Familokowy pachnący różami i nie tylko cz10
- AniaDS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Familokowy pachnący różami i nie tylko cz10
Jak ta goryczka rozkwitnie, to klękajcie narody.. ale kępa 
- skorpion811-51

- Od: 21 lis 2009, o 17:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No właśnie Jadziu też miałam zapytać cz to na pewno goryczka piękna kępa 
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
- Comcia

- Od: 9 maja 2008, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Szkoda że jeszcze nie można przez internet przesyłać zapachów.
Chętnie bym powąchała twoje łany hiacyntów.
Piwonię koperkową też bym chętnie kupiła, może gdzieś na nią natrafię ?
Chętnie bym powąchała twoje łany hiacyntów.
Piwonię koperkową też bym chętnie kupiła, może gdzieś na nią natrafię ?
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
U mnie hiacynty w tym roku mikroskopijne.Czy one co roku zanikaja czy co się z nimi dzieje im starsze?
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
GOSIU nie zauważyłam ,żeby coś sie działo z hiacyntami .Moze dlatego ,ze mam stare odmiany i te sie mnożą na potęgę Parę innych kolorów również dokupiłam a i dostałam niebieskie od Ewci krakowskiej
MARIOLKO moze kiedyś będzie można i zapachy przesyłać
,ale jak na razie mozna sobie tylko wyobrazić .Dosyć długo polowałam na koperkowa i wreszcie ją mam . Dobrze ,że zwracałam uwagę na posadzone piwonie, czy dobrze sobie radzą . O mały figiel pozbyłabym sie Bowl of Beauty .Jak ja dzisiaj wykopałam to miała prawie że całe zgnite korzenie .Wszystko pościnałam zdezynfekowałam i posadzilam do doniczki .Mogę sie pożegnać w tym roku z kwiatami .Była taka fajna wielka karpa .U jednych za dużo deszczu, a gdzie indziej proszą sie o niego
STASIU widziałaś jaka piekna kępka goryczki ,.Mam ją chyba z 3 lata .Są tam też siewki i może uda mi sie trochę zebrać ,ale nie obiecuje ,bo nie chciałabym sobie jej zniszczyć .Zmarznął mi Mazus ,i drugi ze szczawików .Zaczęły sie pojawiać mszyce na różach
dzisiaj zmywałam je wodą
ANIU jutro na pewno pokażą sie jej piękne kwiaty .Widocznie jej dobrze na skalniaku lubi kwaśną ziemię ale wsród wapiennych kamieni też jej dobrze

MARIOLKO moze kiedyś będzie można i zapachy przesyłać
STASIU widziałaś jaka piekna kępka goryczki ,.Mam ją chyba z 3 lata .Są tam też siewki i może uda mi sie trochę zebrać ,ale nie obiecuje ,bo nie chciałabym sobie jej zniszczyć .Zmarznął mi Mazus ,i drugi ze szczawików .Zaczęły sie pojawiać mszyce na różach
ANIU jutro na pewno pokażą sie jej piękne kwiaty .Widocznie jej dobrze na skalniaku lubi kwaśną ziemię ale wsród wapiennych kamieni też jej dobrze

-
Keetee

- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Informuje lojalnie ,że zgapiam alejkę z cegieł...wzorek świetny
,
Jadziu no proszę i ty również byłaś na wycieczce dobrze że byłą udana zresztą byłam tam nie jeden raz i zawsze było co podziwiać.Jeśli dobrze przeczytałam ty też kupiłaś sobie piwonię koperkową. Pamiętaj że ona potrzebuje dużo miejsca i nie zapomnij że ona potrafi wypuścić młody pęd nawet pół metra od matecznika.
- Tosia1

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.
- JAKUCH

DANUSIU Ty u mnie a ja u Ciebie .Dzisiaj posadziłam koperkowa na miejsce .Moze sie rozchodzić miejsca bedzie mieć dużo a odnogi zawsze zauwżę .Tak sie z niej cieszę ,że nie masz pojęcia .Dzisij o mało nie straciła dopiero co kupionej piwonii Bowl of Beauty .Mam nadzieję ,ze w doniczce przyjdzie do siebie ,bo piwonie to twarde sztuki .W tym samym miejscu miałam wiecej posadzonych nowych piwonii i żadnej nic sie nie stało .Ważne ,że sie zorientowałam
DOROTKO to takie stare cegły były a szkoda ich było wyrzucić wiec zrobiłam takie chodnik .Zapraszam mżesz zobaczyć w realu te starocie
TOSIA jakie tam łososiowe one takie żółte z czerwienia pomieszane -odbarwiły sie .
A to mój 1 pączuszek na Louise Odier i zaczynający kwitnienie Rh

DOROTKO to takie stare cegły były a szkoda ich było wyrzucić wiec zrobiłam takie chodnik .Zapraszam mżesz zobaczyć w realu te starocie
TOSIA jakie tam łososiowe one takie żółte z czerwienia pomieszane -odbarwiły sie .
A to mój 1 pączuszek na Louise Odier i zaczynający kwitnienie Rh

- tara

- Od: 16 mar 2008, o 22:01
a tak narzekałaś, że zimno itp.itp. podobnie ja wszyscy oczywiście a tu trochę ciepełka i masz już pąki róż, ja jeszcze nie mam tak dobrze.
Jadziu czy Ty kupiłaś już taka dorodną goryczkę? ja na naszej giełdzie ogrodniczej kupiłam takie maleństwo tzw.wiosenną ale rzekomo ma pączek ja tam nie widzę ale............ ma być ten sprzedający 18 maja u nas zamówiłam białą i jeszcze jakąś ale nie pamiętam goryczkę letnią, dla nas to roślinka specjalna prawda?!
Jadziu czy Ty kupiłaś już taka dorodną goryczkę? ja na naszej giełdzie ogrodniczej kupiłam takie maleństwo tzw.wiosenną ale rzekomo ma pączek ja tam nie widzę ale............ ma być ten sprzedający 18 maja u nas zamówiłam białą i jeszcze jakąś ale nie pamiętam goryczkę letnią, dla nas to roślinka specjalna prawda?!
- JAKUCH

ANIU mam 4 goryczki a ta Acaulis jest u mnie już 3 lata i ładnie sie rozrosła .Między kamieniami widać siewki . No właśnie to za sprawą Krysi kupiłam moją 1 goryczkę ,a niedługo bedzie rok jak jej z nami nie ma, a jednak jest .Tę przywiozłam z Niemiec ,ale mam też na skalniaku 2 inne, a 4 tybetańska rośnie przy altance .Ta to jest wielkolud ma jakieś 0,5 m wysokości i nie boi sie zim nic a nic
- Tosia1

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
Co zasiejesz, to zbierzesz
Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Jadziu żółte tulipany przepiękne....cudna kępa, od razu przyciąga wzrok
A i prymulka ma wspaniały kolor, uwielbiam takie nasycone barwą, ciemne kwiaty
Goryczka zaczyna Ci kwitnąć....ależ cudo 
- Georginia

- Od: 10 lis 2009, o 16:47
Jadziu,ja też muszę dobrze popatrzeć może na Luisku ,wypatrzę już pąki.Ale u Ciebie jest wszystko wcześniej.
Jadziu też mam taką kępkę tej samej goryczki w dwóch miejscach, chociaż jena ma nieco drobniejsze listki a Dolosperma różowa tego roku mi wymarzła nie wiem czy się opuści, żółtą też miałam ale już dawno padła.