To zeszłoroczne - nie miałem czasu obciąće-genia pisze:Dawid bardzo się ciesze , listki to są już z tego roku takie chore , czy nie obciąłeś zeszłorocznych ?
Ciągle ten sam ogród Geni cz.1 2012 r
-
dawidbanan
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ciągle ten sam ogród Geni cz.1 2012 r
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Gosiu nie będzie mnie u Szmita.
Agnieszko ja zawsze kupowałam mieszankę nie spotkałam żeby były same białe lub bordowe , pod koniec kwitnienia kiedyś próbowałam uporządkować ale znów pojawiają się w bordowych białe a w białych bordowe .
Agnieszko troszkę jeszcze poczekam , ale wkurza mnie że może zajmują miejsce a może wcale nie wypuszczą .
Dawidku jak obetniesz wypuszczą nowe zdrowe liście .
Toniu nie mam pojęcia dlaczego zginęły Ci tulipany ,u mnie akurat te które mi zostały przetrwały zimę .
Agnieszko ja zawsze kupowałam mieszankę nie spotkałam żeby były same białe lub bordowe , pod koniec kwitnienia kiedyś próbowałam uporządkować ale znów pojawiają się w bordowych białe a w białych bordowe .
Agnieszko troszkę jeszcze poczekam , ale wkurza mnie że może zajmują miejsce a może wcale nie wypuszczą .
Dawidku jak obetniesz wypuszczą nowe zdrowe liście .
Toniu nie mam pojęcia dlaczego zginęły Ci tulipany ,u mnie akurat te które mi zostały przetrwały zimę .
- manenka71

- Od: 28 sty 2011, o 11:45
hej
jestem dzis tu 1 raz ,piekny ogrod masz i te kwiaty sliczne ,ja dopiero poczatkuje w ogrodku moim uwielbiam kwiaty choc duzo z tych co kupuje gdzies ginie moze nie to miejsce
tez jestem spod torunia wiec milo mi bedzie u Ciebie goscic jeśli moge?
jestem dzis tu 1 raz ,piekny ogrod masz i te kwiaty sliczne ,ja dopiero poczatkuje w ogrodku moim uwielbiam kwiaty choc duzo z tych co kupuje gdzies ginie moze nie to miejsce
tez jestem spod torunia wiec milo mi bedzie u Ciebie goscic jeśli moge?
- evikc
- 500p

- Od: 18 lis 2010, o 00:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Gieniu. Szachownice pierwsza klasa te ciemne pierwiosnki również
U mnie też bardzo dużo strat, ale już się przestałam przejmować zrobiło się miejsce na inne rośliny. Oczywiście znowu będę kupować narcyzy, hiacynty, krokusy i tulipany bo tego najwięcej mi zmarzło. Straty wśród liliowców są na szczęście nie jest tragicznie. Narcyzami nacieszyłam oczy na wyspach bo jest ich tam zatrzęsienie. Dziś pieliłam liliowce i irysy (te przetrwały bez szwanku), kilka liliowców krecik mi od spodu pożarł
połowę dało się uratować. Obiecałam ci brunerę Looking Glass niestety wszystkie mi wymarzły a były posadzone w różnych miejscach, część okryta i nie ma nic. Liliowiec Lady Newa nawet dobrze przezimował, pozwolę mu się jeszcze troszeczkę zebrać i wyślę ci jaką ładną sadzonkę, jakbyś jeszcze chciała to wszystkie pająki co wysyłałam poprzednio mogę ci wysłać, bo są ładne. Pozdrawiam
- Locutus

- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Kontakt:
Śliczne te szachownice. Szczególnie Ci ich zazdroszczę, jako że ? jak już wiesz ? u mnie wszystkie szachownice po zimie diabli wzięli.
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
- manenka71

- Od: 28 sty 2011, o 11:45
troche poogladalam i poczytalam u Ciebie pieknie po prostu pieknie
tak czytalam i myslalam jak oni sie tu znaja na kwiatach ja takie podstawowe znam
zurawki u mnie tez wymarzly ale teraz widze ze odbijaja
dokupilam sobie kilka roslin do skalniaka
tak czytalam i myslalam jak oni sie tu znaja na kwiatach ja takie podstawowe znam
zurawki u mnie tez wymarzly ale teraz widze ze odbijaja
dokupilam sobie kilka roslin do skalniaka
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Sangwinaria 'Multiplex' pierwsza klasa
A zaraz po nim równie piękne szachownice kostkowate.
Bogactwo kwiatów się zaczyna u Ciebie Geniu
- e-genia

Witaj manenka cieszę się że do mnie zajrzałaś .
W tym roku dużo roślin zginęło dlatego że nie było śniegu jak były te duże mrozy .
U mnie też część żurawek całkowicie wymarzła , a część odbija .
Zapraszam.
Loki u mnie tylko szachownice perskie i część koron cesarskich zgniło , reszta daje sobie jakoś radę .

W tym roku dużo roślin zginęło dlatego że nie było śniegu jak były te duże mrozy .
U mnie też część żurawek całkowicie wymarzła , a część odbija .
Zapraszam.
Loki u mnie tylko szachownice perskie i część koron cesarskich zgniło , reszta daje sobie jakoś radę .

-
iga23

- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Gieniu, dziwna ta zima , długo by wyliczać co pomarzło, i to byliny , które rosły od wielu lat. Piękna sosenka, u kogo kupiłaś?
- e-genia

Jacku do szachownic kostkowych to mam szczęście nie giną mi , sanguinaria ładnie kwitnie .JacekP pisze:Sangwinaria 'Multiplex' pierwsza klasaA zaraz po nim równie piękne szachownice kostkowate.
Igo pytasz o wejmutkę ? ,kupowałam na Lubelszczyźnie nie pamiętam u kogo.
Genia
- Aza

- Od: 10 lut 2008, o 18:33
Cudnie już u Ciebie kwitną poduszki, u mnie się zbieraja.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Wątki Azy
- ilona2715

- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Geniu pomimo tak dużych strat
u Ciebie zawsze jest co chwalić, korona cesarska bombowa (jeszcze takiej nie widziałam), kokorycz czerowna wygląda jak taka landryneczka, a szachownice przeurocze, jednak dziś najbardziej pochwalę Twoją nową fryzurkę, w pierwszej chwili Cię nie poznałam, ale odmłodniałaś kobietko, tak trzymaj 
- e-genia

Olgo u mnie kwitną już ponad tydzień.
Ilonko
coś tam kwitnie , ale szkoda tych roślinek co zginęły .
Genia
Ilonko
Genia
- ilona2715

- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Geniu, zawsze szkoda roślinek, które się kupuje, chucha i dmucha, aby cieszyły oczy i były ozdobą ogrodu, u mnie też troszkę wymarzło, ale tak naprawdę to niewiele w stosunku do strat o jakich czytam u innych, po prostu żal serce ściska. Wiesz, że pod wpływem Twoich pięknych widoków, ilości roślinek i tych cudnych kolorów wzięło mnie jeszcze bardziej? No i poszalałam w tym roku, a teraz mam problem, gdzie to wsadzić
, aby stworzyć coś podobnego, ale zobaczymy z czasem co z tego z wyjdzie. Tak, tak to Twój kwitnący ogród był między innymi dla mnie natchnieniem i inspiracją i wierzę, że znów zabłyśnie tęczą barw
.
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Geniu skalniaczek już taki ślicznie kolorowy , teraz ciepełko, to kwiaty zakwitają na wyścig...każdego dnia kilka kolejnych kęp....jest naprawdę pięknie