Moje roślinki - weiner
Jest na forum przemo, który świetnie doradza forumowiczom m.in w sprawie fikusów. Ja też zasięgnęłam jego rady i muszę Ci powiedzieć, że z wielką cierpliwością tłumaczył mi co i jak. Wierzę, że mój fikus przy pomocy 'przemo' ożyje.weiner pisze:zobaczcie co zostało z mojego fikusaczy jest jeszcze sens go trzymać?
Zapytaj go, pytanie nic nie kosztuje
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
ja się w sobotę wezmę, przesadzę go i po przycinam bo Przemo mi zaznaczył na fotce co i jak ;] liska też pnącą wysiewasz? mi pierwsze roślinki wzeszły po tygodniu, nie można ich zbyt głęboko siać bo wtedy wolniej kiełkują ;] kurcze i nie wiem czy uskubać czy nie
chyba eksperymentalnie jedną siewke poświęcę i zobaczę co będzie z resztą;]
Prawda, ze cudowny człowiek? Ja poprzycinałam jak mi kazał i zrobiłam wszystko co kazał:) A teraz chodzę koło fikusa na paluszkach i czekam na listkiweiner pisze:ja się w sobotę wezmę, przesadzę go i po przycinam bo Przemo mi zaznaczył na fotce co i jak ;]
Tak pnącą. Nie wiem czemu tyle czekałam z wysiewem... Ja posiałam, uklepałam delikatnie i przykryłam cienką warstwą ziemi. Teraz tylko zraszam... no zobaczymy co będzieweiner pisze: liska też pnącą wysiewasz? mi pierwsze roślinki wzeszły po tygodniu, nie można ich zbyt głęboko siać bo wtedy wolniej kiełkują ;] kurcze i nie wiem czy uskubać czy niechyba eksperymentalnie jedną siewke poświęcę i zobaczę co będzie z resztą;]
Skubać (uszczykiwać) zawsze trzeba, żeby się rozkrzwiła
z uśmiechami Iza
u liski
u liski