Przecież sporo u Ciebie kwitnie...może nie tak ekspansywnie...ale każdy kwiatek liczy się (drzewko też).
W ogrodzie cz.2 - Beata T
- Ewa_tuli
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 sty 2012, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: W ogrodzie cz.2 - Beata T
Syn, to mężczyzna a oni w większości nie zauważają kwiatów...no chyba, że pacem pokażesz.
Przecież sporo u Ciebie kwitnie...może nie tak ekspansywnie...ale każdy kwiatek liczy się (drzewko też).
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Czereśnia - poezja!
Coraz bardziej kolorowo u Ciebie, Beatko
teraz, po deszczach powinno być jeszcze lepiej.
Pięknie kwitnie Ci omieg. I te Twioe bergenie ... w takim zupełnie innym kolorze, niż te mi znane. Śliczne
Coraz bardziej kolorowo u Ciebie, Beatko
Pięknie kwitnie Ci omieg. I te Twioe bergenie ... w takim zupełnie innym kolorze, niż te mi znane. Śliczne
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Poezja.......chyba przyjadę na czereśnie......
Beatko ładnie i kolorowo jest u Ciebie.
Pomimo tego, że wiele roślin wypadło w tym roku.
Więc nie jest tak żle u Ciebie.
Beatko ładnie i kolorowo jest u Ciebie.
Pomimo tego, że wiele roślin wypadło w tym roku.
Więc nie jest tak żle u Ciebie.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
kropelka

- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Bardzo ładne wiosenne widoczki.
lemka77 Rośnie wszystko jak na drożdżach hihi i mam nadzieje że wiele roślinek będzie mnie w tym roku cieszyć. Jak by nie patrzeć to w zeszłym roku miałam rewolucję w ogrodzie
ewa_tuli Oj tak ci nasi mężczyźni nie wszystko widzą w ogrodzie . Ale dobrze że moi choć pomocni są ,czyli spełniają moje zachcianki
chatte Izuniu jakich deszczach, u mnie przed chwilą coś poleciało , ale to tylko takie małe podlewanko było
Moja bergenia to taka chyba tradycyjna o jasno różowym kolorku . Ale w necie widziałam taką ciemną cudna ...
kogra Grażynko jak będziesz wcześniej niż szpaczki to zapraszam
Nie jest źle ale rondko puste - brak narcyzów , to chyba mnie najbardziej ruszyło
kropelka Bo wiosna jest naj i po zimie tak bardzo tej wiosny wyglądamy
To chyba mogę już zrobić podsumowanie po zimie hihi strat :
- narcyzy przeszło 100- 130 cebul ta strata boli bo na rondku pusto ( zakwitły tylko 2)
-szafirki na podniesionej rabatce , mam z nią problem nic się tam nie chce utrzymać
-1 żurawka jesienny nabytek , kolejna chyba odbije , no i tradycyjnie w kamieniach zanikło 4 - ale z tym się liczyłam
- 1 róża ,a kolejnej jeszcze nie spisuję na straty bo może z korzenia puści
- cyprysiki 4 zbrązowiały one już tak mają trzeba wymienić i tyle
- 2 juki po przymarzały ,2 kolejne hmmm czy odbiją jeszcze czekam
Podsumowując : myślałam że brak śniegu i mróz poczyni większe straty w mych nowych nabytkach , a tu proszę wszystkie drzewka się przyjęły i wygląda na to że rh chyba zakwitnie
To coś ze skalniaczka

I pod domkiem

ostatnia fotka rabatka kamienna ,żurawkowe braki trzeba uzupełnić
Papatki
ewa_tuli Oj tak ci nasi mężczyźni nie wszystko widzą w ogrodzie . Ale dobrze że moi choć pomocni są ,czyli spełniają moje zachcianki
chatte Izuniu jakich deszczach, u mnie przed chwilą coś poleciało , ale to tylko takie małe podlewanko było
Moja bergenia to taka chyba tradycyjna o jasno różowym kolorku . Ale w necie widziałam taką ciemną cudna ...
kogra Grażynko jak będziesz wcześniej niż szpaczki to zapraszam
kropelka Bo wiosna jest naj i po zimie tak bardzo tej wiosny wyglądamy
To chyba mogę już zrobić podsumowanie po zimie hihi strat :
- narcyzy przeszło 100- 130 cebul ta strata boli bo na rondku pusto ( zakwitły tylko 2)
-szafirki na podniesionej rabatce , mam z nią problem nic się tam nie chce utrzymać
-1 żurawka jesienny nabytek , kolejna chyba odbije , no i tradycyjnie w kamieniach zanikło 4 - ale z tym się liczyłam
- 1 róża ,a kolejnej jeszcze nie spisuję na straty bo może z korzenia puści
- cyprysiki 4 zbrązowiały one już tak mają trzeba wymienić i tyle
- 2 juki po przymarzały ,2 kolejne hmmm czy odbiją jeszcze czekam
Podsumowując : myślałam że brak śniegu i mróz poczyni większe straty w mych nowych nabytkach , a tu proszę wszystkie drzewka się przyjęły i wygląda na to że rh chyba zakwitnie
To coś ze skalniaczka

I pod domkiem

ostatnia fotka rabatka kamienna ,żurawkowe braki trzeba uzupełnić
Papatki
- jola1010

- Od: 4 cze 2007, o 18:39
A to szczęściara z Ciebie - u mnie zupełnie odwrotnie - nie myślałam , że będzie aż tak wiele strat po zimie...Beata T pisze:... myślałam że brak śniegu i mróz poczyni większe straty w mych nowych nabytkach...
Pozdrawiam Jola.
- kogra
- Przyjaciel Forum

Skalniaczek masz super.
Hosty idą jak burza.
A straty.....masz szczęście........należysz do tych co palców w dwóch dłoniach starczyło.
U mnie o wiele gorzej.
Ale przynajmniej jest miejsce na nowe.
Hosty idą jak burza.
A straty.....masz szczęście........należysz do tych co palców w dwóch dłoniach starczyło.
U mnie o wiele gorzej.
Ale przynajmniej jest miejsce na nowe.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
jola1010 Joluś mało ja bym wolała żeby tak nic nie zmarzło i tego i sobie i Tobie i innym życzę
kogra Grażynko hihi za wiele posadziłam w zeszłym roku i jeszcze doliczyć się nie mogę ...a najfajniejsze jest to że codziennie coś nowego odkrywam i robię łał tu też coś mi rośnie
Moi ulubieńcy żurawki i hosty małe foto pod domkiem

I z rabatki widoczek , kwiatek derenia...tulipan wielokwiatowy zakwitł ale czy da radę się przebarwić ...

kogra Grażynko hihi za wiele posadziłam w zeszłym roku i jeszcze doliczyć się nie mogę ...a najfajniejsze jest to że codziennie coś nowego odkrywam i robię łał tu też coś mi rośnie
Moi ulubieńcy żurawki i hosty małe foto pod domkiem

I z rabatki widoczek , kwiatek derenia...tulipan wielokwiatowy zakwitł ale czy da radę się przebarwić ...

-
Grzegorz B
Widoki cudne, wiosna w pełni
Kolekcja roślin powiększyła się, jak się rzadko bywa to się widzi różnice 
-
kropelka

- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
hmmm, jednak chyba hosty i żurawki najbardziej mi się podobają 
- kogra
- Przyjaciel Forum

Cosie to najmilsze niespodzianki.
A w tym roku szczególnie.
A w tym roku szczególnie.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Żurawki i hosty to także mój ulubiony tandem.
A listy strat wolę nie robić, bo codziennie niestety odkrywam, że znowu coś padło. Nie chcę sobie psuć humoru. Machnęłam na to wszystko ręką i też cieszę się z tego,co mam.
Hosty pochowały się zimą głęboko w ziemi, to i wyszły bez szwanku. One są cudne o tej porze roku, takie świeżutkie
A listy strat wolę nie robić, bo codziennie niestety odkrywam, że znowu coś padło. Nie chcę sobie psuć humoru. Machnęłam na to wszystko ręką i też cieszę się z tego,co mam.
Hosty pochowały się zimą głęboko w ziemi, to i wyszły bez szwanku. One są cudne o tej porze roku, takie świeżutkie
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Wiosna to fajna pora taka wyczekiwana ja najbardziej wyglądam host i te żurawki tak pięknie się prężą ....Nie wiem jak wy ale ja teraz oczów od nich nie mogę oderwać i oj chciało by się ich więcej mieć oj chciało
Grzegorz B Troszeczkę się pozmieniało i roślinek też przybyło
kropelka Tak tak Mariolko dobrze mówisz - listki górą a i kwiatki jakieś też będą na nich
kogra hihi i dzisiaj też podobne coś do trawki znalazłam muszę zaznaczyć żeby mi nie wyrwali ...
wanda7 I chyba masz rację bo ja co spojrzę na rondko to mnie żal ściska z jednej strony, a z drugiej się cieszę że mi różyczki nie pomarzły - odbijają od korzeni . Zatem lepiej popatrzeć w drugą stronę i cieszyć się np. pięknem host
chatte Izuniu mi się wydaję że moja taka sama
W necie widziałam taką o bordowych liściach hmmmm i ciemnych kwiatach zjawiskowa
Sesję host i żurawek na pewno zrobię bo mi aparat sam zbacza w tamte rejony
ale dziś parę innych kwitnących
Skalniak widoczek ogólny połowy działki :

Ciepłych nocek życzę
Grzegorz B Troszeczkę się pozmieniało i roślinek też przybyło
kropelka Tak tak Mariolko dobrze mówisz - listki górą a i kwiatki jakieś też będą na nich
kogra hihi i dzisiaj też podobne coś do trawki znalazłam muszę zaznaczyć żeby mi nie wyrwali ...
wanda7 I chyba masz rację bo ja co spojrzę na rondko to mnie żal ściska z jednej strony, a z drugiej się cieszę że mi różyczki nie pomarzły - odbijają od korzeni . Zatem lepiej popatrzeć w drugą stronę i cieszyć się np. pięknem host
chatte Izuniu mi się wydaję że moja taka sama
Sesję host i żurawek na pewno zrobię bo mi aparat sam zbacza w tamte rejony
Skalniak widoczek ogólny połowy działki :

Ciepłych nocek życzę
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Beatko śliczne widoki ze skalniaka, masz wspaniale rozrośniętą i ukwieconą skalnicę, prześlicznie wygląda