Ogródek AGNESS cz. 11
- Elzbieta1962
- 50p

- Od: 28 sie 2011, o 18:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogródek AGNESS cz. 11
Aguś.... cudny ogród i cudne zdjęcia. Jesteś mistrzem nie tylko kwiatów, ale i foto.
Pozdrawiam
Ela
Ela
- JacekP
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jak nasycić oczy pięknymi kompozycjami i zdjęciami to tylko u Ciebie
Zimowity dopisuję do listy
Zimowity dopisuję do listy
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
To wspaniale, że się udało.
Teraz będzie już tylko lepiej.
Teraz będzie już tylko lepiej.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 5 paź 2009, o 15:36
No chyba nie będę popularna jak powiem że jest pięknie u Ciebie
Ja dzisiaj wystawiłam już roślinki które zabierałam do domu,trudno nie będę się z nimi bujać do czerwca 
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
- nirali

- Od: 16 lis 2011, o 12:20
Agniesiu ścieżka rewelacyjna
Właśnie szukam ciekawych roślin by do swojej coś dosadzić
Docelowo ma być tajemnicza ale roślin brakuje ciut.
Dziś byłam niby z myślą coś dokupić ale zamiast bylin to w łapki wpadł mi buk pendula bo dawno go chciałam mieć więc....no i wiąz też był konieczny i przyjechał ze mną
Zdjęcia to Ty potrafisz robić
Właśnie szukam ciekawych roślin by do swojej coś dosadzić
Dziś byłam niby z myślą coś dokupić ale zamiast bylin to w łapki wpadł mi buk pendula bo dawno go chciałam mieć więc....no i wiąz też był konieczny i przyjechał ze mną
Zdjęcia to Ty potrafisz robić
-
edulkot

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Pięknie i kolorowo mimo deszczu, szkoda że nas omija ten deszcz.
Koniecznie chcę kupić azalię pontyjską, czystą bez żadnych mieszańców, na nią zawsze będę miała miejsce.
Koniecznie chcę kupić azalię pontyjską, czystą bez żadnych mieszańców, na nią zawsze będę miała miejsce.
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Tajeczko dziękuję
Z deszczu bardzo się ciesze, było już naprawdę bardzo sucho. Teraz roślinki napiły się do syta, a od jutra znów zaczną się upały...Mam nadzieję, że tej wiosny zagrożenie przymrozkami minęło bezpowrotnie....
Moniś bardzo dziękuję
Jagódko dziękuję
bardzo się cieszę, że podoba Ci się.....u mnie faktycznie roślinek jest sporo, ale to takie popularne kwiatuszki, żadne tam perełki. Ale bardzo je wszystkie lubię
Mariolu dziękuję
Cieszę się, z trochę się ochłodziło, to przynajmniej możemy nacieszyć się dłużej kolorkami różaneczników, gdyby były takie upały jak wcześniej, to krzewy przekwitłyby błyskawicznie.....a tak jeszcze trochę nas pocieszą
Reniu mam nadzieję, ze żadnych strat nie ma....już biegnę do Ciebie zobaczyć relację z działeczki....
Iza dziękuję Ci bardzo
Aprilku jesteś niesamowita
Cieszę się bardzo, że się podoba, z ze zdjęć korzystaj ile tylko chcesz
Kasiu no naprawdę żałuję bardzo tych przemarzniętych rododendronów i azalii....mogło być tak kolorowo i pięknie....dobrze, ze przynajmniej część zakwitła....
Aguś dziękuję
Ciesze się, że podobają Ci sie moje zakątki
Elu jesteś bardzo miła, dziękuję Ci za cieplutkie słowa
Jacku dziękuję, to naprawdę bardzo miłe co piszesz
Zimowitami zrobiłeś mi prawdziwą radość, bardzo lubię te kwiatuszki i strasznie mi zal było jak zobaczyłam, ze zniszczona taka wielka piękna kępa
Grażynko mam nadzieję, ze już będzie cieplutko i pięknie
Elu dziękuję
Ja do domu zabrałam tylko kilka donic z begoniami, wszystkie pozostałe kwiaty pozostały na dworze.....część poprzykrywałam włókniną . Ale jutr też i te z domu wyniosę...
Kasiu dziękuję
Uwielbiam zarośnięte, tajemnicze zakątki. Mam nadzieję, ze już niedługo moje roślinki bardziej się rozrosną i stworzą taki efekt . Wiele z nich będę musiała przycinać, bo ogródek niewielki i będzie ciasno, najpiękniej to wygląda w dużych ogrodach....ale i u siebie chce mieć chociaż taką namiastkę....
Buk pendula to moje marzenie.....drogo Cię kosztował???
Majeczko u mnie też było bardzo sucho.....ale na szczęście przyszedł deszcz, padało z przerwami przez 2 dni i podlało ogródek cudownie....
Azalia pontyjska jest prześliczna, poluję na nią od zeszłego roku.....ale u mnie zaopatrzenie, ze tylko płakać.....nie tylko nie ma pontyjskiej, ale 2-3 odmiany na krzyż , absolutnie nie ma co kupić
Ostatnie fotki niskich irysków, bo już kończą kwitnienie...

Moniś bardzo dziękuję
Jagódko dziękuję
Mariolu dziękuję
Reniu mam nadzieję, ze żadnych strat nie ma....już biegnę do Ciebie zobaczyć relację z działeczki....
Iza dziękuję Ci bardzo
Aprilku jesteś niesamowita
Kasiu no naprawdę żałuję bardzo tych przemarzniętych rododendronów i azalii....mogło być tak kolorowo i pięknie....dobrze, ze przynajmniej część zakwitła....
Aguś dziękuję
Elu jesteś bardzo miła, dziękuję Ci za cieplutkie słowa
Jacku dziękuję, to naprawdę bardzo miłe co piszesz
Grażynko mam nadzieję, ze już będzie cieplutko i pięknie
Elu dziękuję
Kasiu dziękuję
Buk pendula to moje marzenie.....drogo Cię kosztował???
Majeczko u mnie też było bardzo sucho.....ale na szczęście przyszedł deszcz, padało z przerwami przez 2 dni i podlało ogródek cudownie....
Azalia pontyjska jest prześliczna, poluję na nią od zeszłego roku.....ale u mnie zaopatrzenie, ze tylko płakać.....nie tylko nie ma pontyjskiej, ale 2-3 odmiany na krzyż , absolutnie nie ma co kupić
Ostatnie fotki niskich irysków, bo już kończą kwitnienie...

- ElleBelle

No jak pięknie i słonecznie
Ja może jutro wysadzę swoje cynie i tykwy ale nie wiem czy mi to wyjdzie bo syn ma zwnuczkiem przyjechać to może być kierunek gary 
Pozdrawiam, Ela
- oliwka

- Od: 24 mar 2008, o 13:31
Czytam, że Ciebie mrozy ominęły. W dodatku padało.
Jakaś szczęśliwsza ta Twoja okolica
Deszczowe zdjęcia przepiękne, a ogród wręcz kipi bujną roślinnością.
Jakaś szczęśliwsza ta Twoja okolica
Deszczowe zdjęcia przepiękne, a ogród wręcz kipi bujną roślinnością.
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Nie było przymrozka?
Padało?
Rzeczywiście, jakaś szczęśliwa okolica! Aguś, nawet nie wiesz, jak szczęśliwa! Co zresztą widać po Twoim ogrodzie.
Ja zawsze cudownie kolorowy, "wypasiony"
Ja zawsze cudownie kolorowy, "wypasiony"
- AGNESS

Elu no czasami tak się układa, ze nie udaje się to co zaplanowaliśmy, ale nie ma pośpiechu, posadzisz sobie w przyszłym tygodniu
Ja kupiłam sobie nasionka dyni ozdobnej, bo bardzo lubię ją w jesiennych dekoracjach. mam nadzieję, ze ładnie obrodzi
A Ty będziesz wysiewała nasionka tykw, czy masz już sadzoneczki w pojemniczkach???
Oliwko dziękuję
Na szczęście nie było mrozów....aż dziwne, bo u mnie na wschodzie zawsze zimno....tym razem szczęśliwie się udało
Wspaniały deszczyk padał przez 2 dni, wcześniej było bardzo już sucho. Zielsko rośnie jak szalone, dziś trochę z nim powalczyłam
Izuniu dziękuję
Mrozów nie było, naprawdę nie było....jestem szczęśliwa, bo mam tak dużo strat po zimie i ciągle odkrywam nowe, ze jeszcze jakby przymrozek zniszczył to co ruszyło, to chyba bym się popłakała
Jeszcze z tydzień i powykopuję martwe róże i hibiskusy......jeszcze się łudzę....ale chyba na darmo.....A ile pięknych rozrośniętych bylin ....
Oliwko dziękuję
Izuniu dziękuję
- Jagodka

- Od: 24 sty 2011, o 22:03
Aguś...nie powiesz , że zmarzła Ci Wersterland
i pozostałe , które tak pięknie u Ciebie kwitły ?
Moje , nie dość ,że miałam ich chyba z dziesięć , to zmarzła mi od Bogdana różowa , napakowana , niczym angielka , Peace , Fresia , jakaś pnąca n/n - też od Bogdana . Jestem zła , wściekła ...bo najpiękniejsze , stare mi padły .
Pnąca żółta od Bogdana teraz zaczyna się opuszczać ...pewnie zakwitnie w jesieni . Ach , nie mam już siły na róże ...dobrze , że chociaż sztamowe uratowane , bo zimowały w pomieszczeniu .
Moje , nie dość ,że miałam ich chyba z dziesięć , to zmarzła mi od Bogdana różowa , napakowana , niczym angielka , Peace , Fresia , jakaś pnąca n/n - też od Bogdana . Jestem zła , wściekła ...bo najpiękniejsze , stare mi padły .
Pnąca żółta od Bogdana teraz zaczyna się opuszczać ...pewnie zakwitnie w jesieni . Ach , nie mam już siły na róże ...dobrze , że chociaż sztamowe uratowane , bo zimowały w pomieszczeniu .
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- ElleBelle

Aguś ,pewnie że zdąże,tylko bym już chciała usiąść i powiedzieć że wszystko już posadziłam
Tak tykwy dzisiaj posadziłam sadzonki,bo mi już na fierankę właziły winogron wymarzł to będą może tykwy 
Pozdrawiam, Ela
- AGNESS

Jagódko.....ano zmarzły i to 2 piękne krzaczki Westerlandów ... ich mi szkoda najbardziej
a oprócz tego Nostalgia, Quen Elizabetch, Arthur Bell ( na szczęście 2 krzaczki pozostały) 2 x Nina Weibull, 10 x The Fairy, Graham Thomas, The Pilgrim, Abraham Darby, Burgund, Piękna pomarańczowa NN . Alchymist też nie zakwitnie, bo zmarzł do samej ziemi....na szczęście odbija....
Szkoda tych wszystkich strat....ja się obraziłam na róże....przynajmniej na jakiś czas....za bardzo mi żal tych, które straciłam, żeby sadzić od nowa.....Trochę będzie ciężko, bo w moim ogrodzie były od zawsze, jeszcze jak mama rządziła było dużo róż....ale trudno....jakoś się przyzwyczaję. Będą te, które pozostały a na miejsce wypadniętych pójdą hortensje i azalie....
Przykro mi, że i u Ciebie tyle strat
Eluniu wiem.....jak zrobione to co zaplanowane, to człowiek zadowolony, a tak to ciągle coś kręci sie po głowie, ze są jakieś zaległości....
Przykro, ze winogron Ci wymarzł....ale to zima go załatwiła, czy teraz wiosenne przymrozki? .......widziałam u dziewczyn całkowicie zważony winogron przez wczorajszy mróz....naprawdę żal.....
Szkoda tych wszystkich strat....ja się obraziłam na róże....przynajmniej na jakiś czas....za bardzo mi żal tych, które straciłam, żeby sadzić od nowa.....Trochę będzie ciężko, bo w moim ogrodzie były od zawsze, jeszcze jak mama rządziła było dużo róż....ale trudno....jakoś się przyzwyczaję. Będą te, które pozostały a na miejsce wypadniętych pójdą hortensje i azalie....
Przykro mi, że i u Ciebie tyle strat
Eluniu wiem.....jak zrobione to co zaplanowane, to człowiek zadowolony, a tak to ciągle coś kręci sie po głowie, ze są jakieś zaległości....
Przykro, ze winogron Ci wymarzł....ale to zima go załatwiła, czy teraz wiosenne przymrozki? .......widziałam u dziewczyn całkowicie zważony winogron przez wczorajszy mróz....naprawdę żal.....
-
dawidbanan
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
Śliczne masz iryski
A azalie i rh...boskie!
A azalie i rh...boskie!