Po malinowym chruśniaku 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Po malinowym chruśniaku 2

Post »

W tym dzbanie powinien się zainstalować na przykład jakiś jeż. Spałby sobie w ciągu dnia wśród kwiatów, a nocą wychodził i robił porządek ze szkodnikami. Miałabyś z głowy sprawę ochrony roślin. :D
A rabata wspaniała, co za porządek i zmysł artystyczny, pięknie to wygląda.
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08

Post »

Iwonko, koszyczki też bardzo lubię. Nawet przywiozłam z Rumuni. Niestety nie są zbyt trwałe. Jednego brzozowego nie mogę już dotknąć bo się rozsypie.
Iwonko, jeż u mnie bywa ;:3 a dzbanek jest nowy więc może mu się spodoba. A z porządkiem u mnie to jest tak, że najlepiej prezentuje się na forum 8-) i trzeba go czasami mieć na jakiejś grządce :D . Cały czas jestem z tym opóźniona ale się staram. Plan na dzisiaj to najpierw wertkulacja [drugie podejście] wykopanie roślin do adopcji ;:3 a potem zobaczymy jak się sytuacja rozwinie. Na razie słońce więc ruszam ;:134
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Iza, obecność na FO wymusza u nas porządek, bo na zdjęciu każda pporzucona doniczka, suchy badyl, kawałek jakiegoś plastiku czy jakiś podeschnięty iglak - wszystko widać. A gołym okiem jakoś tego dziwnie nie dostrzegamy. ;:219
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Coś mi to werty w tym roku nie idzie ;:223 ;:223 znowu się popsuło. I to chyba slnik. Co to za beznadziejna maszyna!!! Alko się nazywa. Stara kosiarka tej firmy ma 20 lat i działa a wiele przeszła. A teraz sprzęt im nowszy tym bardziej któtko wieczny. A ja zrobiłam z 1/5 i to nie do końca.
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Nam to "alko" wystarczyło na dwa sezony, a kosiarka działa jeszcze do dzisiaj, ale jako ta druga do koszenia przed posesją, czyli do zadań specjalnych :;230
:wit
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

I co ja bidna zrobię z tym filcem w trawie ;:223 Przecież nie pożyczę od sąsiada bo ma taki sam badziew jak mój. A popsuć sąsiadowi to już kicha zupełna. Swoją drogą z kat ten filc w trawie jak kosimy tylko z koszem? To jak ktoś kosi z mulczowaniem to ja nie wiem czy ma co kosić, czy ma źdźbła co kilometr? A tyak mi się nie chciało tego robić no i teraz nie muszę... i też nie dobrze 8-) 8-)
Ale dzisiaj było pięknie i pierwsza botwinka na obiad [oczywiście na dworze ;:3 ]
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Ale się porobiło :roll: 9 stopni i wiatrzysko. To nie będzie najfajniejsza sobota... M wczoraj wyruszył do Łeby na połów dorsza ale...na szczęście odwołali połów. Nosa z domu dzisiaj to chyba nie wyściubię. Przecież nie po to napaliłam w piecu ;:3
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Trawnik na zdjęciach wygląda cudnie. Jakby nie potrzebował tych wszystkich zabiegów upiększających :wink:
Ja nie wiem jak to możliwe by z takich upałów w kilka godzin zrobiła się zimnica. Miałam nadzieję, że przy wolnej sobocie będę mogła popracować na działce, a tu taka "niespodzianka" :evil:
Różne szafirki mam u siebie. Co roku coś tam dokupuję jak znajdę, ale muszę potwierdzić - mają różne terminy kwitnienia ;:108
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

Jak kolorowo tu u Ciebie. W tym roku to chyba wszyscy mają jakieś kłopoty z trawnikami, u nas sporo łysinek po zimie się pokazało, pomału jakoś zarastają z dosiewek. U nas dzisiaj słoneczny ale zimny poranek, udanej niedzieli, i zazdroszczę tej botwinki :D
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izo, z tym trawnikiem to taka foto sztuczka :) Z boku wygląda nieźle, gorzej z góry ;:3
Jagódko. u mnie też sporo placków po kretach. Ja jednak nic nie dsiewam bo są różne mieszanki i potem robią się inne placki. Wiem bo mam dwa różne trawniki chociaż siałam 'tą samą' trawę. Wolę poczekać aż placki się zadarnią. To wcale nie trwa tak długo.
U mnie też chłodno ale nie pada no i najważniejsze nie wieje. chyba zaraz idziemy w las z kijami.
Miłego dnia ;:3
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No to dzisiaj płacz i zgrzytanie zębów ;:223 Dzisiaj u mnie biało. A u nas miało nie być przymrozków. Coś bym tam przykryła. Aż boję się wyjść do ogrodu.
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05

Post »

To nie fajnie,u mnie w mieście słonecznie ale chłodno ale rano o 6 szronu nie było.Ciekawe jak na Kaszubach?Czy coś niepokojącego zauważułaś u roślinek?/przez okno/
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przez okno nie ale zaraz wychodzę.... i się zmierzę z rzeczywistością 8-) Mam zamiar ruszyć z chemią na podagrycznik. Będę się bawić w miziainie każdego listka z osobna.
A wiecie że za 4 dni targi w renku ;:3 Trzeba będzie nadrabiać mrozowe straty :roll:
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Może z Renku zahaczysz o mnie, co ? ;:138
I w końcu wykopiemy ten wilczomlecz. ;:173
U mnie o 6-ej były 2 stopnie. Nie zauważyłam przymrozku na trawie. Może nie było tak źle.
Ale jeszcze przed nami zimna Zośka. ;:202
:wit
Awatar użytkownika
goferek
500p
500p
Od: 7 lis 2009, o 15:48
Kontakt:

Post »

Oj nie zazdroszczę tej pogody. U nas całkiem przyjemnie i słonko przyświeca od samego rana.
Pgródek piekni się prezentuje i trawka również :)

-- poniedziałek, 14 maja 2012, 07:42 --

Oj nie zazdroszczę tej pogody. U nas całkiem przyjemnie i słonko przyświeca od samego rana.
Pgródek piekni się prezentuje i trawka również :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”