Olu - AAleksandra 
dobrze mówisz, zbiorę nasionka jak będzie ślicznie kwitł. W sumie to dobrze, że kupiłam, bo zapomniałam wysiać słoneczników.
Olu, moja paulownia już wypuszcza małe listeczki, ale ja jej nie za kopczykowałam tylko otuliłam gałęziami iglaków i związałam. Może Twoja musi się przedostać przez te ziemię i czasu potrzebuje.
Miłka - takasobie 
wygląda na to, że te omiegi co jakiś czas trzeba rozsadzać.
Aga - aguniada 
mówisz i masz
Pierwszy raz w moim ogrodzie zakwitł biały bez, a rośnie już chyba z cztery lata.
Ewuś - Ewiczka52 
jak Ty mnie dobrze znasz.
Dzisiaj w sklepie ogrodniczym spotkałam Twoją kuzynkę Bożenkę z mężem. Kupowali iglaki, bo likwidują warzywnik i na jego miejscu tworzą nowy zakątek.
Grzesiu - Grzegorz B 
nooo, to mnie pocieszyłeś. Może aż taka ciapa nie jestem. Za ten słonecznik (trzy małe sadzoneczki w doniczce) dałam 8 zł i tak sobie potem pomyślałam, ile bym nasion słonecznika za te pieniążki kupiła.
Dziękuję za info.
Na moim była taka etykietka
Pożyjemy, zobaczymy, co z niego wyrośnie.
Tereniu - Tajka 
dziękuję. Dla Ciebie żółty berberys.
Bożenko - Bożena Śmigielska 
mój dyptam od
Ewuni - evikc też już ma pączusie. To różowy dyptam. Jest cudny.
Marzę jeszcze o białym dyptamie.
Danusiu - dwostr 
u mnie omieg co roku ładnie kwitnie. Zauważyłam tylko, że chwasty go lubią i trzeba pilnować, żeby go nie zarosły.
Marysiu - Michalska 
zakup żeleźniaka był przemyślany,,hihihi. Mam od Ciebie żółtego, to kupiłam teraz różowego. Na etykietce pisze Phlomis Tuberosa w jhasno różowym kolorze.
Jak się tylko da podzielić kawałek będzie dla Ciebie.
Bernadetko - Miiriam 
na targach byłam w sobotę, w południe, ale bardzo krótko, bo jak dla mnie to tam za gorąco było, mam problemy z sercem. Szkoda, że roślinki nie były wystawione w budynku, bo wtedy posiedziałabym na targach kwiatowych dłużej.
Za to więcej czasu spędziłam na hali iii zamiast roślinek nakupiłam zdrowej żywności, miedzy innymi udało mi się wreszcie kupić olej rydzowy.
A, Ty kiedy byłaś na targach ?
Adrianno - Gencjana 
dzięki za info odnośnie jeżówek. Nakupiłam ich tej wiosny sporo i nie chciałabym ich stracić.
Ewuniu - evikc 
moje jeżówki też posadziłam w zacisznym i słonecznym miejscu, mam nadzieję, że im tam będzie dobrze.
Czytałam na forum, że jeżówki nie przeżyły zimy i dlatego tak pytam, żeby ich nie stracić.
Majeczko - majka300 
dziękuję. To może dla Ciebie jeszcze coś żółtego.
Nooo, prawie żółtego, kokoryczka 'Tara', uwielbiam ją.
Dzidziu - Zabeczka101059 
kochana jesteś, dziękuję, ale słonecznik szorstki już mam.
Ale, jakbyś znalazła sieweczkę dyptamu białego, albo jarzmianki bordowej, to pomyśl o mnie, baaardzo proszę.

miesięcznica roczna