Wiśnia samosiejka

Drzewa owocowe
Bo-enka
500p
500p
Od: 12 lip 2010, o 11:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Wiśnia samosiejka

Post »

Norberto pisze:Pewnie to pomysł z grupy szalonych,
Świetne podsumowanie myśli " szalony pomysł ".
No, chyba ze lubimy eksperymentować i w razie czego ,to nie będziemy opłakiwać uschniętej wiśni tej dorosłej. ;:224
BOŻENA
Norberto
100p
100p
Od: 23 mar 2012, o 17:42

Post »

Bo-enka pisze: Świetne podsumowanie myśli " szalony pomysł ".
No, chyba ze lubimy eksperymentować i w razie czego ,to nie będziemy opłakiwać uschniętej wiśni tej dorosłej. ;:224
Kto nie ryzykuje ten nie ma... pięknego trawnika :D
Rossynant
Konto usunięte na prośbę.
Od: 5 maja 2011, o 20:46

Post »

Ha! Obrazoburczo dodam (nie będąc Anglosasem z obsesją golonego trawniczka) - jak się nie kosi to się nie ma odrostów. Nie uszkadzać korzeni i tyle... ;:108
Mam wiśnie po granicy sadu: na koszonej łące obok są odrosty, zwłaszcza ostatnio gdy kosiarka zgoliła grunt miejscami - a wewnątrz sadu nigdy nie golone i żadnych odrostów. Mówię o szlachetnej wiśni, bo oczywiście ałycza podkładkowa odrasta gdy tylko ma okazję - taka jej natura - ale odrosty dalej od pnia miewa tylko gdy pień ginie, np. gdy drzewo chore.
:wit
Norberto
100p
100p

Post »

Chociaż także nie jestem Sir Norberto, to chciałbym aby to moje nieco ponad 200m trawnika wyglądało możliwie estetycznie :)
Nie ma mani biegania z nożyczkami by przycinać pominięte przy koszeniu źdźbła, ale trawy do łydek też nie lubię.
Bo-enka
500p
500p
Od: 12 lip 2010, o 11:36

Post »

Norberto pisze: Kto nie ryzykuje ten nie ma... pięknego trawnika :D
Uczynisz jak chcesz, Twoja wola.
Piękny trawnik ni jak ma się do pięknego sadu z obfitością owoców, smacznych, dorodnych, soczystych. :heja
BOŻENA
Norberto
100p
100p

Post »

Bo-enka pisze:
Norberto pisze: Kto nie ryzykuje ten nie ma... pięknego trawnika :D
Uczynisz jak chcesz, Twoja wola.
Piękny trawnik ni jak ma się do pięknego sadu z obfitością owoców, smacznych, dorodnych, soczystych. :heja
Gdybym posiadał sad, lub chociażby jego namiastkę, to może inaczej bym na ten problem spojrzał. W tej chwili mam działkę 400m z 1 drzewem- wiśnią :) Nie chcę pozbyć się jej, bo daje pyszny owoc i przyjemny cień, ale z drugiej strony czy trzeba kupować młyn, żeby wejść w posiadanie mąki? :) W pobliżu mam sad i tam sprzedają jabłka, wiśnie itd.
Przemyślę, ale na dzień dzisiejszy przyzwyczajam się do myśli, że trawnik będzie z małymi wisienkami tu i ówdzie :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Drzewa i krzewy OWOCOWE”