Kawa wypita, zdjęcia przygotowane, dalej wszystko boli - czyli wszystko tak jak powinno być
Zaczynam fotorelację z naszych wczorajszych poczynań na działce. Z uwagi na fakt, że roślin to raczej jak na lekarstwo - oczywiście nie licząc chwastów - tych to mamy pewno całą gamę gatunkową - pierwsze relacje działkowe będą z nami

Wprawdzie żadna ze mnie fotogeniczna roślinka

ale przynajmniej poznacie mojego M. i mnie
Zapraszam do oglądania
Wczorajszy dzień na działce upłynął pod znakiem wycinania drzewek. Jak już pisałam wcześniej na działce było 7 jabłonek więc ilość zdecydowanie za duża jak na taką powierzchnię i nasze potrzeby więc dokonaliśmy selekcji i zaczęła się wycinka:
Mój M. to ten w czarnych spodenkach
Sceneria po ścięciu trzech drzewek wyglądała nastepująco:
W sumie chłopaki wywozili drewno trzy razy takim załadowanym samochodem:
Jako kobieta pracująca żadnej pracy się nie boję tylko cholercia gorzej było zejść z tego drzewa niż na nie wejść

:
Wszyscy dzielnie pomagali - nawet Kropka pomagała wykopywać dół:
Ale się zmachała:
Po ciężkiej pracy:
Nadszedł czas na pierwszego grilla:
Z zachowanych drzewek na działce są czereśnia, grusza, śliwa, wierzba - jeszcze nie podcięta bo zabrakło już czasu, cztery choinki (u największej wycięliśmy dolne gałęzie), dwie zdrowe jabłonki i jeszcze prawdopodobnie dwie do wycięcia:
Są jeszcze trzy krzewy pigwowca - pewnie zostaną tylko trzeba je podciąć:
Moja pierwsza rabatka z roślinkami od dziewczyn z FO - lokum tymczasowe bo to było jedyne miejsce nie zawalone gałęziami i przekopane
Iglaczek został trochę podcięty z dołu i podsypaliśmy mu ziemi bo praktycznie rósł na samych igłach -koniecznie muszę kupić nawóz do iglaków bo jest w środku bardzo zabiedzony:
Pod stertą gałęzi, igliwia i uschnietej trawy znalazłyśmy z mamą kolejnego iglaka, którego za pomocą piły spalinowej przerobiłyśmy na bonsai - zaczątek kącika z iglakami:
To tyle

Za jakiś czas czeka nas powtórka a potem wykopywanie pieńków z korzeniami, bo oprócz tych świeżo wyciętych naliczyłam jeszcze 6 wystających z ziemi pozostawionych przez poprzednich właścicieli
Buziaczki