Mój ci On...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój ci On...

Post »

Witam odwiedzających ;:180 Słoneczna,ale chłodna niedziela.Zagrzmiało, ale przeszło.Ziemi na razie wystarczy wilgoci.Gdybym miała coś do powiedzenia,zamówiłabym deszcz za tydzień,ale ja to sobie mogę :wink: Wieści z dzisiejszego wyjścia do ogrodu niewiele :roll:
Obrazek
"Normalny migdałek",żeby nie było,że je mylę ;:224
Obrazek
Proszę,jakie porozumienie między tulipanami! Ta sama odmiana,ten sam termin sadzenia a jak zadbały,żeby przedłużyć okres kwitnienia :lol:
Obrazek
Dużo krzewów w pączkach Już,już...ale jeszcze :D
Francesco,byłam jeszcze przed chwilą w ogrodzie,pączki pękają i słoneczko by pewnie zachęciło je.Zapraszam serdecznie i mam nadzieję,że ten niziutki krzewik spodoba Ci się ;:108
Ewo,zaryzykuj,przecież róże,na które się rujnujesz,też doznają znacznego uszczerbku ;:224
Dzieci2,no właśnie liczę na to,że starszy okaz da sobie radę bardziej.
Comciu,muszę poczytać jeszcze na jej temat dokładniej.Coś mi się obiło o jej dobrej regeneracji po ewentualnym przemarznięciu.
Akl62 piwonie mam różne i teraz są w różnej fazie wzrostu.Może trochę osłonięta płotem,ale w tym roku zwrócę uwagę na termin kwitnienia.Mam chyba ponad 10 krzaków i mam nadzieję,że rozłożą trochę terminy,chociaż na raz byłby efekt ;:215
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
stokrotka_polna
500p
500p
Od: 20 mar 2012, o 16:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Mireczko, Twoje roślinki w porównaniu z moimi wysforowały się, że hej :D. U mnie piwonie, to ledwo nad ziemię wyszły. Krzaki i drzewa Ci kwitną. A takich "gwiazd", to masz pewnie więcej.
Jakiś pakt z wiosną musiałaś zawrzeć. ;:224.
"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

A ja w pierwszym momencie skojarzyłam porzeczkę krwistą.
Migdałka nie mam, ale podglądam zawsze u sąsiadki.
Na szczęście burze / te gwałtowne / jakoś mnie omijają.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
jolcia1212
500p
500p
Od: 8 gru 2009, o 21:45

Post »

Piękna magnolia. Patrząc na nią przypomina mi się historia mojej znajomej która taką samą zakupiła sobie. Magnolia była w pączkach. Gdy wróciła do domu i powiedziała swojemu M ile zapłaciła spotkała się z niezadowoleniem połowicy(!).Po kilku dniach budzi ją mąż o 6ej rano i mówi pukając się w czoło
-wiesz co, niemądre jest to że płacisz tyle kasy za jakiś badyl, ale żeby w nocy wstawać i czepiać kokardki to już jest nienormalne...
no cóz na pewno miał inną pasję niż moja znajoma
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu,dobre :;230 Ale następnym razem cenę zaniży trochę mam nadzieję,po co Miłemu podnosić ciśnienie :;230
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci on cz. 3
akl62
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 cze 2011, o 19:53

Post »

Będę czekała na zdjęcia piwonii. Szkoda, że nie będziesz mogła podesłać zapachu. Uwilebiam zapach piwonii.
Awatar użytkownika
Dyshia
1000p
1000p
Od: 17 lut 2010, o 12:19

Post »

Bez dwóch zdań - manolia to urodzona gwiazda ogrodu. :) ? propos magnolii i laurowiśni, to jesienią prawie kupiłam tę drugą myśląc, że to magnolia. :lol: Liście wydawały mi się podobne, a dodatkowo cena dużo niższa od tych w innych szkółkach spowodowała u mnie wyłączenie chłodnego myślenia. :wink: Dopiero sprzedawca przy płaceniu zorientował się, że chyba nie do końca wiem, co kupuję i wyprowadził mnie z błędu. ;:224
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Mam nadzieję, że te zapowiadane ocieplenie na weekend nadejdzie... bo na razie, to zimno sie zrobiło...
Pieknie Ci kwitną roslinki Mirko ;:138 az sie nie moge doczekać, kiedy moje takie będą.
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam w słoneczne południe :wit Pielę truskawki, ale zrobiłam sobie przerwę i z aparatem przeszłam się po ogrodzie.A zastałam tam;
Obrazek
No i koniec prezentacji,coś mi nie chcą wrzucać się zdjęcia :roll: Powiem tylko,że kolorów przybywa.Pojawia się masa pąków,czyli trwa wielkie oczekiwanie ;:oj
Ewo,myślę,że po dzisiejszym dniu każdy ogród wzbogaci się o oczekiwane kolorki :D Z przyjemnością zajrzę,czy na prawdę ta wiosna u Ciebie się tak opóżnia :wink:
Dyshio,gdyby nawet doszło do przypadkowego zakupu,to na prawdę nie znalazłoby się miejsce na tak piękny krzew :uszy
Aniu,piwonię są tak piękne,że bez zapachu też by u mnie miały miejsce.A że go mają, to tym bardziej ;:215
Mój ci on cz. 3
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek
Mój ci on cz. 3
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
stokrotka_polna
500p
500p
Od: 20 mar 2012, o 16:47

Post »

Ojej, faktycznie kolorków przybywa. Cała gama, jak w tęczy :D.
Na piwonie ja też czekam z niecierpliwością. W końcu zaczęły wychodzić. I masz Mirko rację, na piwonie musi być miejsce w ogrodzie, bo są cudne.
"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam :D Zrobiłam dzisiaj zdjęcie kwitnącego krzewu,który nazywam migdałkiem,tak go zidentyfikowałam.Długo był dla mnie wawrzynkiem.Może wy inaczej go nazywacie,proszę spojrzeć;

Obrazek

Obrazek
Zakwitają krzewy,więc ogród jest jakby pełniejszy
Obrazek
Czy każde białe tulipany na początku są żółte? :roll:
Obrazek

Na pierwszym planie świeżo posadzony głóg.Wykopałam w cudzych zaroślach.Mam nadzieję,że się przyjmie i jeszcze w tym roku zakwitnie.Na wszelki wypadek wykopałam młodsze okazy,większa nadzieja na przyjęcie. Obrazek
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
bina12
1000p
1000p
Od: 17 mar 2011, o 13:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit Mirko , to nie jest Migdałek , on ma szersze i krótsze liście i inne kwiaty jak maleńkie różyczki , na twoim zdjęciu to jest właśnie Wawrzynek -Wilcze Łyko tylko różowy bo ten fioletowy kwitnie wcześniej , szkoda ,że nie mam teraz w domu aparatu bo pokazałabym ci zdjęcia , mam oba te krzewy a mój Migdałek właśnie kwitnie :heja
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa

Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek
We wspomnianym miejscu narwałam też krzaków poziomek,mam nadzieję,że też się przyjmą.Zaraz pójdę je podlać,bo tak wysusza to słońce,że za chwilę będę marzyć o deszczu ;:108

Obrazek
Czereśnie oblepione kwiatem,pszczółki i wszelakie bączki ostro zapylają,oby tylko mróz sobie nie przypomniał o wizycie majowej ;:185
Obrazek
Na ścianie zawisła już begonia własnego chowu.Delikatna,mam nadzieję,że okrzepnie na powietrzu i wkrótce pięknie zakwitnie ;:215
Obrazek

Męczennica i bielunie rozpoczynają nowy sezon. Obrazek
Mój ci on cz. 3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”