Moje storczyki
- Narine
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 30 paź 2007, o 20:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dorcia przyłączam się do gratulacji z okazji sreberka
Przyjemnie się patrzy na Twoje keiki i ich zieloniutkie korzonki. Moje jedyne keiki u falenopsisa wciąż bez korzonka i ani myśli by coś puścić..
Alicja N. arteterapia świetna sprawa. Bardzo interesujący kierunek. Trochę pokrewne z moim zawodem - niestety nie pedagoga.
Przyjemnie się patrzy na Twoje keiki i ich zieloniutkie korzonki. Moje jedyne keiki u falenopsisa wciąż bez korzonka i ani myśli by coś puścić..
Alicja N. arteterapia świetna sprawa. Bardzo interesujący kierunek. Trochę pokrewne z moim zawodem - niestety nie pedagoga.
Narine, dziękuję. A więc zakładamy klub pedagogów-storczykomaniaków
Ja też jestem po pedagogice opiekuńczej (to mój główny kierunek), a drugi filologia polska.
Moje storczyki "szaleją wiosennie": nowy pęd kwiatowy na falenopsisie
ten z kolei puszcza korzenie, a nie chce kwitnąć:
cambria przekwita na jednym pędzie, ale za to niespodzianka:
a to maleństwo na dendrobium typu falenopsis:
pąk na rekonwalescencie coraz większy:
pąki na dendrobium nobile:
nowy listek na rozsadzonym zygopetalum: 
A to coś innego niż storczyki - rozkwitająca azalia:

Moje storczyki "szaleją wiosennie": nowy pęd kwiatowy na falenopsisie
ten z kolei puszcza korzenie, a nie chce kwitnąć:
cambria przekwita na jednym pędzie, ale za to niespodzianka:
a to maleństwo na dendrobium typu falenopsis:
pąk na rekonwalescencie coraz większy:
pąki na dendrobium nobile:
nowy listek na rozsadzonym zygopetalum: 
A to coś innego niż storczyki - rozkwitająca azalia:
Ech Dorciu - chciałam Ci zadać pyt. czy masz warunki, żeby trzymać swoje Dendrobium n. na dworze,
bo przecież tego potrzebuje m. in. do zainic. kwitnienia... ale Twoje posty naprowadziły mnie na ciekawe wątki
"ogródkowo - doniczkowe" i już pytanie stało sie nieaktualne
A ja z przyjemnością zwiedziłam Twój przydomowy ogródek i zielone zakątki w domu
Gratuluję "rączek" do roślinek
Pozdrawiam, Joanna
bo przecież tego potrzebuje m. in. do zainic. kwitnienia... ale Twoje posty naprowadziły mnie na ciekawe wątki
"ogródkowo - doniczkowe" i już pytanie stało sie nieaktualne
A ja z przyjemnością zwiedziłam Twój przydomowy ogródek i zielone zakątki w domu
Gratuluję "rączek" do roślinek
Pozdrawiam, Joanna
- Storczykowa

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dorotko, Joasiu, Duśka , Monisiu, dziękuję za odwiedziny. Jak widzę nasze grono pedagogów-storczykomaniaków powiększa się
Dzisiaj odcięłam keiki z falenopsisa. Doszłam do wniosku, że pora, aby zaczęło żyć własnym życiem ( w maju każda roślinka włożona do podłoża świetnie się przyjmuje):
Kilka odsłon dendrobium nobile (kwitnie tylko na jednym pędzie, bo drugi dopiero wypuszcza):

Kwiaty tego dendrobium pachną
Dzisiaj odcięłam keiki z falenopsisa. Doszłam do wniosku, że pora, aby zaczęło żyć własnym życiem ( w maju każda roślinka włożona do podłoża świetnie się przyjmuje):

Kilka odsłon dendrobium nobile (kwitnie tylko na jednym pędzie, bo drugi dopiero wypuszcza):

Kwiaty tego dendrobium pachną
- Storczykowa

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.