten iglak, z którego zrobiłaś bonzai, to jaki?
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki

Moje wątki