Ogródek Robaczka cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
xadx
100p
100p
Od: 21 lut 2011, o 19:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 2

Post »

Piękne czosnki. Moje niestety szlag trafił. Nie wiem czy trochę je przymroziło czy może to przez zazdrość sąsiadki :;230 .Nie jestem przesądna ale w tym przypadku się sprawdziło.Ciągle stała przy płocie i chwaliła je, że takie piękne a u niej to byle co. No i stało się patrzę któregoś dnia a one takie jakieś chlapnięte i żółte na czubkach.
Pozdrawiam serdecznie- Ania

Powstający ogród Ani
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p
Od: 20 lis 2010, o 17:21
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tulipany i czosnki bajeczne, u mnie na razie same pąki :wit
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Ja też już się przygotowuję na jesienne zakupy tulipanowe, skrzętnie notując nazwy. Jak widzę takie widoczki to się zastanawiam dlaczego nie mam ani jednego ;:223 Trudne są ogrodnicze początki ;:224
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kasu, jak tam mija dzionek? ;:168
pogoda ładna, oby tylko tak było w weekend, no bo tylko dziś do pracy a jutro......wolne!
plan przekopania kolejnego i ostatniego jak na razie paska warzywnika i posadzić chcę kupione już ogórki i cukinię :tan bo pomidorki i inne to mam obiecane od babci i wujka ;:224
mały warzywnik a jak cieszy :uszy

zaś na tulipanki jesienią to ja urządzam polowanie...... bo takie widoczki......ojej ;:224
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Dzien dobry :wit
Nie nadązam za forum dziewczyny.. chciałabym każdego odwiedzić, ciekawi mnie, co się u Was dzieje, a wątki lecą jak szalone ;:oj na urlopie miałam więcej czasu...teraz praca, ogród, dom i doba ma za mało godzin ;:174
Będę się starać jednak na bieżąco, ale z góry przepraszam wszystkich gości, ze nie wpisuje się  regularnie u Was - ale czytam i podziwiam   ;:180

Martuś, na weekend mam sporo planów, ale postaram sie zajrzeć do Parku Wilsona w niedzielę, a Ty kiedy się wybierasz?
Dorotko, uwielbiam tulipany   ;:170 Co roku planuję jesienne nasadzenia, staram się dobierać kształty, kolory, wysokość i termin kwitnienia cebulowych, zeby przedłużyć czas, gdy możemy się nimi cieszyć ;:173 choć nie zawsze to wychodzi po mojej myśli i czasem klimat nie sprzyja...
Aguś, dziękuję za odwiedziny i miłe słowo   ;:196
Majka, ja też nie nadązam za forum   ;:131 przy altanie są posadzone Paul's Himalayan Musk,
Perennial Blue i Lykkefund - chciałabym zobaczyć ten gąszcz jak najszybciej ;:65
Elu, zawsze zapraszam ;:138
Ewa, dziękuję! Porządek to mnie jest tylko pozorny, wciąż ogarniam ogród po urlopie, ale przynajmniej chaszcze na trawniku juz skoszone   :heja Miło mi, ze zaglądasz do mnie i spacerujesz, zapraszam zawsze!
Edytko, Ernest Markham jest tegoroczny, inne w pąkach, zależy od odmiany. Kwitną botaniczne, zaraz wygrzebię fotki. Ja clemków nie okrywam i raczej nie będę, bo za dużo tego
jest...okrywam tylko róże i magnolie i raczej tak zostanie   ;:173
Jule, ja uwielbiam czosnki - mam ich kilka odmian, zdobią rabatę od maja do czerwca :tan pasują też do sasankowych piuropuszy i skutecznie zakrywają pozostałe po tulipanach liście.
Powojniki kwitną u mnie wcześniej, bo to wiosenne nasadzenia, choc E.Markham to majowy, ale The President też, a jeszcze w pąkach  - w praktyce o tej porze kwitną tylko z grupy atragene, wczoraj
widziałam u Ewy alpejski, z liliowymi dzwonkami, podobnymi do orlika, cudo ;:167
Aniu, przykro mi, ze Twoje czosnki padły ;:168 sąsiadka rzuciła urok :evil: u mnie rosną
ładnie, w pełnym słońcu, juz drugi rok i nie wykopuję ich na jesień. Usychają im tylko końcówki
listków, to jeszcze efekt mrozów...
Aniu, dzięki ;:196
April, ja zaczynalam właśnie do tulipanów - 2 lata temu, wiec tez jestem amatorem na początku ogrodowej przygody ;:108

Wczoraj zrobiłam kolejny obrotowy obchód, oprysk na róże, przegląd powojników..wszystko rośnie jak na drożdżach, chwasty niestety też..
Kilka fotek z wczorajszego obchodu ;:173
Powojniki szaleją

Rooguchi & Girenas
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Błękitny Anioł,Jackmanii & Purple Spider
Obrazek Obrazek
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Majka, ja też nie nadązam za forum ;:131 przy altanie są posadzone Paul's Himalayan Musk,
Perennial Blue i Lykkefund - chciałabym zobaczyć ten gąszcz jak najszybciej ;:65

Kasiu, ;:oj a, pergola wytrzyma ciężar takich potworów. ;:oj
Ale jestem ciekawa efektu za 3, 4 lata :tan :tan Parasolka mnie też intryguje jak będzie wyglądać kiedy obrośnie. ;:333 Faktycznie rośnie Ci wszystko bardzo szybko. Te regiony są cieplutkie ;:108
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

aha no ja ide w sobotę z mamą ;:196 i Ci napiszę co tam ciekawego mają ;:168
albo lepiej - porobię zdjęcia ;:224
ale spoko....ode mnie to żabi skok, bliziuteńko mam więc jak bedziesz w niedziele to daj znać (na PW dam Ci numer telefonu) to ja wpadnę jeszcze raz......ja tam mogę chodzić i chodzić ;:224
jutro od rana moja działka zaś po południu babci działka czyli.....prawdopodobnie przywiozę roślinki! :tan
Awatar użytkownika
paryska
500p
500p
Od: 20 lip 2008, o 17:50

Post »

Oj Kasik, cudny jest Twój ogród, nie mogę sie napatrzyć. Bardzo fajne fale Ci wyszły i te cebulowe, mmmyy ;:oj
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majka, altana jest spora, całe miejsce dla róż, więc powinno być ok..biorąc pod uwagę, że niektóre pędy pewnie przemarzną..zanim dojdą do 4 metrów to chwila minie.. ;:173
Martuś, napisz w sobotę czy warto się wybrać na kiermasz, a jakby co, w niedzielę dam Ci znać :uszy
Parysko, dziękuję ;:196 Zapraszam, zawsze chętnie witam miłych gości ;:138

Kolejne fotki z wczorajszego obchodu ;:65

Enkiant & Hibiskus

Obrazek Obrazek

Widok na rabatę północną - tawuły, hortensje, jaśminowce..i altana

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
ObrazekObrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Pęcherznica Diabolo, z której chcę zrobić pienną.. ;:224 i powojnik Asao

ObrazekObrazek

Różyczka pienna - mój pierwszy (i ostatni?) marketowy zakup ;:218
Urzekła mnie, musiałam ją przygarnąć.. ;:131 Jeszcze nie posadzona

Obrazek
*moje wątki*
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Cześć Iberyjskolubny Robaczku :wit
Tulipany i czosneczki masz wypasione ;:oj , ale mnie zauintrygował świerkowy pięciopak. Możesz zdradzić, jak się takie coś robi?

PS. Oj, to chyba nie jest Purple Spider, bardziej przypomina Blue Bird.

Serdeczności - Jagoda :lol:
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06

Post »

Trochę mnie nie było na forum, brak mi ostatnio czasu i siły, ale oglądając Twój wątek muszę przyznać, że nie spodziewałam się zobaczyć tak młodej i pięknej kobiety. Raczej wyobrażałam sobie dojrzałą, w wysmakowanym gustem kobietę w nieokreślonym wieku ;:7 .
A ogród, no cóż, jak zwykle piękny :D .
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jagódko, dziękuję za odwiedziny i miłe słowa :wit Tego powojnika kupiłam jako Purple Spider, ale niewykluczone, że to inna odmiana - tak czy inaczej, fajny jest :uszy Pytałaś o świerkowe "pięcioraczki" - kupiłam je w szkółce - kształt trzymam przez cięcie, ale ich wygląd to nie moja zasługa.. ;:131 Mój ogród ma niecałe 3 latka, a ten świerk pewnie z 10.. ;:224
Edytko, witaj :wit yyyy.... dziękuję ;:131 Wnioskuję z Twoich słów, że mój ogród nie pasuje do mnie..? Powiem może przesadnie, że to w pewnym sensie zwierciadło mojej duszy ;:170 Zaczęłam działać, nie mając bladego pojęcia o ogrodzie - profesjonalista nakreślił kształt ogrodu, a ja od dwóch lat instynktownie robię z niego mój zakątek na ziemii - coś przytargam, dosadzam, przesadzam i zmieniam na 'czuja' ;:131 Robię w nim to, co mi w sercu zagra :tan Cieszę się, że Ci się podoba ;:173

Dobranoc kochani, spadam do spania ;:19 paputki :wit

Bodziszki & Bzy
Obrazek Obrazek

Fiołki & Zawciągi
Obrazek Obrazek

Floksy & Orliki
Obrazek Obrazek

Bukszpany & Hakuro
Obrazek Obrazek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Nie mogę się napatrzeć na Twoją wiosnę :D U mnie czosnki się jeszcze nie otwierają. Od wczoraj czekam na deszcz, zrobiło się pochmurno, więc pewnie spadnie. Ciepło :D
Nie nadążam z odwiedzinami w znajomych ogrodach :(
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

Marketowa różyczka ma śliczne kwiaty, nie dziwię się, że czasami można dać się ponieść uczuciu :wink: ;:173
Ten powojnik Atragene to może Maidwell Hall?
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Przyszłam się tu zrelaksować i to rzeczywiście działa ;:138 Tak pięknie i nastrojowo.
A z pęcherznicą robię to samo :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”