Ogródek Robaczka cz. 2
Re: Ogródek Robaczka cz. 2
Piękne czosnki. Moje niestety szlag trafił. Nie wiem czy trochę je przymroziło czy może to przez zazdrość sąsiadki
.Nie jestem przesądna ale w tym przypadku się sprawdziło.Ciągle stała przy płocie i chwaliła je, że takie piękne a u niej to byle co. No i stało się patrzę któregoś dnia a one takie jakieś chlapnięte i żółte na czubkach.

- Aancyk
- 1000p
- Od: 20 lis 2010, o 17:21
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tulipany i czosnki bajeczne, u mnie na razie same pąki 

-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja też już się przygotowuję na jesienne zakupy tulipanowe, skrzętnie notując nazwy. Jak widzę takie widoczki to się zastanawiam dlaczego nie mam ani jednego
Trudne są ogrodnicze początki 

Kasu, jak tam mija dzionek?
pogoda ładna, oby tylko tak było w weekend, no bo tylko dziś do pracy a jutro......wolne!
plan przekopania kolejnego i ostatniego jak na razie paska warzywnika i posadzić chcę kupione już ogórki i cukinię
bo pomidorki i inne to mam obiecane od babci i wujka
mały warzywnik a jak cieszy
zaś na tulipanki jesienią to ja urządzam polowanie...... bo takie widoczki......ojej

pogoda ładna, oby tylko tak było w weekend, no bo tylko dziś do pracy a jutro......wolne!
plan przekopania kolejnego i ostatniego jak na razie paska warzywnika i posadzić chcę kupione już ogórki i cukinię

mały warzywnik a jak cieszy

zaś na tulipanki jesienią to ja urządzam polowanie...... bo takie widoczki......ojej

- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Dzien dobry
Nie nadązam za forum dziewczyny.. chciałabym każdego odwiedzić, ciekawi mnie, co się u Was dzieje, a wątki lecą jak szalone
na urlopie miałam więcej czasu...teraz praca, ogród, dom i doba ma za mało godzin
Będę się starać jednak na bieżąco, ale z góry przepraszam wszystkich gości, ze nie wpisuje się regularnie u Was - ale czytam i podziwiam
Martuś, na weekend mam sporo planów, ale postaram sie zajrzeć do Parku Wilsona w niedzielę, a Ty kiedy się wybierasz?
Dorotko, uwielbiam tulipany
Co roku planuję jesienne nasadzenia, staram się dobierać kształty, kolory, wysokość i termin kwitnienia cebulowych, zeby przedłużyć czas, gdy możemy się nimi cieszyć
choć nie zawsze to wychodzi po mojej myśli i czasem klimat nie sprzyja...
Aguś, dziękuję za odwiedziny i miłe słowo
Majka, ja też nie nadązam za forum
przy altanie są posadzone Paul's Himalayan Musk,
Perennial Blue i Lykkefund - chciałabym zobaczyć ten gąszcz jak najszybciej
Elu, zawsze zapraszam
Ewa, dziękuję! Porządek to mnie jest tylko pozorny, wciąż ogarniam ogród po urlopie, ale przynajmniej chaszcze na trawniku juz skoszone
Miło mi, ze zaglądasz do mnie i spacerujesz, zapraszam zawsze!
Edytko, Ernest Markham jest tegoroczny, inne w pąkach, zależy od odmiany. Kwitną botaniczne, zaraz wygrzebię fotki. Ja clemków nie okrywam i raczej nie będę, bo za dużo tego
jest...okrywam tylko róże i magnolie i raczej tak zostanie
Jule, ja uwielbiam czosnki - mam ich kilka odmian, zdobią rabatę od maja do czerwca
pasują też do sasankowych piuropuszy i skutecznie zakrywają pozostałe po tulipanach liście.
Powojniki kwitną u mnie wcześniej, bo to wiosenne nasadzenia, choc E.Markham to majowy, ale The President też, a jeszcze w pąkach - w praktyce o tej porze kwitną tylko z grupy atragene, wczoraj
widziałam u Ewy alpejski, z liliowymi dzwonkami, podobnymi do orlika, cudo
Aniu, przykro mi, ze Twoje czosnki padły
sąsiadka rzuciła urok
u mnie rosną
ładnie, w pełnym słońcu, juz drugi rok i nie wykopuję ich na jesień. Usychają im tylko końcówki
listków, to jeszcze efekt mrozów...
Aniu, dzięki
April, ja zaczynalam właśnie do tulipanów - 2 lata temu, wiec tez jestem amatorem na początku ogrodowej przygody
Wczoraj zrobiłam kolejny obrotowy obchód, oprysk na róże, przegląd powojników..wszystko rośnie jak na drożdżach, chwasty niestety też..
Kilka fotek z wczorajszego obchodu
Powojniki szaleją
Rooguchi & Girenas

Błękitny Anioł,Jackmanii & Purple Spider

Nie nadązam za forum dziewczyny.. chciałabym każdego odwiedzić, ciekawi mnie, co się u Was dzieje, a wątki lecą jak szalone

Będę się starać jednak na bieżąco, ale z góry przepraszam wszystkich gości, ze nie wpisuje się regularnie u Was - ale czytam i podziwiam

Martuś, na weekend mam sporo planów, ale postaram sie zajrzeć do Parku Wilsona w niedzielę, a Ty kiedy się wybierasz?
Dorotko, uwielbiam tulipany

Aguś, dziękuję za odwiedziny i miłe słowo

Majka, ja też nie nadązam za forum

Perennial Blue i Lykkefund - chciałabym zobaczyć ten gąszcz jak najszybciej

Elu, zawsze zapraszam

Ewa, dziękuję! Porządek to mnie jest tylko pozorny, wciąż ogarniam ogród po urlopie, ale przynajmniej chaszcze na trawniku juz skoszone

Edytko, Ernest Markham jest tegoroczny, inne w pąkach, zależy od odmiany. Kwitną botaniczne, zaraz wygrzebię fotki. Ja clemków nie okrywam i raczej nie będę, bo za dużo tego
jest...okrywam tylko róże i magnolie i raczej tak zostanie

Jule, ja uwielbiam czosnki - mam ich kilka odmian, zdobią rabatę od maja do czerwca

Powojniki kwitną u mnie wcześniej, bo to wiosenne nasadzenia, choc E.Markham to majowy, ale The President też, a jeszcze w pąkach - w praktyce o tej porze kwitną tylko z grupy atragene, wczoraj
widziałam u Ewy alpejski, z liliowymi dzwonkami, podobnymi do orlika, cudo

Aniu, przykro mi, ze Twoje czosnki padły

ładnie, w pełnym słońcu, juz drugi rok i nie wykopuję ich na jesień. Usychają im tylko końcówki
listków, to jeszcze efekt mrozów...
Aniu, dzięki

April, ja zaczynalam właśnie do tulipanów - 2 lata temu, wiec tez jestem amatorem na początku ogrodowej przygody

Wczoraj zrobiłam kolejny obrotowy obchód, oprysk na róże, przegląd powojników..wszystko rośnie jak na drożdżach, chwasty niestety też..
Kilka fotek z wczorajszego obchodu

Powojniki szaleją
Rooguchi & Girenas

Błękitny Anioł,Jackmanii & Purple Spider

- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Majka, ja też nie nadązam za forumprzy altanie są posadzone Paul's Himalayan Musk,
Perennial Blue i Lykkefund - chciałabym zobaczyć ten gąszcz jak najszybciej![]()
Kasiu,

Ale jestem ciekawa efektu za 3, 4 lata

aha no ja ide w sobotę z mamą
i Ci napiszę co tam ciekawego mają
albo lepiej - porobię zdjęcia
ale spoko....ode mnie to żabi skok, bliziuteńko mam więc jak bedziesz w niedziele to daj znać (na PW dam Ci numer telefonu) to ja wpadnę jeszcze raz......ja tam mogę chodzić i chodzić
jutro od rana moja działka zaś po południu babci działka czyli.....prawdopodobnie przywiozę roślinki!

albo lepiej - porobię zdjęcia

ale spoko....ode mnie to żabi skok, bliziuteńko mam więc jak bedziesz w niedziele to daj znać (na PW dam Ci numer telefonu) to ja wpadnę jeszcze raz......ja tam mogę chodzić i chodzić

jutro od rana moja działka zaś po południu babci działka czyli.....prawdopodobnie przywiozę roślinki!

Oj Kasik, cudny jest Twój ogród, nie mogę sie napatrzyć. Bardzo fajne fale Ci wyszły i te cebulowe, mmmyy 

- robaczek_Poznan
Majka, altana jest spora, całe miejsce dla róż, więc powinno być ok..biorąc pod uwagę, że niektóre pędy pewnie przemarzną..zanim dojdą do 4 metrów to chwila minie..
Martuś, napisz w sobotę czy warto się wybrać na kiermasz, a jakby co, w niedzielę dam Ci znać
Parysko, dziękuję
Zapraszam, zawsze chętnie witam miłych gości
Kolejne fotki z wczorajszego obchodu
Enkiant & Hibiskus
Widok na rabatę północną - tawuły, hortensje, jaśminowce..i altana

Pęcherznica Diabolo, z której chcę zrobić pienną..
i powojnik Asao

Różyczka pienna - mój pierwszy (i ostatni?) marketowy zakup
Urzekła mnie, musiałam ją przygarnąć..
Jeszcze nie posadzona

Martuś, napisz w sobotę czy warto się wybrać na kiermasz, a jakby co, w niedzielę dam Ci znać

Parysko, dziękuję

Kolejne fotki z wczorajszego obchodu

Enkiant & Hibiskus

Widok na rabatę północną - tawuły, hortensje, jaśminowce..i altana

Pęcherznica Diabolo, z której chcę zrobić pienną..

Różyczka pienna - mój pierwszy (i ostatni?) marketowy zakup

Urzekła mnie, musiałam ją przygarnąć..

-
- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Cześć Iberyjskolubny Robaczku
Tulipany i czosneczki masz wypasione
, ale mnie zauintrygował świerkowy pięciopak. Możesz zdradzić, jak się takie coś robi?
PS. Oj, to chyba nie jest Purple Spider, bardziej przypomina Blue Bird.
Serdeczności - Jagoda

Tulipany i czosneczki masz wypasione

PS. Oj, to chyba nie jest Purple Spider, bardziej przypomina Blue Bird.
Serdeczności - Jagoda

- Edyta1
- Od: 20 paź 2011, o 00:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Trochę mnie nie było na forum, brak mi ostatnio czasu i siły, ale oglądając Twój wątek muszę przyznać, że nie spodziewałam się zobaczyć tak młodej i pięknej kobiety. Raczej wyobrażałam sobie dojrzałą, w wysmakowanym gustem kobietę w nieokreślonym wieku
.
A ogród, no cóż, jak zwykle piękny
.

A ogród, no cóż, jak zwykle piękny

Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Zapraszam do mojego ogrodu
- robaczek_Poznan
Jagódko, dziękuję za odwiedziny i miłe słowa
Tego powojnika kupiłam jako Purple Spider, ale niewykluczone, że to inna odmiana - tak czy inaczej, fajny jest
Pytałaś o świerkowe "pięcioraczki" - kupiłam je w szkółce - kształt trzymam przez cięcie, ale ich wygląd to nie moja zasługa..
Mój ogród ma niecałe 3 latka, a ten świerk pewnie z 10..
Edytko, witaj
yyyy.... dziękuję
Wnioskuję z Twoich słów, że mój ogród nie pasuje do mnie..? Powiem może przesadnie, że to w pewnym sensie zwierciadło mojej duszy
Zaczęłam działać, nie mając bladego pojęcia o ogrodzie - profesjonalista nakreślił kształt ogrodu, a ja od dwóch lat instynktownie robię z niego mój zakątek na ziemii - coś przytargam, dosadzam, przesadzam i zmieniam na 'czuja'
Robię w nim to, co mi w sercu zagra
Cieszę się, że Ci się podoba
Dobranoc kochani, spadam do spania
paputki
Bodziszki & Bzy
Fiołki & Zawciągi

Floksy & Orliki

Bukszpany & Hakuro

Edytko, witaj

Dobranoc kochani, spadam do spania

Bodziszki & Bzy

Fiołki & Zawciągi

Floksy & Orliki

Bukszpany & Hakuro

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nie mogę się napatrzeć na Twoją wiosnę
U mnie czosnki się jeszcze nie otwierają. Od wczoraj czekam na deszcz, zrobiło się pochmurno, więc pewnie spadnie. Ciepło
Nie nadążam z odwiedzinami w znajomych ogrodach

Nie nadążam z odwiedzinami w znajomych ogrodach

- Francesca
- Od: 25 maja 2010, o 13:16
Marketowa różyczka ma śliczne kwiaty, nie dziwię się, że czasami można dać się ponieść uczuciu
Ten powojnik Atragene to może Maidwell Hall?

Ten powojnik Atragene to może Maidwell Hall?
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Przyszłam się tu zrelaksować i to rzeczywiście działa
Tak pięknie i nastrojowo.
A z pęcherznicą robię to samo

A z pęcherznicą robię to samo