W.o...Psach 4cz. (2007.10 - 2008.05)

Sekcja uporządkowana tematycznie. Wątki kwalifikuje tylko Administrator.
Zablokowany
Awatar użytkownika
FIGA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2007, o 10:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tak :P
Figa ma 3 lata więc pomyśleliśmy że teraz już może :P
Moje linki
KATARZYNA
Awatar użytkownika
Angela
50p
50p
Od: 27 lis 2007, o 12:27

Post »

Ale Laki zostaje w domku :lol: smutne jest takie rozwiązanie ale tak to już jest wycałuj wszystkie dziewuch Kasiu odemnie
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
FIGA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nawet nie pomyślałam żeby go zabierać :P On już swoją panią ma :P
Jedziemy z samymi damami :P
Laki trzyma wartę ze starszyzną :P
Moje linki
KATARZYNA
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p
Od: 21 maja 2007, o 00:50

Post »

FIGA życzę Tobie i Twoim psim maluchom by trafiły do ludzi z dobrymi serduszkami ;:167
Awatar użytkownika
FIGA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Też jestem dobrej myśli chociaż już 2 razy się zmartwiłam :cry:
Tak bym chciała żeby miały dobre życie dla siebie i sprawiały radość swoim właścicielom :P
Są cudowne , rozkoszne i takie pełne życia :P
Pamiętam jak byłam po operacji i synowie szli do szkoły a, a M do pracy to Kacper nie odstępował mnie na krok :P a miejsce operacji omijał wielkim łukiem :P Figa ma charakter , ale to się chwali nawet Kacper jej słucha :P
Moje linki
KATARZYNA
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p

Post »

FIGA trzymam kciuki, by dobrze trafiły, ja to bym chyba ryczała przy rozstaniu z maluszkami ;:145 a jeśli można wiedzieć, co juź Cię martwi ;:168
Awatar użytkownika
mora1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2006, o 17:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Na giełdzie raczej nie mają szans na dobre domki :cry: . Tam pasjonaci psów nie kupują :( . Życzę psiakom jak najlepiej oby im się poszczęściło.
Pozdrawiam Monika
moja skarpa
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p

Post »

mora1 moje ciocie kupiły pieska - jedna z giełdy samochodowej ;:154 a druga z targowiska miejskiego ;:154 i tak jak te pieski miały (juź są oba za Tęczowym Mostem) to życzę, by wszystkie psiaki, nawet te, kupowane w profesjonalnych hodowlach miały tak dobrze. To chyba nie miejsce ma znaczenie, a ludzie jacy biorą pod swoją opiekę pieska.
Awatar użytkownika
mora1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Właśnie ludzie, na giełdzie nie znajdziesz ludzi którzy mają pojęcie o psach. Oni tam zwierząt nie kupują. W takich miejscach pasjonatów nie spotkasz, a na giełdzie samochodowej to już absolutnie. Takie są fakty, za długo już obcuję z psami i może za wiele widziałam, aby w takie rozwiązania wierzyć. Wyjątki się zdarzają jak wszędzie, ale one tylko potwierdzają tą smutna regułę niestety. Ja tym psiakom życzę jak najlepiej , dlatego to piszę.
Pozdrawiam Monika
moja skarpa
Awatar użytkownika
FIGA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja Kacpra kupiłam od znajomej :P a Figę właśnie na Starcie :P :arrow: Może nie do końca na giełdzie , bo jak co roku w ten majowy weekend jest tam wystawa psów i spośród sprzedających wybieraliśmy , a później czekaliśmy jak hodowca będzie miał szczeniaki :P bo były jeszcze przed szczepieniami :P
Wydaje mi się że sprzedaż z ogłoszenia z gazety, internetu , z ogłoszenia wywieszonego w sklepie , czy z giełdy zwierząt to to samo :arrow: tam szuka się u nas pieska jak chce się kupić od hodowcy :P na giełdzie samochodowej może już trochę nie tak bo to już raczej przypadek :arrow: najlepszym wyjściem jest kupić i sprzedaż do i od znajomego :P
Dlatego tak się cieszę że Laki ma już swój domek w którym będzie miał jak w niebie :P
Może i dziewczynkom się poszczęści :P
Trzymajcie kciuki :P
Moje linki
KATARZYNA
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p
Od: 9 cze 2007, o 09:43

Post »

Ja tez kupiłam Rocka na giełdzie, tylko ,że z ubraniami.
Zgadzam się z Figą, że sprzedaż psa to loteria i tak większość szczeniaków idzie do obcych ludzi - jedyne o co można prosić to kontakt, żeby wiedzieć co u psiaków.
Awatar użytkownika
Antooosia
1000p
1000p
Od: 8 sty 2008, o 08:49

Post »

Figuniu mimo wszystko-z całej siły trzymam kciuki,by szczeniaczkom się poszczęściło :D
Pozdrawiam,Kinga.
Na skraju lasu jest mały domek...
Awatar użytkownika
FIGA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nasz pobyt na giełdzie trwał około 20 minut :arrow: nawet nie zdążyliśmy zapłacić placowego :P
W pierwszej kolejności dopadli do nas handlarze :evil: ale oczywiście odmówiliśmy :twisted:
Na indywidualnych chętnych nie trzeba było długo czekać :P kilku ciekawskich których interesowała tylko cena , a nie płeć :arrow: no i wśród kilku zainteresowanych w grupie osób na uboczu stanęła para tak około 30 lat :arrow: obejrzeli pogłaskali zapytali o płeć i cenę i słuchali zadawanych przez innych pytań w pewnej chwili pan wsadził rękę pod marynarkę wyjął portfel zapłacił nawet nie mówiąc słowa wyjął Mi z bagażnika wsadził w miejsce portfela :P zadał jeszcze kilka pytań co do karmienia i dalszych szczepień :arrow: dostał karmę, książeczkę obiecał że będzie jej u nich dobrze :P
Została Blondyneczka i tu ku mojemu zdziwieniu kolejna para :arrow: tylko że znająca się na pieskach fachowym okiem obejrzała z 10 razy zęby , sierść , uszy i przepuklinę i tylko się targowali :arrow: choć cena była 300 zł mniej niż wcześniej sprzedawali :P powiedzieli że są hodowcami i że zapowiada się na dobrą mamę :arrow: ja bym im nie sprzedała , ale M ma miękki serce i się zgodził :cry: myślę że źle u nich mieć nie będzie , ale chyba ją wykorzystają na podmiankę :cry: :arrow: stanął przy nas taki pan i jak oni odeszli to powiedział że jak hodowcy mają rodowodowe psy i trafi się jakiś z wadą to wtedy szukają zdrowego szczeniaka żeby go podmienić :evil:
Nawet przez myśl mi coś takiego nie przeszło że takie rzeczy się robi :evil:
Jak by nie patrzeć wydaje mi się że będą o nią dbali , bo było widać błysk w oku no i jak by coś z nią było nie tak to by tak nie naciskali :twisted:
Laki teraz rozrabia z Plamką, a Figa szuka maluchów :cry:
Moje linki
KATARZYNA
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p
Od: 9 cze 2007, o 09:43

Post »

Biedna Figunia :( , oby tylko szczeniakom było dobrze.
Awatar użytkownika
mora1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Została Blondyneczka i tu ku mojemu zdziwieniu kolejna para tylko że znająca się na pieskach fachowym okiem obejrzała z 10 razy zęby , sierść , uszy i przepuklinę i tylko się targowali choć cena była 300 zł mniej niż wcześniej sprzedawali powiedzieli że są hodowcami i że zapowiada się na dobrą mamę
Tak właśnie sprzedałaś sunię pseudohodowcom, będzie kryta co cieczkę a szczeniaczki sprzedawane na giełdzie :( . Co można powiedzieć o szczeniaczku, wiele , ale nie to czy zapowiada się na dobrą mamę. Fachowość tych ludzi , szkoda słów. Mogli to być też pośrednicy, którzy kupują jak najtaniej a potem chcą na tym zarobić. Dość częste przypadki. Co do słów tego pana to bez komentarza, hodowcy nie szukają psów na giełdzie. Tak właśnie wyglądają giełdy ,w większości laicy i pseudohodowcy :evil: .
Pozdrawiam Monika
moja skarpa
Zablokowany

Wróć do „WSZYSTKO o... Bazy wiedzy użytecznej”